Videoreportages van RingTV

Videoreportages van RingTV

Onderstaand vindt u een overzicht van de belangrijkste videoreportages die RINGtv de voorbije jaren maakte samen met Sacacorchos. Ook het verslag van de wijnreis naar Catalonië van oktober 2018 vindt u hier. Zij waren allen te zien in het magazine Viva!Wijnen

Veel kijkgenot!

 

Videoreportage "Viva! Wijnen"
18/11/2023

We vieren de bijzondere verjaardag van wijnhandel Sacacorchos in Kortenberg. 30 jaar geleden startte Guy Van Keerberghen zijn speciaalzaak met een focus op Spaanse wijnen. We krijgen meer uitleg bij een bijzondere cava en wijnmeester Rudi Jans stelt ons enkele nieuwigheden voor. Tot slot nodigt Guy ons uit voor zijn grote openflesdagen.

Klik hier om de video te bekijken (youtube)

 

 

Videoreportage "Viva! Wijnen"
12/11/2021

Dit weekend brengen we met Viva! Wijnen een bezoek aan wijnhandel Sacacorchos in Kortenberg. Al 28 jaar verkoopt Guy Vankeerberghen exclusief Spaanse wijnen en cava’s. Bovendien zijn er hier binnenkort opendeurdagen.

Klik hier om de video te bekijken (youtube)

 

 

Videoreportage "Viva! Paella"
7/08/2021

We halen het zonnetje in huis en serveren paella in VIVA! Olivier Dumoulin van 't Cuisientje in Lot toont ons hoe je de lekkerste paella bereidt met daarbij de heerlijkste Spaanse wijnen van bij Sacacorchos in Kortenberg.

Klik hier om de video te bekijken (op de website van ringTV)

 

 

Videoreportage "Viva! Wijnen"
30/10/2020

Klik hier om de video te bekijken (op de website van ringTV)

 

Videoreportage "Viva! Wijnen"
16 en 17/11/2019

Het magazine Viva! Wijnen besteedt een uitzending aan Sacacorchos op  zaterdag 16 en zondag 17 november 2019 

Tijdens deze reportage worden de Cava "L'era del Celdoni Gran Reserva", de Eduardo Peña 2018 (een witte wijn uit Ribeiro - Galicië) en de Estrecho 2016 (een rode wijn van Enrique Mendoza uit Alicante) geproefd en besproken. 

Yanick Dehandschutter, Sommelier van Sir Kwinten te Lennik, Sommelier of the year 2015 en Beste Sommelier van België 2013-2014, assisteert ons daarbij. 

Veel kijkplezier. 

 

 

 

Wijnreis naar Catalonië met RINGtv (2018)

Wij hadden het genoegen om in oktober 2018 met een 35-tal RINGtv kijkers op wijnreis te gaan naar Catalonië waar we de wijndomeinen Carles Andreu, Clos Berenguer, Cellers Tarroné en de Vinícola de Sarral (Portell) bezocht hebben. Bovendien konden we in de Parador van Lleida (Lérida) en in de historische privéwoning van de familie Andreu genieten van bijzondere degustaties van de domeinen Bodegas Tobía, Emilio Moro, Garciarévalo, Vinyes d'Olivardots, Terras Gauda, Pittacum en Quinta Sardónia.

RINGtv maakte hiervan een mooie reportage opgesplitst in twee delen.

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het weekend van 18/11/2018 zonden zij een leuke trailer uit:

 

Deel I van de ringTV-reportage over de wijnreis naar Catalonië uitgezonden tijdens het programma Viva! Wijnen:

 

Deel II van de ringTV-reportage over de wijnreis naar Catalonië uitgezonden tijdens het programma Viva! Wijnen

 

 

Videoreportage van november 2015

Viva! Reportage van 7/11/2015 over Sacacorchos met proefsessie van de wijnen Eduardo Peña en Emilio Moro Malleolus door Yanick Dehandschutter (Sommelier)

 

Videoreportage van november 2014

In VIVA! Wijnen maakt Dirk De Mesmaeker wekelijks kennis met een wijnhandelaar uit onze regio. Deze keer komt Viva! de sfeer snuiven én proeven op de opendeurdagen van Sacacorchos.
En in deze nieuwe reeks legt Dirk ook enkele van onze topwijnen voor aan de bekendste sommeliers van het land : Andy De Brouwer uit Halle en Yannick Dehandschutter uit Lennik.

 

 

 

 

Videoreportage van november 2013

Op zijn zoektocht naar lekkere wijnen in de regio houdt Dirk Demesmaeker deze week halt in Kortenberg. Guy Vankeerberghen, eigenaar van Sacacorchos, wijdt Dirk in in de geheimen van de Spaanse wijnen en cava’s. En uiteraard worden opnieuw tal van lekkere wijntjes geproefd!