Ermita Del Conde

home2

Een nieuwe aanwinst in de VT  Castilla y Léon. De wijngaard omvat 12 hectare aanplantingen, waarvan het grootste deel bestaat uit meer dan honderd jaar oude wijnstokken. De ligging op 900 meter hoogte en de verscheidenheid van de bodem helpen om wijnen met verschillende en uitgesproken persoonlijkheid te creëren. De druivenrassen omvatten vooral Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot, maar vergeet niet die zeer zeldzame witte druif, de Albillo.


DO VT Castilla y Leon, bodega Ermita Del Conde

Rode wijnen

Sulpicia Tinto 2011

€ 9.99

Wijn afkomstig van jonge wijngaarden, gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter. 4500 planten / ha met een rendement van een kg druiven per plant. Cépage 90 % Tempranillo - 10 % Merlot . De smaak is fruitig, zelfs boterachtig, met romige tannines die in de afdronk puntiger en frisser worden. Deze wijn past perfect bij een mooi stuk vlees van de grill.

Ermita Del Conde Tinto 2009

€ 17.99

Wijn afkomstig van eeuw(en)oude wijnstokken op een krijtachtige arme grond gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter. Een mix van Tempranillo ( 95 % ) en Merlot ( 5 % ); 12 maanden gelagerd op vat, 80 % Franse eik en 20 % Amerikaanse eik . Het aroma aroma omvat geconfijt fruit met een ondertoon van balsamico. Een volle maar elegante wijn van zachte tannines die alle eer doet aan de karakteristieken van het terroir. Gaat perfect bij verstorven haarwild, maar ook zo te degusteren bij het haardvuur.

Pago Del Conde Tinto 2010

€ 32.95

Wanneer de kwaliteit van de druiven uitzonderlijk goed is, produceren zij een klein aantal exclusieve flessen genaamd "Pago del Conde". Deze wijn is afkomstig van eeuwenoude wijnstokken van twee percelen Otero en Valdemon in een krijtachtige arme grond, gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter . Wijnstokken met vermogens onder de 1.000 kg / ha . De complexiteit van het aroma is intens en gelaagd over een minerale achtergrond.