Bodegas Godelia

Van een weelderige schoonheid, maar weinig bekend, is El Bierzo: een bergachtige regio van Spanje tussen Galicië en Castilla-León. Deze streek, vroeger befaamd om zijn goudwinning, heeft een mineraalrijke bodem, een continentaal klimaat en talloze oude wijnstokken; ideaal voor de productie van grote wijnen.

Bodegas Godelia is gesticht door de familie Garcia Rodriguez, met een lange traditie van wijnbouw. Met meer dan 35 hectare wijngaarden op verschillende hoogte en oriëntatie, de nieuwste technologie en een professioneel team, brengt deze bodega het beste van de regio tot uiting in haar wijnen. Ze telen er de autochtone druiven Mencía, Godello en Doña Blanca.

Het wijnhuis is gelegen in het dorp Pieros. De architectuur, geïntegreerd in het landschap, is gebaseerd op de bouw van een typisch dorp in de omgeving en ligt nabij de route die de pelgrims volgen op weg naar Santiago de Compostella.

DO Bierzo, bodega Bodegas Godelia

Witte wijnen

Pilgrim Godello 2014

€ 12.71

Deze wijn van 80% Godello en 20% Doña Blanca (van een meer dan 60 jaar oude wijngaard) wordt manueel geoogst op percelen gelegen op 500 tot 700 meter hoogte. Gedurende 5 maanden rijping op eik en sur lie. Jaarlijkse productie 45.000 flessen. Helder blinkende kleur van stro. Complexe neus met aroma's van steenvruchten en witte bloemen op een lichte minerale achtergrond, met hints van venkel en citrus. Frisromige smaak, met hints van fruit en mineralen.

Rode wijnen

Pilgrim Mencia 2014

€ 9.92

Deze 100% Mencía wordt manueel geoogst op percelen gelegen op 500 tot 700 meter hoogte. Maceratie gedurende 15 dagen. Daarna 4 maanden rijping op eik sur lie. Jaarlijkse productie 45.000 flessen. Intense kersenrood. Intense aroma's van wilde bloemen en vers fruit met een minerale achtergrond. In de mond fris en elegant, gevoelig en diep.

Pilgrim Crianza 2011

€ 15.27

Ook deze 100% Mencía wordt manueel geoogst op percelen gelegen op 500 tot 700 meter hoogte. Maceratie gedurende 18-22 dagen. Daarna 12 maanden rijping op Franse eiken vaten van 300 en 400 liter. Jaarlijkse productie 45.000 flessen. Granaatrode kleur. Complex en intens met tonen van rijpe rode en zwarte vruchten op een minerale en kruidige achtergrond. Diep, zijdeachtig en elegant. Extra diepgang door de assemblage van Mencía van verschillende percelen met elk hun eigen karakteristieken.