Carles Andreu

Celler Carles Andreu is een familiebedrijf dat sinds de 18e eeuw wijngaarden bezit. De familie bezit momenteel 80 hectare aangeplante wijngaarden in de regio Conca de Barberà. Deze zijn beplant met voor die regio traditonele cepages Macabeo, Parellada (beide wit) en Trepat (rood).

De wijngaarden zijn gelegen op het grondgebied van de gemeentes Pira, Forès, Sarral, Solivella, Barberà de la Conca en Montblanc. In 1991 stichtte Carles Andreu, samen met zijn broer Ramon, de bodega die zijn naam draagt. Hun specialiteit is Cava op basis va de traditionele druiven. Ze produceren exclusief ook een rode wijn op basis van de Trepat druif, typisch voor deze regio en uniek in de wereld. Recent hebben ze ook een stille witte wijn van de cepage Parellada gemaakt.

Een feestwijn zoals de cava verdient het nodige respect en degelijke behandeling. Daarom bestellen wij onze cava’s meedere malen per maand in Spanje om een fris en vers topprodukt te kunnen aanbieden aan onze klanten.


DO Cava, bodega Celler Carles Andreu

Cava`s

Cava Carles Andreu Semi Seco

€ 10.89

Druivenrassen: Macabeo en Parellada.
Kleur: lichtgele kleur.
Neus: Fijn boeket van citrusfruit, appel en toastbrood.
Mond: Een frisse aanzet van veel fruit. Aanwezigheid van fijne zuren.
Vinificatie: De alcoholische vergisting verloopt traag op een constante temperatuur van 15°c gedurende twee dagen. De 2 de gisting op fles gebeurt aan een constante temperatuur van 14°c en rust nog 18 maanden verder in de kelder. [= sur latte]. Deze Cava Brut heeft een suikergehalte van meer dan 33 gram suiker per liter.
Culinaire associaties: Dessertcava. Ideaal bij Fruitsalade, taart, …

Cava Carles Andreu Brut

€ 10.97

Druivenrassen: Macabeo en Parellada.
Kleur: lichtgele kleur.
Neus: Fijn boeket van citrusfruit, appel en toastbrood.
Mond: Een frisse aanzet van veel fruit. Aanwezigheid van fijne zuren.
Vinificatie: De alcoholische vergisting verloopt traag op een constante temperatuur van 15°c gedurende twee dagen. De 2 de gisting op fles gebeurt aan een constante temperatuur van 14°c en rust nog 18 maanden verder in de kelder. [= sur latte]. Deze Cava Brut heeft een suikergehalte van 9 gram / liter.
Culinaire associaties: Perfect als aperitief. Tapas, vis, schaal-en schelpdieren
Serveertemperatuur: 6 à 8°C

Cava Carles Andreu Brut Nature

€ 12.08

Druivenrassen: Macabeo en Parellada.
Kleur: lichtgele kleur.
Neus: Fijn boeket van citrusfruit, appel en toastbrood.
Mond: Een frisse aanzet van veel fruit. Aanwezigheid van fijne zuren. Geen suiker dus een hele droge, verfrissende Cava.
Vinificatie: De alcoholische vergisting verloopt traag op een constante temperatuur van 15°c gedurende twee dagen. De 2 de gisting op fles gebeurt aan een constante temperatuur van 14°c en rust nog 18 maanden verder in de kelder. [= sur latte]. Deze Cava Brut Nature heeft een suikergehalte van max. 2 gram/ liter [geen suiker aan toegevoegd]
Culinaire associaties: Perfect als aperitief. Tapas, vis, schaal-en schelpdieren
Serveertemperatuur: 6 à 8°C

Cava Carles Andreu Rosado

€ 13.47

Druivenrassen: 100 % Trepat.
Kleur: intens rozerood.
Neus: plezierige en fijne impressies van versgeplukte aardbeien en kersencoulis, gekonfijt fruit van ondertoon
Mond: consequent mineraal en beendroog, met daarover laagjes rijp, rood pitfruit en bosaardbeitjes, duidelijk niet te zwaar gedoseerd. Afdronk blijft lang nazinderen.
Vinificatie: De vergisting van de stille wijn gebeurt onder een lage temperatuur. De 2de gisting [= ‘’Sur Latte’’] gebeurt onder constante temperatuur van 14°c gedurende minimum 15 maanden.
Culinaire associaties: bij het aperitief, groenteterrines, tapas, koude kip en wit vlees of vegetarische gerechten.

Cava Carles Andreu Brut Nature Reserva

€ 15.91

Druivenrassen: Macabeo, Parellada, Chardonnay.
Kleur: Lichtgele kleur.
Neus: Wit fruit, groene peer, getoast brood en gistingstoetsen.
Mond: Beendroog en een lange afdronk. Vooral veel appel en mineraliteit.
Vinificatie: De vergisting van de stille wijn gebeurt onder constante temperatuur van 15°c gedurende 2 dagen. De 2de gisting[= ‘’Sur Latte’’] gebeurt onder constante temperatuur van 14°C gedurende min. 26 maanden.
Culinaire associaties: Als aperitief. Kan ook bij lichte maaltijd: gebakken vis, schelpdieren.

Cava Carles Andreu Reserva Barrica Brut Nature

€ 21.30

Druivenrassen: Macabeo, Parellada en Chardonnay
Kleur: Goudgele kleur met een fijne pareling.
Neus: Fijn boeket van gele vruchten, rijpe citrus en lactische toetsen.
Mond: Beendroog. Frisse aanzet met veel wit fruit.
Vinificatie: Alcoholische vergisting verloopt traag op een constante [lage] temperatuur van 14°C. Vervolgens ondergaat de assemblage een rijping op nieuwe Franse eik gedurende 6 maand. De 2 de gisting op fles heeft een minimumduur van 26 maanden.
Culinaire associaties: Luxe aperitief. Past ook perfect bij lichte voorgerechten, sushi en romige kazen.

Cava Carles Andreu Rosado Barrica

€ 24.20

Druivenrassen: 100 % Trepat.
Kleur: Lichtroos.
Neus: Exotisch hout, gedroogde zwarte kersen en leder.
Mond: Explosie van zwart fruit: vooral kersen. Krachtig en pittig met een lange fruitige afdronk.
Vinificatie: De vergisting van de stille wijn gebeurde onder een lage temperatuur van gedurende 3 maanden. De 2de gisting [= ‘’Sur Latte’’] gebeurt onder constante temperatuur van 14°c gedurende 26 maanden.
Culinaire associaties: Luxeaperitief. Gaat ook perfect bij: Chinese gerechten, gebakken vis, vegetarische gerechten.

Cava Carles Andreu Brut Nature Reserva Magnum

€ 34.93

Druivenrassen: Macabeo, Parellada, Chardonnay.
Kleur: Lichtgele kleur.
Neus: Wit fruit, groene peer, getoast brood en gistingstoetsen.
Mond: Beendroog en een lange afdronk. Vooral veel appel en mineraliteit.
Vinificatie: De vergisting van de stille wijn gebeurt onder constante temperatuur van 15°c gedurende 2 dagen. De 2de gisting[= ‘’Sur Latte’’] gebeurde onder constante temperatuur van 14°C gedurende min. 26 maanden.
Culinaire associaties: Als aperitief. Kan ook bij lichte maaltijd: gebakken vis, schelpdieren.

DO Conca de Barbera, bodega Celler Carles Andreu

Rode wijnen

Carles Andreu Trepat Joven 12 @ 2016

€ 8.95

Druivenrassen: 100% Trepat
Kleur: Lichtrood
Neus: Zeer fruitig. Rood fruit: vooral krieken, aardbeien framboos.
Mond: Heel fris en fruitig in de mond. Kersen en framboos zoals in de neus. Een wijn met een mooie fraîcheur. Kan fris geserveerd worden [14°C].
Vinificatie: Een koude fermentatie in inox vaten. Dit om het fruitig aroma te bewaren.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Perfect bij charcuterie, aperitief, vis, kaasschotel, kip,….

Carles Andreu Trepat 2014

€ 13.31

Druivenrassen: 100% Trepat
Kleur: Lichtrood
Neus: krenten, vanille, komijn, anijs en rood pitfruit
Mond: vlezige smaak met rode bessen en kersen, rijp maar met een enorme frisheid. Afdronk met zoete toffee
Vinificatie: De druiven worden geselecteerd uit een 50 jaar oude wijngaard. Koude maceratie op 8°C om kleur te extraheren en alcoholische gisting op inox aan een temperatuur van 20°C. Malolactische gisting en verdere rijping op nieuwe Franse eiken vaten gedurende 6 maand. Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: perfect bij lichtere vleesschotels, spaghetti Bolognese, maar ook met niet te sterke / oude kazen
Serveertemperatuur: koel te serveren [15°C]