VT Castilla y Leon

Denominación de Origen: VT Castilla y Leon


Bodega: Ermita Del Conde

Rode wijnen

Sulpicia Tinto 2011

€ 9.99

Wijn afkomstig van jonge wijngaarden, gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter. 4500 planten / ha met een rendement van een kg druiven per plant. Cépage 90 % Tempranillo - 10 % Merlot . De smaak is fruitig, zelfs boterachtig, met romige tannines die in de afdronk puntiger en frisser worden. Deze wijn past perfect bij een mooi stuk vlees van de grill.

Ermita Del Conde Tinto 2009

€ 17.99

Wijn afkomstig van eeuw(en)oude wijnstokken op een krijtachtige arme grond gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter. Een mix van Tempranillo ( 95 % ) en Merlot ( 5 % ); 12 maanden gelagerd op vat, 80 % Franse eik en 20 % Amerikaanse eik . Het aroma aroma omvat geconfijt fruit met een ondertoon van balsamico. Een volle maar elegante wijn van zachte tannines die alle eer doet aan de karakteristieken van het terroir. Gaat perfect bij verstorven haarwild, maar ook zo te degusteren bij het haardvuur.

Pago Del Conde Tinto 2010

€ 32.95

Wanneer de kwaliteit van de druiven uitzonderlijk goed is, produceren zij een klein aantal exclusieve flessen genaamd "Pago del Conde". Deze wijn is afkomstig van eeuwenoude wijnstokken van twee percelen Otero en Valdemon in een krijtachtige arme grond, gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter . Wijnstokken met vermogens onder de 1.000 kg / ha . De complexiteit van het aroma is intens en gelaagd over een minerale achtergrond.


Bodega: Quinta Sardonia

Rode wijnen

Quinta Sardonia Sardon 2014

€ 13.79

Kleur: intens purper met dikke gekleurde tranen. Neus: rijp rood fruit waaronder kersen, zoete specerijen (zoethout), ceder, vanille Mond: in de aanzet rijp rood fruit met een verfrissende aciditeit en rijpe tannine. Vinificatie: Afzonderlijke vergisting per perceel en druivenras. Rijping van 12 maand in totaal waarvan 6 maand op Franse eiken vaten (225l) en de rest op fouders (1200l), betonnen eiervormige cuves en inox cuves afhankelijk van het druivenras. Deze wijn werd niet geklaard om zijn puurheid te bewaren. Druivenrassen: Tempranillo (Tinto Fino), Garnacha, Cabernet Sauvignon, Malbec. Bewaring: mag gedronken worden maar kan nog 5 jaar bewaren Culinaire associaties: vlees gebakken (pan / oven) of geroosterd, barbecue. Kruidige stoofpot.

Quinta Sardonia QS2 2013

€ 21.47

Op papier de tweede wijn van dit wereldberoemde huis, maar zeker geen lichte wijn. Integendeel: deze door Tempranillo (80%) gedreven wijn bezit 15% alcohol en bleef 13 maanden in Franse barriques, zoals de ‘groten’. Het is dan ook Peter Sisseck, de man achter ‘Pingus’, die deze biodynamische cuvée maakt. Na de ongelooflijk diepe kleur en een tijdje in de karaf – hij heeft lucht nodig! – ruiken we fumé eik, zwarte kers, pruimen, vanille en hazelnoten. Vlezig en fluwelig zoetrijp, met naast het overvloedige fruit ook impressies van geroosterde noten, tabak, melkchocolade. Een wijn die nog jaren zal verbeteren, maar u wel kan schenken bij everzwijn, patrijs, hertenfilet, rosbief of lamszadel.

Quinta Sardonia QS 2011

€ 36.80

De internationale media zijn gek op deze wijn - iedereen geeft 92 à 94/100 - en dat is niet verwonderlijk: deze biodynamische cuvée van Peter Sisseck (van de al even bekende ‘Pingus’) en Jerome Bougnaud haalt het beste boven van de (50%) Tempranillo, Cabernet Sauvignon (30%) en nog een viertal druiven, die samen 18 maand in Franse barriques werden opgevoed. Pure finesse! Nog jong donkerrood, met een schitterend boeket vol vanille, ceder, espresso en oosterse specerijen. Elegant en kruidig in de smaak, vol rijpe bosbes en zwarte kers, fluwelig van structuur. Lange afdronk met kokos en eik. Reserveer dit voor speciale gelegenheden en fijne (vlees)bereidingen. Zal de komende jaren zeker nog in prijs verhogen!