VT Castilla

Denominación de Origen: VT Castilla


Bodega: Bodega Tinedo

Rode wijnen

Cala 1 2015

€ 7.89

We denken dat we een nieuwe rode prijskraker hebben gevonden voor ons gamma. Deze Castillaanse landwijn met vooral Tempranillo [66%] Syrah [25%] en een beetje Cabernet Sauvignon en Graciano, bezit namelijk een ongelooflijke prijs-kwaliteit verhouding. Uw gasten zullen echt denken dat deze wijn bijna dubbel zo duur kost. Intense rode kleur en een boeket vol rode vruchten, bloemen en chocolade. Zeer vlezig en sappig in de mond met veel bosfruit, zoethout, cacao en een vurige afdronk. Nog heel krachtig, lichtjes oaky. Serveer deze wijn wel niet te warm [rond 14 °C], o.a. bij geroosterd rood vlees, stoverijen en lamsvlees.

Cala 2 2014

€ 12.49

Dat deze N °2 enkele euro`s duurder is dan de Cala N °1, heeft niet zozeer te maken met zijn blend [85% Tempranillo en 15% Graciano], maar wel met het feit dat hij 18 maanden in [gebruikte] eiken barriques lagerde. Bovendien worden er slechts 4.500 flessen per oogst van geproduceerd, dus amper 1/3 van de N °1. Wat wel identiek is: de familie àlvarez-Arenas Bayo wil zo natuurlijk en ecologisch mogelijke wijnen leveren. Daarin zijn ze geslaagd. We proeven een wijn met een boeket van geroosterde noten, specerijen, zoete bloemen, kersen en aardbeien, licht gerookt. Elegant in de smaak, met frisse aciditeit en tannines, rijpe bessen en munt. Noterige eikafdronk. Vooral schenken bij lamsbout, gegrild rood vlees of varkensvlees, stoofpotjes en klein wild.


Bodega: Verduguez

Rode wijnen

Palacios Reales Tempranillo 2016 Sc Screwcap

€ 4.84

Onze terechte bestseller, want waar kan u nog een 100% zuivere Tempranillo-cuvée vinden aan minder dan 5 euro? Geurend naar verse rode en zwarte kersen, een vleugje drop en chocolade, met in de mond vooral kersen en aardbeien. Plezierig sappig en vlezig in de mand, met opnieuw zwart pitfruit, rijpe aardbeien en vijgenpasta, in de finale met zoethout, maar voorzien van voldoende aciditeit. Serveer deze zonnige prijskraker op max. 13/14° C en drink hem bij voorkeur jong. We denken dat deze 2014 de beste cuvée sinds jaren is. Ideaal voor de BBQ, charcuterie, gemarineerde ribbetjes, hamburgers of pizza.