Domeco de Jarauta

Een familiebedrijf met een honderden jaren lange traditie in de wijnbouw. De moderne bodega wordt opgericht in 1995 door José Vicente Domeco de Jarauta en in 2005 vervoegt zijn zoon het bedrijf na een opleiding in oenology in San Sadurni D’Anoia (Penedés). De wijngaarden liggen in Aldeanueva de Ebro, Alfaro, Autol en Rincón de Soto, allemaal in de D.O. Rioja. Recent werd de Domeco de Jarauta tinto toegevoegd aan ons gamma.

website Domeco de Jarauta


DO Rioja, bodega Bodegas Domeco de Jarauta

Rode wijnen

Vina Marro Tinto Joven 2015

€ 5.82

De nieuwste oogst van dit betrouwbare Rioja-domein, waarvoor alleen druiven werden gebruikt die uit de eigen wijngaarden komen. Uiteraard nog jonge kleur met paarse schijn en een plezierig aroma van frambozen en aardbeien. Ook in de mond veel verse rode bessen en aardbeien, sappig, licht peperig. Een plezierwijn voor de komende tuinfeesten. Koeler geserveerd (14°) prima bij kip, BBQ of kalfsvlees.

Vina Marro Semi Crianza Seleccionada 2014

€ 8.65

Deze cuvée zit van begin tot einde vol klein rood fruit, sappig en kruidig. Ondanks het feit dat hij helemaal versmolten is, bezit hij toch nog de tannines om een paar jaartjes van te genieten. Het is vooral de Tempranillo (75%) en de 6 maanden Amerikaanse eik die hem deze body gaven. Een passe-partout voor bij saté, steaks, boeuf bourguignon,... Schenk hem eveneens wat koeler (max. 14/15°C).

Vina Marro Crianza 2014

€ 9.34

Totaal andere stijl dan de voorgaande : dit is minder streng en eleganter dan vorige cuvée, misschien te verklaren door de 14 maanden lagering op Amerikaanse barriques. Geur van o.a. tabak, groene vijgen en vooral in de smaak gekonfijt fruit , rijp maar toch met voldoende fraîcheur. Vooral prima bij gevogelte en kalfsvlees.

Vina Marro Reserva 2012

€ 12.09

Een blend waarin de Tempranillo domineert (80%), maar die zomaar eventjes 24 maanden op barriques lagerde en nog eens 16 maanden op fles vooraleer hij werd gelanceerd. Verfijnd boeket met zoete ceder en specerijen, in de mond helemaal versmolten met pruimen en bosbessen. Echte maaltijdwijn voor bij pluimwild, parelhoen of hoevekip.

Domeco de Jarauta 2010

€ 23.86

Wanneer een wijnmaker zijn familienaam schenkt aan een cuvée van gelimiteerde productie dan moet het wel bijzonder zijn. José Vicente Domeco de Jarauta vindt deze Rioja en Tempranillo, waarvan hij deze oogst slechts 6000 flessen maakte, dit eresaluut waard. Een wijn met een jonge, robijnrode kleur en een fijn boeket van cederhout, pruimen, geroosterde noten, cacao en tabak. In de mond zeer fruitig en rijp, met vooral zwarte vruchten, praliné, zoete ceder en specerijen. Lange afdronk met nog altijd veel fruit. Een ‘big wine’ die we kunnen serveren bij rundvlees, klein wild, gegrild lam of stevige stoverijen van varkensvlees.


Domeco de Jarauta op facebook