- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Ochoa Moscatel Vendimia Tardia ( 50 cl) 2022
€16,65
-
- Artikelcode NAVS015
- EAN 8414167010093
100% Moscatel de Grano Menudo (Muscat aux petits grains). Late oogstwijn.
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenrassen: 100% Moscatel de Grano Menudo
Kleur: Helder goudgeel
Neus: een heel geconcentreerde neus van gedroogd fruit, tropisch fruit (passievrucht, mango, …), bloesem en honing. In bepaalde jaren vertoont hij ook muntacthige aroma's. Wanneer hij veroudert (rijpt op de fles) toont hij meer getoaste aroma's en honing.
In de mond: Zijdezacht, evenwichtig en zoet in de mond zonder plakkerig te zijn. Zijn frisheid en lange afdronk laten een onvergetelijke herinnering na.
Vinificatie: Deze druiven komen uit de wijngaard Finca Altos de Traibuenas. De trossen blijven aan de tak hangen, waardoor ze overrijp worden en vervolgens verschrompelen. Onder deze omstandigheden concentreren de zuren, aroma's en suikers zich in de druif. De oogst gebeurt in twee stappen, de eerste in september waarbij de druiven beginnen uit te drogen en de tweede oogst in November waarbij de druiven volledig uitgedroogd zijn. Deze most is zeer geconcentreerd en vergist langzaam op inox vaten resulterend in een zoete wijn.
Serveertemperatuur: 10°C
Alcoholpercentage: 15% vol.
Bewaring: kan nu gedronken worden, maar evolueert mooi binnen de 10 jaar
Culinaire associaties : nagerechten met tropische fruit, in een soepje van rood fruit, met foie gras en met blauwe kazen. Drink hem zonder eten, het is een nagerecht op zichzelf.
Kleur: Helder goudgeel
Neus: een heel geconcentreerde neus van gedroogd fruit, tropisch fruit (passievrucht, mango, …), bloesem en honing. In bepaalde jaren vertoont hij ook muntacthige aroma's. Wanneer hij veroudert (rijpt op de fles) toont hij meer getoaste aroma's en honing.
In de mond: Zijdezacht, evenwichtig en zoet in de mond zonder plakkerig te zijn. Zijn frisheid en lange afdronk laten een onvergetelijke herinnering na.
Vinificatie: Deze druiven komen uit de wijngaard Finca Altos de Traibuenas. De trossen blijven aan de tak hangen, waardoor ze overrijp worden en vervolgens verschrompelen. Onder deze omstandigheden concentreren de zuren, aroma's en suikers zich in de druif. De oogst gebeurt in twee stappen, de eerste in september waarbij de druiven beginnen uit te drogen en de tweede oogst in November waarbij de druiven volledig uitgedroogd zijn. Deze most is zeer geconcentreerd en vergist langzaam op inox vaten resulterend in een zoete wijn.
Serveertemperatuur: 10°C
Alcoholpercentage: 15% vol.
Bewaring: kan nu gedronken worden, maar evolueert mooi binnen de 10 jaar
Culinaire associaties : nagerechten met tropische fruit, in een soepje van rood fruit, met foie gras en met blauwe kazen. Drink hem zonder eten, het is een nagerecht op zichzelf.
Reviews