VT Castilla

Denominación de Origen: VT Castilla


Bodega: Bodega Tinedo

Rode wijnen

Cala 1 2016

€ 8.54

Druivenrassen: Tempranillo, Syrah
Kleur: Kersenrood.
Neus: Vers rood en zwart fruit: kersen, aardbeien en zwarte bessen. Kruidige en florale toetsen, typische aroma’s van de syrahdruif.
Mond: Vers rood en zwart fruit in de aanzet met frisse zuren. Een gemiddelde afdronk met een mooi evenwicht tussen fraîcheur en zachte tannine.
Vinificatie: Eerst een koude maceratie gedurende 3 dagen. Hierna volgt de fermentatie in stalen tanks gedurende 7 dagen onder temperatuurcontrole [25° C] De malolactische gisting en de rijping op fijne droesem gebeurt in betonnen tanks. De wijn rijpt nog 12 maand verder in de betonnen tanks alvorens te bottelen.
Productiemethode: Biologisch
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Alledaagse gerechten: Spaghetti, charcuterie, hapjes, ovenschotels, kip en varkensvlees.

Cala 2 2014

€ 12.92

Druivenrassen: 70% Tempranillo, 15% Graciano, 10% Cabernet Sauvignon, 5% Rousanne & Sauvignon Blanc
Rijping: 18 maand op eiken vaten.
Kleur: Paars-rood
Neus: Rijp rood en zwart fruit aangevuld met veel tertiaire aroma’s: chocolade, tabak, kaneel en zoethout.
Mond: Vol maar evenwichtig in de aanzet. Rijp rood en zwart fruit met frisse zuren. Een lange afdronk met versmolten tannine en veel tertiaire toetsen: zoethout en tabak.
Vinificatie: Eerst een koude maceratie gedurende 3 dagen. Hierna volgt de fermentatie in stalen en betonnen tanks gedurende 7 dagen onder temperatuurcontrole [25°c]. Na de fermentatie volgt er nog een maceratie gedurende 14 dagen. De malolactische fermentatie en de rijping gebeurt verder in betonnen tanks en eiken vaten gedurende 18 maanden.
Productiemethode: Biologisch
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2020.
Culinaire associaties: Lamsvlees, barbecue, klein wild, stoofpotjes, …


Bodega: Verduguez

Rode wijnen

Palacios Reales Tempranillo 2017 Sc Screwcap

€ 4.84

Onze terechte bestseller, want waar kan u nog een 100% zuivere Tempranillo-cuvée vinden aan minder dan 5 euro? Geurend naar verse rode en zwarte kersen, een vleugje drop en chocolade, met in de mond vooral kersen en aardbeien. Plezierig sappig en vlezig in de mand, met opnieuw zwart pitfruit, rijpe aardbeien en vijgenpasta, in de finale met zoethout, maar voorzien van voldoende aciditeit. Serveer deze zonnige prijskraker op max. 13/14° C en drink hem bij voorkeur jong. We denken dat deze 2014 de beste cuvée sinds jaren is. Ideaal voor de BBQ, charcuterie, gemarineerde ribbetjes, hamburgers of pizza.