Garciarevalo

In 1990 richtten José A. Arévalo en Benicio Garcia de “Bodegas Garciarevalo” op. Vandaag zetten hun zonen hun levenswerk verder in dezelfde spirit. Deze bodega met hoofdvestiging in Valladolid produceert enkel wijnen van eigen druiven. Hierbij vinden we vooral witte verdejo, maar ook wat blauwe tempranillo. De unieke frisheid van de wijnen wordt verklaard door moderne spitstechnologie als cryomaceratie (waarbij de druiven afgekoeld worden tot 4℃) en vergisting bij lage temperatuur. De klimatologische omstandigheden van de ‘Meseta Castillana’ zorgen in combinatie met zandrijke grond voor lage rendementen en rijpe druiven van topkwaliteit.

Website Bodegas Garcia Revalo


DO Rueda, bodega Bodegas GarciaRevalo

Witte wijnen

Vina Adaja 2016

€ 8.32

Onze bestseller uit de Rueda met een onklopbare prijs-kwaliteit verhouding. Een 100% Verdejo joven, met vooral een citrusfrisse neus, grassig en sappig, met groene appel en limoen. Superfris. Ideaal aperitief, maar ook heel geschikt bij sushi, mosselen of wok.

Tres Olmos Lias 2016

€ 8.98

Zes maanden verbleven deze 'vieilles vignes' van de Verdejo-druif sur lie, om maximaal geur en smaak te leveren. Met succes, want deze Rueda van Bodegas Garciarévalo bezit een citroengele, frisse kleur en geurt fantastisch naar limoen, pompelmoes en gemaaid gras. In de smaak naast veel citrus vooral ook groene appel, venkel en mineralen, met een pompelmoesfrisse afdronk. Minerale finish. Schenk deze heel sappige en citrusfrisse Verdejo als aperitief, of bij paella, gestoomde vis, zomerse salades, wit vlees en romige kazen, ook bij complexere bereidingen.

Harenna 2015

€ 12.71