Emilio Moro

We zijn trots om vanaf heden exclusief voor België de wijnen van Bodegas Emilio Moro te kunnen aanbieden. Deze topwijngaard uit de Ribera Del Duero kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 80 jaar oud. De eerste aanplanting gebeurde in 1932 in de Finca Resalso. De daar gebruikte Tinto Fino, een lokale variant van de courante Tempranillo druif, werd gekloond voor de andere wijngaarden. Zo kan Emilio Moro de authenticiteit van al haar wijnen  garanderen.

Meer info over de Bodega Emilio Moro in deze videopresentatie:

Website Emilio Moro


DO Ribera del Duero, bodega Cepa21

Rode wijnen

Hito 2016

€ 12.71

Rijping: 8 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Fruitig. Vooral vers zwart fruit, kersen en bosbessen. Na het walsen komt de kruidigheid naar boven en toetsen van houtrijping: vanille en cederhout.
Mond: Behoorlijk complex. Zwart fruit in de aanzet met een mooie kruidigheid. De specerijen, vanille en de levendige tannine zorgen voor een krachtige, lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van jonge wijnranken. De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en de veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 8 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan bewaard worden tot 2021.
Culinaire associaties: Varkensvlees, kalfsvlees, rosbief, filet pur, gevulde kalkoen, ….

Cepa 21 2014

€ 20.87

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …

Hito Magnum 2014 2016

€ 29.04

Rijping: 8 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Fruitig. Vooral vers zwart fruit, kersen en bosbessen. Na het walsen komt de kruidigheid naar boven en toetsen van houtrijping: vanille en cederhout.
Mond: Behoorlijk complex. Zwart fruit in de aanzet met een mooie kruidigheid. De specerijen, vanille en de levendige tannine zorgen voor een krachtige, lange afdronk.

Malabrigo 2011

€ 51.97

Cepa 21 3L 2014

€ 104.62

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …

Cepa 21 5L 2014

€ 174.37

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …

Cepa 21 9L 2009 2014

€ 308.59

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …


DO Ribera del Duero, bodega Emilio Moro

Rode wijnen

Finca Resalso E. Moro 2015

€ 10.89

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 4 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Paars.
Neus: Vooral zwart fruit: braambessen, kersen. Lichte houttoetsen en drop, typisch voor een Tinto Fino.
Mond: Intens fruitig met frisse zuren. Een gemiddelde afdronk met levendige tannine.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van jonge wijnranken [5 tot 12 jaar]. De vergisting gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. Vervolgens veroudert de wijn verder op Franse eiken vaten gedurende 4 maanden.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Kan wat koeler geserveerd worden [14 à 15°C]. Varkensvlees, tapas, gehakt, ovenschotels, Spaanse ham, kaasschotels, …

Emilio Moro Tinto Fino 2015

€ 19.36

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.

Finca Resalso Magnum 2015

€ 25.41

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 4 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Paars.
Neus: Vooral zwart fruit: braambessen, kersen. Lichte houttoetsen en drop, typisch voor een Tinto Fino.
Mond: Intens fruitig met frisse zuren. Een gemiddelde afdronk met levendige tannine.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van jonge wijnranken [5 tot 12 jaar]. De vergisting gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. Vervolgens veroudert de wijn verder op Franse eiken vaten gedurende 4 maanden.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Kan wat koeler geserveerd worden [14 à 15°C]. Varkensvlees, tapas, gehakt, ovenschotels, Spaanse ham, kaasschotels, …

Malleolus Tinto E. Moro 2015

€ 32.97

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 18 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Intens. Gekonfijt zwart fruit, rijpe frambozen. Kruidige toetsen zoals zoethout en kruidnagel, die samen met de vanille en tabak aroma’s van de houtrijping nar voorbrengen.
Mond: Een volle wijn. Verrassend veel fruit in de aanzet. Zeer fijne wijn met aanwezige tannine en zuren. Dit geeft de wijn body maar tegelijk ook fraîcheur. Finaal wordt deze wijn afgesloten met een enorm lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden met oude wijnranken tot 75 jaar oud. De vergisting gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. Daarna volgt er een maceratie met schilcontact gedurende 18 dagen. Na de malolactische vergisting op eiken vaten, veroudert de wijn verder in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 18 maanden.
Bewaring: kan gedronken worden maar heeft baat bij verdere bewaring tot 2025
Culinaire associaties: Gerijpt rundsvlees, gegrild rundsvlees, wild, …

Emilio Moro Tinto Fino Magnum 2014

€ 44.99

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.

Emilio Moro Malleolus de Valderramiro 2010 11

€ 89.90

In Valderramiro bevinden zich 4 hectare met de oudste stokken van deze winery – tot 85 jaar oud – die exclusief voor deze cuvée werden gebruikt. Bovendien fermenteerde de wijn in [nieuwe] Amerikaanse eik en werd nog eens 18 maanden in [nieuwe] Franse `barricas` opgevoed. Met als resultaat een wijn die nog lang kan ouderen. Briljant kersenrood, heel veel rijp fruit aan de neus [zwarte kers], mokka en een hint van fumé eik. In de smaak rijp, geconcentreerd en fluwelig, met o.a. chocolade, bosbes en mineralen. Lange afdronk. Perfect bij gegrild rood vlees, wildstoverijen, patrijs en lamscarré.

Emilio Moro Sanchomartin Tinto Fino 2010 11

€ 119.79

De absolute topper van het gamma. Prijzig, maar vergeleken met veel grands crus classés uit Bordeaux van dezelfde kwaliteit nog steeds een buitenkans. Vooral indrukwekkend in de neus, met geroosterde noten, mokka, mineralen, cederhout, vanille en zwarte bosbessen. Ook in de smaak heel complex en geconcentreerd zwart fruit, opnieuw fumé, met nog stevige tannine. Een wijn die u minstens nog 10 à 15 jaar kan bewaren. Nu vooral schenken bij wild zoals everzwijn, hazenrug en hert, of bij gegrild rood vlees.

Emilio Moro Tinto Fino 3 l 2014

€ 122.00

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.

Emilio Moro Tinto Fino 5 l 2014

€ 203.00

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.


Emilio Moro op twitter

[fts twitter [email protected]_Moro]


Emilio Moro op instagram

[fts instagram instagram_id=254988235 type=user]