Castillo Perelada

Castillo Perelada bezit 150 ha wijngaard in de D.O. Empordà Costa Brava verdeeld over vier terreinen, Pont de Molins, Malaveïna, Garrigal en Garbet. In het centrum van het wijngebied Empordà Costa Brava ligt het middeleeuws stadje Perelada met het schitterende kasteel Perelada inclusief bibliotheek en glasmuseum. In de ondergrondse kelders worden Franse (Allier en Nevers) en Amerikaanse eikenhouten vaten gebruikt voor de rijping en lagering van de wijnen en ook Cava van Castillo Perelada. Castillo Perelada vinos y cavas is al sinds grootvader Don Miguel Mateu Pla besloot om de wijnactiviteiten nieuw leven in te blazen een familiebedrijf dat nog immer met veel enthousiasme en vernieuwingszin wordt voortgezet.

Dit wijnhuis is vooral ook gekend voor zijn cava’s. De wijngaarden liggen rond het centrum van de Cavaproductie, San Sadurni d’Anoia en vallen dus onder de D.O. Penedes. De hoofdvestiging van het cava- en wijnhuis ligt echter niet vlakbij Barcelona, maar veel noordelijker, in Empordá, bij Figueres en de Costa Brava, waar de kunstenaar Salvador Dalí een huis (huizen) en een museum had (en heeft). Dalí was dol op de rosé cava van Castillo Perelada en liet zich er diverse malen mee fotograferen. Gasten die Dali bezochten in zijn huis in Port Lligat werden begroet met een glas Castilla Perelada Rosado.

CASTILLO PERELADA CAVA BRUT Reserva (3/8) € 5.99 
Druiven: Macabeo, Xarel-lo, Parellada
Lagering: 15 maand
Alcohol: 11,50°
Proefnotitie: Bleekgele kleur, mooie fijne pareling. Dankzij de verlengde rijping heeft deze cava een fijn aroma ontwikkeld met hints van geel fruit. Deze mooi gebalanceerde wijn met elegantie en een zintuiglijke rijkdom heeft een sterke persoonlijkheid.
Aanbevolen bij:
Aperitief, Schaal- en schelpdieren
Drinktemperatuur: 8 a 10°
Aanbevolen te drinken tot: <1y
Inhoud: 37,5 cl