- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Enrique Mendoza Chardonnay FEB 2024
€12,90
-
- Artikelcode ALIS002
- EAN 8424671001036
100% Chardonnay. Vergist op nieuwe Franse eiken vaten.
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenrassen: 100% Chardonnay
Kleur: lichtgeel met gouden reflectie
Neus: in eerste instantie rijpe appel, pompelmoes en ander citrusfruit. Lactische toetsen zoals boter, yoghurt. Toetsen van de houtrijping: vanille en toast.
In de mond: Een Chardonnay met structuur en een filmend mondgevoel. Boter en honingtoetsen samen met elementen van de opvoeding op eiken vaten (rook en vanille).
Vinificatie: het is een selectie uit de wijngaarden van de Finca el Chaconero (in Villena). Manuele oogst tijdens de ochtend in bakjes van 18kg. De trossen blijven 24u in de koelruimte zodat ze aan een temperatuur van 3°C ontrist en geperst worden en in 500L Franse (Aliier) eiken vaten vergist. Nadien wordt de wijn op dezelfde vaten gerijpt op zijn fijne droesem met bâtonnage tot op het moment van botteling.
Serveertemperatuur: 8 à 10°C
Bewaring: kan nu gedronken worden of nog 3 jaar bewaard worden in de kelder
Culinaire associaties : Belegen harde kazen, vis met boterige/romige saus, gerookte vis, wit vlees en gevogelte.
Kleur: lichtgeel met gouden reflectie
Neus: in eerste instantie rijpe appel, pompelmoes en ander citrusfruit. Lactische toetsen zoals boter, yoghurt. Toetsen van de houtrijping: vanille en toast.
In de mond: Een Chardonnay met structuur en een filmend mondgevoel. Boter en honingtoetsen samen met elementen van de opvoeding op eiken vaten (rook en vanille).
Vinificatie: het is een selectie uit de wijngaarden van de Finca el Chaconero (in Villena). Manuele oogst tijdens de ochtend in bakjes van 18kg. De trossen blijven 24u in de koelruimte zodat ze aan een temperatuur van 3°C ontrist en geperst worden en in 500L Franse (Aliier) eiken vaten vergist. Nadien wordt de wijn op dezelfde vaten gerijpt op zijn fijne droesem met bâtonnage tot op het moment van botteling.
Serveertemperatuur: 8 à 10°C
Bewaring: kan nu gedronken worden of nog 3 jaar bewaard worden in de kelder
Culinaire associaties : Belegen harde kazen, vis met boterige/romige saus, gerookte vis, wit vlees en gevogelte.
Reviews