- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Bodegas Tritium Las Garnachas de Tritium 2019
€15,00
-
- Artikelcode RIOS050
- EAN 8437008733180
100% Garnacha. Rijping van 4 maand op Franse eiken vaten.
Op voorraad
BESCHRIJVING <kik hier>
Druivenrassen: 100% Garnacha tinta
Rijping: 4 maand in nieuwe Franse eiken vaten
Kleur: helder kersenrood met medium intensiteit en purperen reflectie
Neus: een zeer expressieve neus met rood fruit (kersen) met een kruidige achtergrond (mediterrane kruiden, dennengeur).
Mond: een zeer verleidelijke (zomerse) wijn met aangename zuurtjes in de aanzet, rijp rood fruit en kruidigheid. In de afdronk merken we vooral de aangename (verfrissende) zuren en een klein bittertje (kersenpit). Quasi geen tannine.
Vinificatie: de druiven zijn afkomstig van een wijngaard (9ha) met 40 jaar oude wijnstokken. De druiven werden met de hand geplukt en ter plekke geselecteerd vooraleer ze vergist worden op inox vaten onder temperatuurcontrole. Men gebruikt autochtone gisten. Na vergisting volgt een rijping op Franse eiken vaten gedurende 4 maand en verder op fles gedurende 3 maand.
Bewaring: kan nu gedronken worden.
Culinaire associaties: kan lichtjes gekoeld (12°C) worden. Past bij charcuterie, pasta, paella, barbecue en zelf met gebakken/ gegrilde vis
Rijping: 4 maand in nieuwe Franse eiken vaten
Kleur: helder kersenrood met medium intensiteit en purperen reflectie
Neus: een zeer expressieve neus met rood fruit (kersen) met een kruidige achtergrond (mediterrane kruiden, dennengeur).
Mond: een zeer verleidelijke (zomerse) wijn met aangename zuurtjes in de aanzet, rijp rood fruit en kruidigheid. In de afdronk merken we vooral de aangename (verfrissende) zuren en een klein bittertje (kersenpit). Quasi geen tannine.
Vinificatie: de druiven zijn afkomstig van een wijngaard (9ha) met 40 jaar oude wijnstokken. De druiven werden met de hand geplukt en ter plekke geselecteerd vooraleer ze vergist worden op inox vaten onder temperatuurcontrole. Men gebruikt autochtone gisten. Na vergisting volgt een rijping op Franse eiken vaten gedurende 4 maand en verder op fles gedurende 3 maand.
Bewaring: kan nu gedronken worden.
Culinaire associaties: kan lichtjes gekoeld (12°C) worden. Past bij charcuterie, pasta, paella, barbecue en zelf met gebakken/ gegrilde vis
Reviews