Can Grau Vell – Alcor

Deze wijngaard wordt beheerd door de familie Perez Ovejero. In 2002 verwierven ze dit terrein in Els Hostalets de Pierola op 45 km van Barcelona en plantten er 3 hectare wijnstokken. De aanplanting bestaat uit 40% Syrah, 20% Garnacha, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Monastrell en 10% Marcelan. Hiermee maken ze slechts 1 wijn: Alcor. Elke cepage wordt apart gefermenteerd, grotendeels in eiken vaten van 500 liter en 50% van de wijn rijpt op nieuwe franse eik, de rest op oude vaten. Na 18 maand rijping wordt de wijn geassembleerd uit de geselecteerde vaten.

Website Can Grau Vell


DO Catalunya, bodega Bodega Can Grau Vell

Rode wijnen

Tramp 2013 2014

€ 14.14

Na een goede oogst in 2012 heeft Jordi van Can Grau Vell een wijn met een korter verouderingsproces gemaakt, het kleine broertje van Alcor met andere woorden. De wijn heeft aroma's van compote van rood fruit, zoete specerijen, zoethout. In aanzet zeer subtiel en verfijnd, een fijn palet dat zich ontwikkelt met elegantie. Kortom een moderne wijn, gemaakt om te behagen. Deze cuvée wordt vooral gedomineerd door Syrah (50%), maar aangevuld met 30% Garnacha, 10% Monastrell 6% Cabernet Sauvignon en 4% Marselan. 9 maanden op Franse eik, en een gelimiteerde productie van 6950 flessen. Vanwaar de naam? De wijn werd vernoemd naar Tramp, een verdwaalde hond, die werd opgevangen op het wijndomein en is uitgegroeid tot een trouwe waakhond en vriend.

Alcor 2010

€ 25.25

Deze cuvée wordt vooral gedomineerd door Syrah (46%), maar aangevuld met 28% Garnacha, 6% Cabemet Sauvignon, 8% Marselan en 12% Monastrell. De eiklagering? 18 Maanden op nieuwe en tweedejaars Franse eik, kortom een zeer gelimiteerde productie. Paarsrood, briljant, met echte Cabernet-aroma's (grafiet, cassis), mineraal en gekonfijte zwarte en rode kersen in de mond, maar met een prima fraîcheur. Te genieten bij rosbief, ossenhaas, patrijs of kwartel.