Domeco de Jarauta

Een familiebedrijf met een honderden jaren lange traditie in de wijnbouw. De moderne bodega wordt opgericht in 1995 door José Vicente Domeco de Jarauta en in 2005 vervoegt zijn zoon het bedrijf na een opleiding in oenologie in San Sadurni D’Anoia (Penedés). De wijngaarden liggen in Aldeanueva de Ebro, Alfaro, Autol en Rincón de Soto, allemaal in de D.O. Rioja Baja

 

website Domeco de Jarauta


DO Rioja, bodega Domeco de Jarauta

Rode wijnen

Vina Marro Tinto Joven 2015

€ 5.82

Druivenrassen: 100% Tempranillo.
Kleur: Paars.
Neus: Fruitige neus. Vooral rood fruit: framboos en aardbei.
Mond: Een frisse rode wijn, zacht en easy drinking. Vooral gedomineerd door rood fruit: aardbeien, frambozen en rode bessen.
Vinificatie: De maceratie gebeurt onder controle van de temperatuur gedurende 20 dagen in inoxvaten. Hierna volgt er een korte fermentatie, ook onder controle van de temperatuur.
Bewaring: Jong te drinken.
Culinaire associaties: Charcuterie, kipgerechten, simpel Barbecuevlees. De wijn koel serveren bij gerechtjes.

Vina Marro Semi Crianza Seleccionada 2014

€ 8.65

Druivenrassen: 100% Tempranillo.
Rijping: 6 maand op Amerikaanse eik.
Kleur: Kersenrood.
Neus: Fruitige neus: rijp fruit. Toetsen van mineraliteit en vanille.
Mond: Een echte klassieke Rioja. Geconcentreerd rood fruit, versmolten tannine en frisse zuren.
Vinificatie: De maceratie gebeurt onder controle van temperatuur gedurende 20 dagen in inoxvaten. Hierna volgt er een veroudering op Amerikaanse eik gedurende 6 maanden. De wijn rust nog 9 maanden op fles voor ze verkocht wordt.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Steak, kipgerechten, rundsbrochetten, konijn in biersausje, tapas,…

Vina Marro Crianza 2014

€ 9.34

Druivenrassen: Tempranillo en Graciano
Rijping: 14 maanden op eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Rijp fruit. Een zeker mineraliteit. Kruidigheid: zwarte peper en Provençaalse kruiden. Toetsen van vanille en tabak.
Mond: Behoorlijk krachtig. Rijp geconcentreerd fruit. Versmolten tannine en een kruidige afdronk.
Vinificatie: De maceratie gebeurt onder controle van de temperatuur gedurende 20 dagen in inoxvaten. Hierna volgt er een veroudering op eiken vaten gedurende 14 maanden. De wijn rust nog minimum 12 maand op fles voor verkoop.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2020
Culinaire associaties: gegrild vlees, rosbief, echte hamburger, kalfsvlees, ribbetjes, varkenshaasje, varkenskoteletten, …

Vina Marro Reserva 2012

€ 12.09

Druivenrassen: 100% Tempranillo
Rijping: 24 maanden op eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex en intens. Rijp fruit met een mooie kruidigheid. Tertiaire aroma’s: Vanille, cederhout, leder en tabak.
Mond: Krachtige aanzet. Rijp geconcentreerd fruit. Sterke, rijpe tannine. Een volle wijn met een lange afdronk.
Vinificatie: De maceratie gebeurt onder controle van de temperatuur gedurende 28 dagen in inoxvaten. Hierna volgt er een veroudering op eiken vaten gedurende 24 maanden. De wijn rust nog minimum 18 maand op fles voor de start van de verkoop.
Bewaring: Kan zeker nog bewaard worden.
Culinaire associaties: Lamsvlees/stoofpot, haarwild, entrecôte,….

Domeco de Jarauta 2012

€ 23.86

Wanneer een wijnmaker zijn familienaam schenkt aan een cuvée van gelimiteerde productie dan moet het wel bijzonder zijn. José Vicente Domeco de Jarauta vindt deze Rioja en Tempranillo, waarvan hij deze oogst slechts 6000 flessen maakte, dit eresaluut waard. Een wijn met een jonge, robijnrode kleur en een fijn boeket van cederhout, pruimen, geroosterde noten, cacao en tabak. In de mond zeer fruitig en rijp, met vooral zwarte vruchten, praliné, zoete ceder en specerijen. Lange afdronk met nog altijd veel fruit. Een `big wine` die we kunnen serveren bij rundvlees, klein wild, gegrild lam of stevige stoverijen van varkensvlees.


Domeco de Jarauta op facebook