Over Sacacorchos / Openingsuren

  • Geplaatst op
Over Sacacorchos / Openingsuren

 

De winkels van Sacacorchos

 

 

Kortenberg: klik hier

Beveren-Leie: klik hier

 

 

 

 

Een kleine impressie

 

 

 

 

 

 

Sacacorchos gelooft in Spaanse wijn sinds meer dan 30 jaar ...

 

Voor mij komt de passie voor wijnen op de eerste plaats.

 

Mijn liefde voor Spanje is er gekomen nadat mijn ouders, ruim 40 jaar geleden, ginder gingen wonen. Tijdens de vele familiebezoeken kon ik de kwaliteit van de Spaanse wijnen ontdekken en leren waarderen. Sindsdien stelde ik een gestadige verbetering van de kwaliteit vast. Spanje staat nu aan de top!

Met heel veel passie voor de wijnen volgde in 1993 (nu 30 jaar geleden) mijn eerste import van wijn, Na vestiging in Diegem en Steenokkerzeel, verhuisde Sacacorchos naar zijn huidige stek, gelegen op de Leuvensesteenweg 70 te Kortenberg. Naast een ruime winkel en opslagruimte beschikken wij ook over een grote oppervlakte geschikt voor wijnproeverijen en evenementen voor bedrijven, verenigingen, …

 

Langdurige samenwerking werpt vruchten af

 

Sacacorchos werkt sinds meer dan 20 jaar samen met Sabine Kerkhove die exclusief onze wijnen vertegenwoordigt in Oost- en West-Vlaanderen. Ik geef graag toe dat zij een pijler van ons succes is. We zitten op dezelfde golflengte en stemmen vaak met elkaar af terwijl ze toch het filiaal Beveren-Leie helemaal autonoom beheert. Deze winkel is gelegen op de Kortrijkseweg 224// te Beveren-Leie.

Haar persoonlijke aanpak en niet aflatende werkinzet droegen zeer veel bij tot de langzame maar gestage groei van Sacacorchos en ik ben haar daar heel erkentelijk voor.

Ze opende haar zaak in de Sint-Jansstraat in Beveren-Leie, maar die was snel aan uitbreiding toe. In 2015 verhuisde ze naar de Kortrijkseweg 224/1 , de nieuwe locatie in Beveren-Leie, die veel meer mogelijkheden biedt. Naast winkel en opslagplaats biedt zij ook ruimte aan voor degustaties en events.

 

Onze Mission Statement:

 

Specialisatie is de sleutel naar het succes, dus enkel Spaanse wijnen, Cava's en sterke dranken, geen enkel ander product, geen enkel ander wijnland. Altijd op zoek naar beter.
Elke Bodega wordt door ons professioneel team bezocht, elke wijn wordt geproefd en dan pas opgenomen in ons gamma.
We willen Kwaliteit brengen en zorgen dat we met de prijzen correct in de markt zitten.
Voor onze klanten geldt: eerst proeven, dan pas kopen.

 

Wij bieden aan:

 

  • Een exclusief gamma van Spaanse wijnen & Cava’s; 2 Verschillende Cavahuizen, meer dan 400 wijnen voor u persoonlijk geselecteerd in onze bodega’s in Spanje
  • Rechtstreekse invoer & gegarandeerd de laagste prijzen
  • Extra voorwaarden voor doorverkopers en horeca
  • 50.000 flessen permanent in voorraad, snelle levering
  • Mogelijkheid voor degustaties, individueel of voor groepen
  • Incentives voor bedrijven
  • Grote keuze aan relatiegeschenken/pakketten
  • Geschenk – Waardebonnen
  • Vooraf proeven kan tijdens onze frequente proeverijen


Bij ons kan U in vertrouwen Spaanse wijn kopen.

 

Wat betekent Sacacorchos?

 

"Un sacacorchos" is Spaans voor een kurkentrekker. Zo vreemd is deze keuze niet. Ik ben een verwoed verzamelaar van oude kurkentrekkers.

 

Guy Vankeerberghen