VT Castilla y Leon

Denominación de Origen: VT Castilla y Leon


Bodega: Abadia Retuerta

Rode wijnen

ABADIA RETUERTA PAGO GARDUNA 2012 Syrah

€ 59.40

ABADIA RETUERTA PAGO NEGRALADA 2012 Tempranillo

€ 59.40

ABADIA RETUERTA PAGO VALDEBELLON 2012 Cab Sauvign

€ 59.40

Abadia Retuerta PV ( Petit Verdot)2012

€ 99.95


Bodega: Ermita del Conde

Witte wijnen

Vina Sulpicia Albillo Blanco 2012

€ 9.99

Een bijzondere wijn, alleen al omdat hij gemaakt is van één van die vergeten druivenrassen, Albillo. Dit perceel met
een eeuw-oude wijnranken, bevindt zich op 900 meter hoogte.
De Sulpicia Blanco bevat een zorgvuldige selectie van druiven en de 6% rijping op nieuwe Franse eik zorgt voor een bijzondere sensatie. Bleekgeel met een groene schijn.
Complex aroma van perzik, peer, zelfs pompelmoes en hinten van witte bloemen. Het hout brengt een spicy toets. In de mond gestructureerd en fris, met een mooie lengte. Een mooie partner voor een mooi visje met roomsaus of waarom niet paling in het groen en bij asperges.

Rode wijnen

Sulpicia Tinto 2011

€ 9.99

Wijn afkomstig van jonge wijngaarden, gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter. 4500 planten / ha met een rendement van een kg druiven per plant.
Cépage 90 % Tempranillo - 10 % Merlot .
De smaak is fruitig, zelfs boterachtig, met romige tannines die in de afdronk puntiger en frisser worden.
Deze wijn past perfect bij een mooi stuk vlees van de grill.


Bodega: Pittacum

Rode wijnen

Pittacum La Prohibicion 2012

€ 33.88

Druivenrassen: 100% Garnacha Tintorera
Kleur: Zeer donker purper
Neus: Zeer aromatisch. Vooral zwart fruit: zwarte bessen en zwarte kersen gevolgd door florale tonen: viooltjes. Mooie toetsen van de houtrijping: tabak, koffie, cederhout en leder.
Mond: Stevig maar mooi in evenwicht. Kruidig in de mond met lichte grastoetsen. Een lange, frisse en levendige afdronk met aanwezige, rijpe tannine.
Vinificatie: De trossen worden manueel geoogst, gekneusd maar niet ontrist. De vinificatie gebeurt in kleine open inoxvaten waar de most regelmatig wordt overgepompt tijdens de fermentatie zodat de wijn kan versoepelen. Daarna volgt een maceratie van 15 dagen. Malolactische fermentatie en veroudering op nieuwe Franse eiken vaten van 600l gedurende ongeveer 24 maanden.
Bewaring: Bewaarwijn.
Culinaire associaties: Ideaal bij lamsvlees, wildgerechten, wildstoverijen, eend in portosaus, gerijpt rundsvlees.


Bodega: Quinta Sardonia

Rode wijnen

Quinta Sardonia Sardon 2014

€ 13.79

Kleur: intens purper met dikke gekleurde tranen.
Neus: rijp rood fruit waaronder kersen, zoete specerijen [zoethout], ceder, vanille
Mond: in de aanzet rijp rood fruit met een verfrissende aciditeit en rijpe tannine.
Vinificatie: Afzonderlijke vergisting per perceel en druivenras. Rijping van 12 maand in totaal waarvan 6 maand op Franse eiken vaten [225l] en de rest op fouders [1200l], betonnen eiervormige cuves en inox cuves afhankelijk van het druivenras. Deze wijn werd niet geklaard om zijn puurheid te bewaren.
Druivenrassen: Tempranillo [Tinto Fino], Garnacha, Cabernet Sauvignon, Malbec.
Bewaring: mag gedronken worden maar kan nog 5 jaar bewaren
Culinaire associaties: vlees gebakken [pan / oven] of geroosterd, barbecue. Kruidige stoofpot.

Quinta Sardonia QS2 2013

€ 21.47

Op papier de tweede wijn van dit wereldberoemde huis, maar zeker geen lichte wijn. Integendeel: deze door Tempranillo [80%] gedreven wijn bezit 15% alcohol en bleef 13 maanden in Franse barriques, zoals de `groten`. Het is dan ook Peter Sisseck, de man achter `Pingus`, die deze biodynamische cuvée maakt. Na de ongelooflijk diepe kleur en een tijdje in de karaf `hij heeft lucht nodig! `ruiken we fumé eik, zwarte kers, pruimen, vanille en hazelnoten. Vlezig en fluwelig zoetrijp, met naast het overvloedige fruit ook impressies van geroosterde noten, tabak, melkchocolade. Een wijn die nog jaren zal verbeteren, maar u wel kan schenken bij everzwijn, patrijs, hertenfilet, rosbief of lamszadel.

Quinta Sardonia QS 2011

€ 36.80

De internationale media zijn gek op deze wijn - iedereen geeft 92 à 94/100 - en dat is niet verwonderlijk: deze biodynamische cuvée van Peter Sisseck [van de al even bekende `Pingus`] en Jerome Bougnaud haalt het beste boven van de [50%] Tempranillo, Cabernet Sauvignon [30%] en nog een viertal druiven, die samen 18 maand in Franse barriques werden opgevoed. Pure finesse! Nog jong donkerrood, met een schitterend boeket vol vanille, ceder, espresso en oosterse specerijen. Elegant en kruidig in de smaak, vol rijpe bosbes en zwarte kers, fluwelig van structuur. Lange afdronk met kokos en eik. Reserveer dit voor speciale gelegenheden en fijne [vlees]bereidingen. Zal de komende jaren zeker nog in prijs verhogen!


Bodega: VINOSPOPHY VINOS

Rode wijnen

La Perdicion 2011

€ 18.76


Bodega: | divers

Witte wijnen

CASTILLO DE MAETIERRA Libalis 2006

€ 9.28

Regio : VT Castilla y Leon

Rode wijnen

MANUEL MANZANEQUE Finca Elez 2004

€ 13.31

Regio : VT Castilla y Leon

ANIMA NEGRA AN/2 2013

€ 20.18

Regio : VT Castilla y Leon

VALLEGARCIA Syrah 2012

€ 25.62

Regio : VT Castilla y Leon

DURATON Syrah Roble 2002

€ 25.68

Regio : VT Castilla y Leon

VALLEGARCIA Cabernet Merlot 2002

€ 27.02

Regio : VT Castilla y Leon

VALLEGARCIA Syrah 2004

€ 27.56

Regio : VT Castilla y Leon

CAMBRICO Tempranillo 2004

€ 41.14

Regio : VT Castilla y Leon

CABRERA 1998

€ 48.40

Regio : VT Castilla y Leon

MAURO Terreus 2003 2010

€ 92.17

Regio : VT Castilla y Leon