Gran Salinero

In het hart van de Ribera del Duero, gekend voor zijn excellente wijnen, ligt deze nieuwe bodega, naar het noorden uitkijkend over de rivier de Duero. Carmen Chico en Rogelio García lieten hier in Carrasalinera enkele hectaren exclusief Tempranillo aanplanten in 1999. Door te werken met een beperkte en gecontroleerde opbrengst kan men hier druiven van uitmuntende kwaliteit oogsten.

Website Gran Salinero


DO Ribera del Duero, bodega Gran Salinero

Rode wijnen

Gran Salinero Roble Seleccion 2014

€ 14.06

100% Tempranillo op 100% nieuwe Amerikaanse eik, gedurende 7 maanden. We proeven een wijn vol vanille, eik en pure chocolade, met in de mond veel vlezigheid en marmelade van rood fruit, cacao en gerookt hout. Een lange afdronk met mooi versmolten tannines. Onze tips: ossenhaas, geroosterd varkenvlees, oude Gouda of Edammer. Beperkte produktie van 2000 flessen.

Gran Salinero Crianza 2014

€ 16.42

Amper 1200 flessen worden per oogst van deze Tempranillo-cuvée gemaakt, die zo`n 12 maanden in Franse en Amerikaanse eik verblijft. Iets robuustere geur en smaak dan vorige cuvée, met impressies van muskus, laurier, rijpe bramen en frambozen. Vooral te serveren bij hartige vleesbereidingen met saus.