Cooperativa Gandesa

De Coöperatieve Wijnmakerij Gandesa heeft 453 leden, waarvan het grootste deel uitsluitend werkt op en leeft van hun land, zijnde de belangrijkste gewassen in de wijngaarden, amandelen en olijfbomen.

De volledige druivenproductie wordt gecontroleerd en geregulariseerd door de Appellation Terra Alta.

De D.O. Terra Alta werd opgericht in het jaar 1972. In 1982 wordt ze goedgekeurd door de regering van Catalonië en deze publiceert haar regelgeving die in 1985 door de Spaanse regering wordt bekrachtigd.


DO Terra Alta, bodega Bodega Cooperativa de Gandesa

Rode wijnen

Somdinou Tinto 2013

€ 9.63

Deze cuvée van zeer oude druivelaars loont de moeite. Na de nog ondoorzichtige, robijnrode kleur en de nodige tranendynamiek tegen de glaswand, blijkt het boeket aanvankelijk nog relatief gesloten, maar na lang walsen en zuurstofhappen komen aroma`s vrij van kaneel, granaatappel, zoethout, zwarte kers, naast een minerale toets. De smaak daarentegen is een zoete inval, want fantastisch rijp, suave en vlezig, met uitbundige bosaardbeien en frambozen in de aanval, naast violette, en zoete drop . Tot slot een fijne gerookte toets plus vooral mooi frissen zuren die, samen met de sappige tannines, voor genoeg fraicheur en dus een sterke totaalindruk zorgen. Schenk hem gul rond 16 à  17 °