Bodega Hiruzta – Txakolina

Meer info: website Hiruzta – Txakolina.


DO Getariako Txakolina, bodega Hiruzta

Witte wijnen

Txakoli Hiruzta 2014

€ 11.82

Deze wijn, gemaakt met de karakteristieke druiven uit de regio Txakolina, namelijk 95% Hondarrabi Zuri en 5% Gros Manseng, vertoont bij het schenken de typische fijne pareling van een Txakoli wijn. In het glas zien we een heldere bleekgele kleur met een fijne lichtgroene hint in tegenlicht.
In de neus intense aroma`s van wit fruit [appel, peer], citrus, eindigend in rijp tropisch fruit en oranjebloesem, geaccentueerd door de natuurlijke pareling.

In de mond de kenmerkende aciditeit, die echter mooi verweven is in de toetsen van citrus en tropisch fruit. Mooie lange afdronk.
Ideaal bij oesters en andere zeevruchten, past deze ook prima bij zilte hapjes, een gerechtje van fijne vis met rijst, en zachte kazen.

Txakoli Hiruzta Berezia 2014

€ 16.17

Ook deze Txakoli is gemaakt van een blend 95% Hondarrabi Zuri en 5% Gros Manseng, maar geproduceerd van druiven uit de beste percelen heeft deze wijn na de gisting 4 maanden ""sur lie"", [op gist,] mogen rusten.
Daarom heeft de prominente aciditeit en de typische pareling plaats geruimd voor een meer genuanceerde aciditeit met een zeer lang aromatisch einde. In de neus een breder boeket met rijp wit fruit gevolgd door meer exotische hinten.
Zeer geschikt voor gepocheerde oesters, bereide zeevruchten en iets rijkere vis. Of natuurlijk gewoon om zo te genieten.