Ponte da Boga

Ponte de Boga is gelegen in de regio Ribeira Sacra in Galicië, dicht bij de Atlantische Oceaan. De wijngaarden zijn gesitueerd langs de rivier Sil en Miño op historische terrassen aangelegd door de Romeinen.

Hier ligt de focus vooral op het gebruik van lokale druiven, traditionele kennis met de meest moderne productieapparatuur en respect voor de natuur. De manuele oogst van de druiven gebeurt op een heldhaftige manier, gezien de zeer steile hellingen. Maar al de moeite wordt beloond met de mooie kwaliteit van de wijnen.

 

DO Ribeira Sacra, bodega Ponte da Boga

Witte wijnen

Ponte Da Boga Godello 2017

€ 14.90

Druivenrassen: 100% Godello.
Kleur: Lichtgeel
Neus: Intens en complex. Vooral fruitig: limoen, appel, peer, meloen. Kruidige en florale toetsen.
Mond: Mooie structuur door zijn frisse zuren, mineraliteit en lange fruitige afdronk.
Vinificatie: De druiven worden lichtjes geperst. Hierna volgt een korte schilweking gedurende 6 uur.
Na de persing gebeurt de fermentatie onder temperatuurcontrole van 18°c gedurende 10 dagen. De wijn rust nog op de fijne droesem gedurende 5 maand in inoxvaten waaronder een klein deel op Franse eiken vaten van 500l.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: kaasschotel, salades, gebakken vis [zalm], zeevruchten, …

Rode wijnen

Ponte Da Boga Expresion Historica 2015 2016

€ 17.46

Druivenrassen: 27% Mencía, 59% Sousón, 8% Merenzao, 6% Brancellao
Kleur: Intens kersenrood
Neus: Complexe neus. Vooral fruitig en floraal: kersen, krieken en viooltjes. Ook veel kruidigheid: zwarte peper, tijm en rozemarijn. Toetsen van karamel en hars.
Mond: Krachtig maar mooi in balans. Heel floraal [viooltjes] en kruidig met frisse zuren in de aanzet. Een lange afdronk met aanwezige doch elegante tannine.
Vinificatie: De druiven worden ontrist en licht gekneusd vooraleer ze gefermenteerd worden onder temperatuurcontrole van 24°-29°c gedurende 10 dagen. Hierna volgt er een korte maceratie gedurende 8 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog 10 maand op eiken vaten.
Bewaring: Kan gedronken worden. Verdere rijping mogelijk tot minstens 2020.
Culinaire associaties: Kaasschotels, gevulde kalkoen, vlees gegrild/ gebarbecued, paté, …

Ponte Da Boga Capricho Merenzao 2015

€ 32.95

Druivenrassen: 100% Merenzao
Kleur: Helder robijnrood met medium kleurintensiteit
Neus: Rijp rood fruit [rode bessen en bosfruit], hars, specerijen, florale en minerale tonen.
Mond: Sappige, fruitige aanzet gevolgd door een levendige aciditeit. Fluwelige wijn met een lange maar elegante fruitige afdronk met aanwezige doch fijne tannine.
Vinificatie: Na de ontristing en lichte kneuzing volgt de gisting onder temperatuurcontrole tussen 24 en 29°c gedurende 10 dagen. Vervolgens ondergaat de wijn een schilweking met remontage [overpompsysteem] gedurende 8 a 9 dagen gevolgd door een malolactische fermentatie en rijping in eiken vaten gedurende 10 maand.
Bewaring: Op dronk, kan nog lang bewaard worden tot 2025
Culinaire associaties: Steak in peper/champignonsaus, rood vlees op de barbecue, eend, Spaanse ham: Iberico, Serrano, Chorizo,…

Ponte Da Boga Porto de Lobos Brancellao 2015

€ 32.95

Druivenrassen: 100% Brancellao
Kleur: Helder robijnrood met een medium kleurintensiteit
Neus: Vooral specerijen, rijp rood fruit, getoaste geuren en een zekere mineraliteit.
Mond: Krachtige, kruidige en sappige wijn die perfect in evenwicht is. Vol van smaak met lange
afdronk.
Vinificatie: De gisting gebeurt onder temperatuurcontrole tussen 24 en 29°c gedurende 10 dagen. Vervolgens ondergaat de wijn een schilweking met remontage [overpompsysteem] gedurende 8 a 9 dagen gevolgd door een malolactische fermentatie en rijping in eiken vaten gedurende 10 maand.
Bewaring: Op dronk, kan nog lang bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Geroosterd rood vlees, ribbetjes, goed gekruid lamsvlees [lamsschouder in de oven], gerookt hammetje