Over Sacacorchos / Openingsuren

  • Geplaatst op
Over Sacacorchos / Openingsuren

 

De winkels van Sacacorchos

 

 

Kortenberg: klik hier

Beveren-Leie: klik hier

 

 

 

 

Een kleine impressie

 

 

 

 

 

Sacacorchos: Uw vertrouwde partner voor Spaanse wijnen sinds meer dan 30 jaar

 

Bij Sacacorchos staat passie voor wijn centraal. Mijn liefde voor Spanje en haar wijnen ontstond ruim 40 jaar geleden, toen mijn ouders naar Spanje verhuisden en ik er mijn hart verloor. Tijdens mijn vele familiebezoeken ontdekte ik de rijkdom van de Spaanse wijnen en leerde ik hun uitzonderlijke kwaliteit waarderen. Sindsdien heb ik de voortdurende verbetering van de Spaanse wijnproductie met eigen ogen gezien. Vandaag behoort Spanje tot de wereldtop!

In 1993, met een ongeëvenaarde passie voor Spaanse wijnen, begon ik met het importeren van mijn eerste wijnen. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en is Sacacorchos uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Na vestigingen in Diegem en Steenokkerzeel, vonden we ons huidige thuis op de Leuvensesteenweg 70 in Kortenberg. Hier beschikt Sacacorchos niet alleen over een ruime winkel en opslagruimte, maar bieden we ook een prachtige locatie voor wijnproeverijen en evenementen voor bedrijven, verenigingen en particulieren.

 

Langdurige samenwerking als basis van ons succes

Al meer dan 20 jaar werk ik nauw samen met Sabine Kerkhove, die exclusief onze wijnen vertegenwoordigt in Oost- en West-Vlaanderen. Sabine is een essentieel onderdeel van ons succes. Onze samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en een gedeelde passie voor kwaliteit. Ondanks dat ze de winkel in Beveren-Leie volledig autonoom beheert, blijven we nauw overleggen. Haar filiaal is gevestigd op de Kortrijkseweg 224/1 en biedt niet alleen een winkel en opslagruimte, maar ook faciliteiten voor proeverijen en evenementen.

Sabines persoonlijke aanpak en niet aflatende inzet hebben sterk bijgedragen aan de gestage groei van Sacacorchos, en daarvoor ben ik haar bijzonder dankbaar. Haar eerste zaak in de Sint-Jansstraat groeide snel uit haar voegen, waarna ze in 2015 verhuisde naar de huidige locatie aan de Kortrijkseweg, die meer mogelijkheden biedt voor uitbreiding en evenementen.

 

Onze missie: Specialisatie en uitmuntendheid

Bij Sacacorchos geloven we dat specialisatie de sleutel is tot ons succes. Daarom richten we ons uitsluitend op Spaanse wijnen, cava's en sterke dranken. Onze focus ligt op continue verbetering: we blijven altijd op zoek naar nieuwe, betere wijnen. Elke bodega wordt door ons persoonlijk bezocht, en pas na een zorgvuldige degustatie voegen we wijnen toe aan ons assortiment. Ons doel is om kwaliteit te bieden tegen eerlijke prijzen, waarbij vertrouwen en transparantie voorop staan.

Bij ons geldt altijd: eerst proeven, dan kopen.

 

Wat Sacacorchos u biedt:

  • Een exclusief assortiment van meer dan 400 zorgvuldig geselecteerde Spaanse wijnen en cava’s.
  • Twee toonaangevende cavahuizen.
  • Rechtstreekse invoer en gegarandeerd de scherpste prijzen.
  • Aantrekkelijke voorwaarden voor doorverkopers en horeca.
  • Permanente voorraad van 50.000 flessen en snelle leveringen.
  • Individuele en groepsdegustaties.
  • Incentives voor bedrijven en een breed aanbod aan relatiegeschenken.
  • Cadeaubonnen en gepersonaliseerde pakketten.
  • Frequent georganiseerde proeverijen waar u onze wijnen kunt ontdekken.
  • Bij Sacacorchos kunt u met vertrouwen Spaanse wijn kopen.

 

Waarom de naam Sacacorchos?

"Un sacacorchos" is het Spaanse woord voor kurkentrekker, een verwijzing naar mijn persoonlijke passie. Ik ben namelijk een fervent verzamelaar van oude kurkentrekkers, een symbool van mijn liefde voor wijn en traditie.


Guy Vankeerberghen
Sacacorchos