Bodegas Verdúguez

bodega-verduguezBodegas Verdúguez, is een familiebedrijf (vierde generatie) gelegen in het centrum van Villanueva de Alcardete, in het oostelijk deel van de provincie Toledo, grenzend aan de provincie Cuenca. Deze KMO houdt zich voornamelijk bezig met de productie, rijping en bottelen van wijn voor de internationale markt. De registratie bij de Raad van Toezicht van de DO La Mancha garandeert de hoge kwaliteit van haar wijnen.

De huidige wijnmakerij werd opgericht in het jaar 1950 onder de naam ‘Bodegas Verdúguez’ en verkoopt Premium wijnen, cepagewijnen, biologische wijnen, mousserende wijn en traditionele tafelwijnen. De huidige generatie specialiseert zich in de voorbereiding, de karakterisering en de verkoop van gebottelde wijn “Monovarietal 100%” DO La Mancha. In 1999 startte men met de overzeese expansie.

De huidige president, Miguel Angel Verdúguez Morata, met een duidelijk commitment aan kwaliteit, is begonnen met het verschuiven van de verkoop in bulk naar de voorbereiding van pure cepagewijnen.

Zo begon de herstructurering van zijn wijngaard, met het vervangen van de traditionele aanplantingen door diverse nieuwe druivensoorten: typisch Spaanse en buitenlandse rassen als jonge rode wijnen (Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah) en jonge witte druivensoorten (Macabeo, Sauvignon Blanc, Chardonnay). Tegelijk wijdde hij zich aan de ontwikkeling van de ecologische rode en witte wijnsoorten, respectievelijk van Airen en Tempranillo rassen.


DO La Mancha, bodega Bodegas Verdúguez

Witte wijnen

Palacios Reales Macabeo 2015 screwcap

€ 4.72

Palacios Reales Chardonnay 2015

€ 5.97

Palacios Reales Barrica Chardonnay 2014

€ 7.95

Rode wijnen

Palacios Reales Tempranillo 2015

€ 4.80

Onze terechte bestseller, want waar kan u nog een 100% zuivere Tempranillo-cuvée vinden aan minder dan 5 euro? Geurend naar verse rode en zwarte kersen, een vleugje drop en chocolade, met in de mond vooral kersen en aardbeien. Plezierig sappig en vlezig in de mand, met opnieuw zwart pitfruit, rijpe aardbeien en vijgenpasta, in de finale met zoethout, maar voorzien van voldoende aciditeit. Serveer deze zonnige prijskraker op max. 13/14° C en drink hem bij voorkeur jong. We denken dat deze 2014 de beste cuvée sinds jaren is. Ideaal voor de BBQ, charcuterie, gemarineerde ribbetjes, hamburgers of pizza.

Palacios Reales Cabernet Sauvignon 2010

€ 5.26

Un momento de Crianza 2013

€ 6.95

De fles waarin deze blend van Tempranillo en Cabernet Sauvignon zit, ziet er véél duurder uit. Helder robijnrood, met een boeket van rode pruimen en zwarte kersen, aangenaam rijp en tabacé, mild qua smaak, met een pittige frisheid. De ideale courante, prijsbewuste wijn die u rond 13 à 14°C schenkt, bij charcuterie, BBQ of spaghetti Bolognese.

Palacios Reales Tempranillo MAGNUM Cervantes 2014

€ 11.12

Palacios Reales Crianza Magnum Cervantes 2013

€ 13.00