- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Jorge Piernas - Banquete de Platon 2023
€13,95
-
- Artikelcode TMUP001
- EAN 8425402591741
100% Monastrell. Alcoholische vergisting op inox vaten, de malolactische gisting gebeurt op eiken vaten van 500 L, de verdere rijping op tinajas (stenen kruiken) gedurende 3 maand.
Op voorraad
BESCHRIJVING <klik hier>
Druivenrassen: 100% Monastrell
Kleur: helder robijnrood en paarse rand. Medium intensiteit
Neus: medium intense, jeugdige wijn die drijft op het rode fruit (rode bes, veenbes, kers), kruidigheid en specerijen (eucalyptus, kruidnagel, zwarte peper en jeneverbes) en minerale en rokerige aroma's.
In de mond: een droge rode wijn met medium body, aangenaam frisse zuren, soepele tannine, waar het rode fruit en specerijen in terugkomen. Een medium-lange afdronk.
Vinificatie: deze wijn wordt samengesteld uit verscheidene, 50 à 60 jaar oude, wijngaarden gelegen op een hoogte van 750 à 830 m, op een bodem van klei en stenen. De ontriste druiven wordt door gravitatie overgebracht op inox vaten en daar vergist met korte remontages teneinde de fruitaroma's te bevorderen. De malolactische gisting gebeurt op eiken vaten van 500 L, de verdere rijping op tinajas (stenen kruiken) van groot volume gedurende 3 maand.
Serveertemperatuur: 16° C
Alcoholpercentage: 14,7% vol.
Bewaring: drink hem nu of bewaar hem nog maximum 5 jaar na oogst.
Culinaire associaties : past bij gerechten met tomaten(saus), geroosterd vlees en in het bijzonder bij een kruidige / pikante keuken
Kleur: helder robijnrood en paarse rand. Medium intensiteit
Neus: medium intense, jeugdige wijn die drijft op het rode fruit (rode bes, veenbes, kers), kruidigheid en specerijen (eucalyptus, kruidnagel, zwarte peper en jeneverbes) en minerale en rokerige aroma's.
In de mond: een droge rode wijn met medium body, aangenaam frisse zuren, soepele tannine, waar het rode fruit en specerijen in terugkomen. Een medium-lange afdronk.
Vinificatie: deze wijn wordt samengesteld uit verscheidene, 50 à 60 jaar oude, wijngaarden gelegen op een hoogte van 750 à 830 m, op een bodem van klei en stenen. De ontriste druiven wordt door gravitatie overgebracht op inox vaten en daar vergist met korte remontages teneinde de fruitaroma's te bevorderen. De malolactische gisting gebeurt op eiken vaten van 500 L, de verdere rijping op tinajas (stenen kruiken) van groot volume gedurende 3 maand.
Serveertemperatuur: 16° C
Alcoholpercentage: 14,7% vol.
Bewaring: drink hem nu of bewaar hem nog maximum 5 jaar na oogst.
Culinaire associaties : past bij gerechten met tomaten(saus), geroosterd vlees en in het bijzonder bij een kruidige / pikante keuken
Reviews
Specificaties
Alcohol%:
14,7%
Soort wijnbouw:
traditioneel
Kleur:
rood
Wijnregio:
Vino de Murcia