Gran Salinero

In het hart van de Ribera del Duero, gekend voor zijn excellente wijnen, ligt deze nieuwe bodega, naar het noorden uitkijkend over de rivier de Duero. Carmen Chico en Rogelio García lieten hier in Carrasalinera enkele hectaren exclusief Tempranillo aanplanten in 1999. Door te werken met een beperkte en gecontroleerde opbrengst kan men hier druiven van uitmuntende kwaliteit oogsten.

Website Gran Salinero


DO Ribera del Duero, bodega Gran Salinero

Rode wijnen

Gran Salinero Tinto Roble 2016

€ 10.16

Druivenrassen: 100% Tempranillo

Gran Salinero Roble Seleccion 2014

€ 14.06

Druivenras: 100 % Tempranillo
Rijping: 7 maanden op nieuwe Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood
Neus: Zowel fruitig als kruidig. Braambessen, bosbessen, zwarte peper, kaneel en nootmuskaat.
Toetsen van houtlagering: Vanille, chocolade en zoethout.
Mond: Een vlezige wijn. Vooral rijp zwart fruit in de aanzet. Achteraf gevolgd door vanille, chocolade en koffie, typische kenmerken van Amerikaanse eiken vaten. Een mooie afdronk met aanwezigheid van levendige zuren en fijne tannine.
Vinificatie: Eerst volgt er een langzame prefermentatie onder koude temperatuur om aroma te maximaliseren. De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur en het sap blijft in contact met de schil [ schilweking] met remontage [ het sap overhevelen]. Vervolgens verouderd de wijn verder op nieuwe Amerikaanse eiken vaten gedurende 7 maanden.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Barbecuevlees, varkensvlees, Mexicaanse gerechten.

Gran Salinero Crianza 2015

€ 15.95

Druivenras: 100 % Tempranillo
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: robijnrood
Neus: Complex. Kruidigheid en aroma’s van houtlagering overheerst het fruit. Veel zwarte peper, kaneel en nootmuskaat gevolgd door chocolade, vanille, drop en zoethout.
Mond: Een complexe, krachtige wijn. Het zwart fruit domineert. Een mooie, lange afdronk met mooie kruidige toetsen en krachtige tannine.
Vinificatie: Eerst volgt er een langzame prefermentatie onder koude temperatuur om aroma te maximaliseren. De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur en het sap blijft in contact met de schil [schilweking] met remontage [het sap overhevelen]. Vervolgens veroudert de wijn verder op nieuwe Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Kan gedronken worden of bewaard tot 2020
Culinaire associaties: Wildgerechten, lamsvlees, gegrild rood vlees, stoverijen.

Gran Salinero Reserva 2014

€ 23.20

Druivenras: 100 % Tempranillo
Rijping: 24 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten en 24 maand op fles
Kleur: intens robijnrood
Neus: Complex. Kruidigheid en aroma’s van houtlagering [ zwarte peper, kaneel en nootmuskaat gevolgd door chocolade, vanille, drop en zoethout ], intens zwart fruit [bramen]
Mond: Een complexe, krachtige wijn. Het zwart fruit domineert. Een mooie, lange afdronk met mooie kruidige toetsen en krachtige tannine.
Bewaring: Kan gedronken worden of bewaard tot minstens 2024
Culinaire associaties: haarwild, lamsvlees, gegrild rood vlees