Emilio Moro

We zijn trots om vanaf heden exclusief voor België de wijnen van Bodegas Emilio Moro te kunnen aanbieden. Deze topwijngaard uit de Ribera Del Duero kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 80 jaar oud. De eerste aanplanting gebeurde in 1932 in de Finca Resalso. De daar gebruikte Tinto Fino, een lokale variant van de courante Tempranillo druif, werd gekloond voor de andere wijngaarden. Zo kan Emilio Moro de authenticiteit van al haar wijnen  garanderen.

Meer info over de Bodega Emilio Moro in deze videopresentatie:

Website Emilio Moro


DO Ribera del Duero, bodega Cepa21

Rode wijnen

Hito 2015

€ 12.71

Wedden dat uw vrienden denken dat deze wijn dubbel zoveel kost? Afkomstig van een 50 hectare groot domein dat Emilio Moro bezit. Een joven tinto met veel structuur en body, die niet alleen over veel fruit beschikt [zwarte kersen, bosaardbeien, pruimen], maar ook nog krachtige tannines en eik dankzij de 8 maanden opvoeding in Franse barricas. Lange afdronk met specerijen en vanille. Mooie fraicheur. Een voor zijn prijs ongezien complexe, rijke en rijpe wijn. Prima bij hoevekip, lamsvlees, gevulde kalkoen, filet pur en rosbief.

Cepa 21 2014

€ 20.87

De Moro-familie maakt onder dit Cepa21-etiket een moderne Ribera, die voor 100% uit Tinto Fino bestaat - de plaatselijke Tempranillo - en 14 maanden op Franse en Amerikaanse barriques heeft gelagerd. Dat geeft een elegante wijn met een mooie robijnrode kleur, een neus van bramen, zwarte kers, aardbei, peper en wierook, nog vrij krachtig en fruitig [cassis] in de mond. Zeer lange afdronk met nu nog eik en veel vanille. Opvallende frisheid. Een wijn die prima smaakt bij pasta`s met rijke saus, filet pur en klein wild.

Malabrigo 2011

€ 51.97


DO Ribera del Duero, bodega Emilio Moro

Rode wijnen

Finca Resalso E. Moro 2015

€ 10.89

Druivenrassen: 100% Tempranillo [Tinto Fino]
Kleur: intens robijnrood met paarse rand.
Neus: een wijn waar het fruit domineert. Braambes, zwarte kers, maar ook wat kruidigheid waaronder zoethout.
Mond: Een ronde en fruitige aanzet dadelijk gevolgd door een verfrissende aciditeit en kruidigheid. Zachte tannine.
Vinificatie: Afkomstig van de jongste wijnstokken [5 à 15 jaar]. De gisting gebeurt onder temperatuurcontrole [25°C] op inoxvaten. De rijping gebeurt op Franse eiken vaten gedurende 4 maanden.
Bewaring: Jong te drinken.
Culinaire associaties: charcuterie, tapas, chorizo, Paella, kipgerechten, kruidige stoofgerechten met tomaat, paprika, ... Kan eventueel bij gebakken vis.
Serveertemperatuur: 14 -15°C

Emilio Moro Tinto Fino 2014

€ 19.36

Ook deze cuvée is een goed en goedkoop alternatief in afwachting dat de exclusieve Malleolus-reeks rijp is. Bijzonder fijne wijn, met veel hazelnoten, vanille, rode vruchten, oosterse specerijen en vlezige bosbessen. Dat alles ook perfect rijp en fluwelig, met een toets van geroosterde kruiden, aarde en ceder door de 12 maanden lagering in Franse en Amerikaanse vaten. Nu reeds prima te drinken, vooral bij varkensvlees, lam en klein wild.

Malleolus Tinto E. Moro 2014

€ 32.97

Geproduceerd van oude stokken [tot 75 jaar!], verbleef deze wijn 18 maanden in Franse barriques. Intens dieprood, met een zeer mooi boeket van gekonfijt fruit, mineralen en gerookte eik. In de mond bijzonder vlezig, barstend van de rijpe rode en zwarte vruchten [kersen, aardbeien, bosbes], cacao, veel specerijen en een mooie aciditeit. Lange afdronk met fijne houttoets. Smaakt nu al lekker bij gegrild rundvlees, lam -of schapenvlees, rosbief en pluimwild.

Emilio Moro Malleolus de Valderramiro 2010 11

€ 89.90

In Valderramiro bevinden zich 4 hectare met de oudste stokken van deze winery – tot 85 jaar oud – die exclusief voor deze cuvée werden gebruikt. Bovendien fermenteerde de wijn in [nieuwe] Amerikaanse eik en werd nog eens 18 maanden in [nieuwe] Franse `barricas` opgevoed. Met als resultaat een wijn die nog lang kan ouderen. Briljant kersenrood, heel veel rijp fruit aan de neus [zwarte kers], mokka en een hint van fumé eik. In de smaak rijp, geconcentreerd en fluwelig, met o.a. chocolade, bosbes en mineralen. Lange afdronk. Perfect bij gegrild rood vlees, wildstoverijen, patrijs en lamscarré.

Emilio Moro Sanchomartin Tinto Fino 2010 11

€ 119.79

De absolute topper van het gamma. Prijzig, maar vergeleken met veel grands crus classés uit Bordeaux van dezelfde kwaliteit nog steeds een buitenkans. Vooral indrukwekkend in de neus, met geroosterde noten, mokka, mineralen, cederhout, vanille en zwarte bosbessen. Ook in de smaak heel complex en geconcentreerd zwart fruit, opnieuw fumé, met nog stevige tannine. Een wijn die u minstens nog 10 à 15 jaar kan bewaren. Nu vooral schenken bij wild zoals everzwijn, hazenrug en hert, of bij gegrild rood vlees.


Emilio Moro op twitter

[fts twitter [email protected]_Moro]


Emilio Moro op instagram

[fts instagram instagram_id=254988235 type=user]