Ermita Del Conde

home2

Een nieuwe aanwinst in de VT  Castilla y Léon. De wijngaard omvat 12 hectare aanplantingen, waarvan het grootste deel bestaat uit meer dan honderd jaar oude wijnstokken. De ligging op 900 meter hoogte en de verscheidenheid van de bodem helpen om wijnen met verschillende en uitgesproken persoonlijkheid te creëren. De druivenrassen omvatten vooral Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot, maar vergeet niet die zeer zeldzame witte druif, de Albillo.


DO VT Castilla y Leon, bodega Ermita del Conde

Witte wijnen

Vina Sulpicia Albillo Blanco 2012

€ 9.99

Een bijzondere wijn, alleen al omdat hij gemaakt is van één van die vergeten druivenrassen, Albillo. Dit perceel met
een eeuw-oude wijnranken, bevindt zich op 900 meter hoogte.
De Sulpicia Blanco bevat een zorgvuldige selectie van druiven en de 6% rijping op nieuwe Franse eik zorgt voor een bijzondere sensatie. Bleekgeel met een groene schijn.
Complex aroma van perzik, peer, zelfs pompelmoes en hinten van witte bloemen. Het hout brengt een spicy toets. In de mond gestructureerd en fris, met een mooie lengte. Een mooie partner voor een mooi visje met roomsaus of waarom niet paling in het groen en bij asperges.

Rode wijnen

Sulpicia Tinto 2011

€ 9.99

Wijn afkomstig van jonge wijngaarden, gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter. 4500 planten / ha met een rendement van een kg druiven per plant.
Cépage 90 % Tempranillo - 10 % Merlot .
De smaak is fruitig, zelfs boterachtig, met romige tannines die in de afdronk puntiger en frisser worden.
Deze wijn past perfect bij een mooi stuk vlees van de grill.