Garciarevalo

In 1990 richtten José A. Arévalo en Benicio Garcia de “Bodegas Garciarevalo” op. Vandaag zetten hun zonen hun levenswerk verder in dezelfde spirit. Deze bodega met hoofdvestiging in Valladolid produceert enkel wijnen van eigen druiven. Hierbij vinden we vooral witte verdejo, maar ook wat blauwe tempranillo. De unieke frisheid van de wijnen wordt verklaard door moderne spitstechnologie als cryomaceratie (waarbij de druiven afgekoeld worden tot 4℃) en vergisting bij lage temperatuur. De klimatologische omstandigheden van de ‘Meseta Castillana’ zorgen in combinatie met zandrijke grond voor lage rendementen en rijpe druiven van topkwaliteit.

Website Bodegas Garcia Revalo


DO Rueda, bodega Bodegas Garciarevalo

Witte wijnen

Un Momento de Verdejo 2016

€ 6.95

Druivenrassen: Verdejo, Viura
Kleur: Strogeel
Neus: geel fruit, kruidigheid [venkel, dille]
Mond: Een frisse, fruitige wijn met aangename zuren.
Vinificatie: De druiven van de jongere wijnstokken worden ’s nachts geoogst, onmiddellijk geperst en gegist op lage temperatuur.
Culinaire associaties: Aperitief, salades, aziatische schotels

Vina Adaja 2016

€ 8.32

Druivenrassen: 100% Verdejo
Kleur: Strogeel
Neus: Veel citrus. Groene appel. Grassige toetsen [typisch voor Verdejo ]
Mond: Vooral citrusfruit. Fris en speels in de mond met strakke zuren. Licht kruidige toetsen. Een Verdejo met een lange afdronk.
Vinificatie: Ze maken gebruik van een koele langzame fermentatie in inoxvaten. Het aroma wordt zo beter ontwikkelt.
Culinaire associaties: Aperitief. Past perfect bij: asperges, gebakken vis [tonijn, zalm], wok gerechten, sushi, lichte salades.

Tres Olmos Lias 2016

€ 8.98

Druivenrassen: 100% Verdejo.
Kleur: citroengeel met groene schijn
Neus: Tropisch fruit [ananas, mango] en citrustoetsen [bergamot, gember, limoenzeste]. Groene kruiden [dille, anijs].
Mond: een frisse en fruitige wijn met structuur dankzij rijping op fijne droesem. Exotisch fruit [ananas en mango] en citrus [limoen, pompelmoes]. Mooie mineraliteit.
Vinificatie: Na de koude gisting op inoxvaten, laat men de wijn rijpen op zijn fijne droesem gedurende 6 maand waardoor de wijn meer diepgang en structuur krijgt.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Aperitief. Past perfect bij asperges. Gegrilde vis, Thaise gerechten, Sint Jacobs vruchten, oesters, …

Harenna 2015

€ 12.71

De Harenna is een gelimiteerde productie waarvan de druiven afkomstig zijn van een oude wijngaard van 8,5ha aangeplant tussen 1900 en 1950. De ondergrond gelegen op 730 meter is zeer zanderig en arm aan organische stoffen waardoor de wijnstokken zeer diep moeten gaan om water en mineralen te vinden. Druivenras: 100% Verdejo. Kleur: een heldere strogele wijn met groene toetsen. Neus: een medium intensiteit. Een behoorlijk complexe neus met rijp geel fruit, citrustoetsen [sinaasappelschil] en vegetale [groene kruiden zoals anijs] en minerale elementen. Mond: een volle wijn in de aanzet met een gebalanceerde aciditeit en fijn bittertje. Rijp geel fruit, citrus en anijszaad. Vinificatie: hand geplukte druiven en koude schilmaceratie op 6°C gedurende 12 uur. Vergisting met autochtone gisten gedurende 21 dagen in inox cuves aan 15°C en vervolgens een rijping sur lie van 4 maand met regelmatige battonage.