- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Pittacum Pittacum Val de La Osa 2017
€18,00
-
- Artikelcode BIER061
- EAN 8437002557188
100% Tinta mencía. Uit een 85 jaar oud perceel. Rijping van 12 maanden op eiken vaten.
Op voorraad
BESCHRIJVING <kik hier>
Druivenrassen: 100% Mencia.
Kleur: Intens donkerrood.
Neus: Rood fruit domineert de neus, florale toetsen (viooltjes), getoaste toetsen, cederhout en tabak
Mond: een complexe, elegante aanzet. Mooi in evenwicht: krachtige tannine, met een mooie frisheid van rood fruit, afgewerkt met een lange frisse afdronk.
Vinificatie: De druiven worden hand-geselecteerd voor de vinificatie. De fermentatie gebeurt onder temperatuurcontrole van 28°c gedurende 20 dagen in open vaten met regelmatige pigeage (met een stok naar beneden duwen van het vruchtvlees en de schillen). Vervolgens veroudert de wijn op Franse eiken vaten gedurende 12 maand.
Bewaring: Stevig. Kan zeker bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Stoofvlees, hutsepot, pluimwild, coque au vin,…
Kleur: Intens donkerrood.
Neus: Rood fruit domineert de neus, florale toetsen (viooltjes), getoaste toetsen, cederhout en tabak
Mond: een complexe, elegante aanzet. Mooi in evenwicht: krachtige tannine, met een mooie frisheid van rood fruit, afgewerkt met een lange frisse afdronk.
Vinificatie: De druiven worden hand-geselecteerd voor de vinificatie. De fermentatie gebeurt onder temperatuurcontrole van 28°c gedurende 20 dagen in open vaten met regelmatige pigeage (met een stok naar beneden duwen van het vruchtvlees en de schillen). Vervolgens veroudert de wijn op Franse eiken vaten gedurende 12 maand.
Bewaring: Stevig. Kan zeker bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Stoofvlees, hutsepot, pluimwild, coque au vin,…
Reviews