Can Grau Vell

Deze wijngaard wordt beheerd door de familie Perez Ovejero. In 2002 verwierven ze dit terrein in Els Hostalets de Pierola op 45 km van Barcelona en plantten er 3 hectare wijnstokken. De aanplanting bestaat uit 40% Syrah, 20% Garnacha, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Monastrell en 10% Marcelan. Hiermee maken ze slechts 1 wijn: Alcor. Elke cepage wordt apart gefermenteerd, grotendeels in eiken vaten van 500 liter en 50% van de wijn rijpt op nieuwe franse eik, de rest op oude vaten. Na 18 maand rijping wordt de wijn geassembleerd uit de geselecteerde vaten.

Website Can Grau Vell


DO Catalunya, bodega Can Grau Vell

Rode wijnen

Tramp 2014

€ 16.00

Druivenrassen: 45% Syrah, 35% Garnacha, 15% Monastrell, 5% Marcelan.
Rijping: 10 maanden op Franse eiken vaten
Kleur: Robijnrood
Neus: compote van rood fruit, zoete specerijen en zoethout.
Mond: Eerste aanzet is subtiel en verfijnd. Rood fruit en specerijen zijn zeker aanwezig.
Vinificatie: De maceratie en vergisting gebeurt in glasvezeltanks. De inhoud wordt regelmatig overgepompt. Malolactische vergisting en rijping gebeurt op eiken vaten.
Bewaring: Klaar om te drinken. Kan bewaard worden tot 2019
Culinaire associaties: Stoofvlees, stoofpotjes [van lam, wild, ….]

Alcor 2011

€ 29.81

Druivenrassen: Syrah 42%, Garnatxa 36%, Cabernet 3%, Marcelan 5%, Monastrell 14%.
Rijping: 19 maanden op Franse eiken vaten van verschillende formaten.
Kleur: Paarsrood.
Neus: Complexe neus. Zwart fruit, kersen, groene peper, cederhout, leder, tabak.
Mond: Gekonfijte kersen met een zekere kruidigheid. Tannine en zuren zijn perfect in evenwicht.
Een wijn met een mooie structuur.
Vinificatie: vergisting in open eiken vaten van 500l. Zo kan er gebruik gemaakt worden van de ‘’batônnage’’-techniek.
Bewaring: bewaarwijn.
Culinaire associaties: veder- en haarwild, gegrild rundsvlees, …