Ribera Del Duero

Denominación de Origen: Ribera Del Duero


Bodega: Cepa21

Rode wijnen

Hito 2016

€ 12.93

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 8 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Fruitig. Vooral vers zwart fruit, kersen en bosbessen. Na het walsen komt de kruidigheid naar boven en toetsen van houtrijping: vanille en cederhout.
Mond: Behoorlijk complex. Zwart fruit in de aanzet met een mooie kruidigheid. De specerijen, vanille en de levendige tannine zorgen voor een krachtige, lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van jonge wijnranken [minder dan 20 jaar oud]. De fermentatie gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. De malolactische vergisting en de veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 8 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan bewaard worden tot 2021.
Culinaire associaties: Varkensvlees, kalfsvlees, gevogelte

Cepa 21 2015

€ 20.87

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …

Hito Magnum 2016

€ 30.86

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 8 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Fruitig. Vooral vers zwart fruit, kersen en bosbessen. Na het walsen komt de kruidigheid naar boven en toetsen van houtrijping: vanille en cederhout.
Mond: Behoorlijk complex. Zwart fruit in de aanzet met een mooie kruidigheid. De specerijen, vanille en de levendige tannine zorgen voor een krachtige, lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van jonge wijnranken [minder dan 20 jaar oud]. De fermentatie gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. De malolactische vergisting en de veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 8 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan bewaard worden tot 2021.
Culinaire associaties: Varkensvlees, kalfsvlees, gevogelte

Malabrigo 2014

€ 51.97

Cepa 21 Magnum 2014

€ 66.65

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …

Cepa 21 5L 2014

€ 225.00

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …

Cepa 21 9L 2008 2009 2014

€ 399.00

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …


Bodega: Divers

Rode wijnen

Martin Berdugo Barrica 2008 2009

€ 11.40

Regio : Ribera del Duero

Balbas Roble 2014 2016

€ 12.02

Regio : Ribera del Duero

Finca Villacreces Pruno 2016

€ 14.22

Regio : Ribera del Duero

Vizcarra 2006

€ 14.99

Regio : Ribera del Duero

Habla Del Silencio 2013

€ 16.77

Regio : Ribera del Duero

Valtravieso Crianza 2006

€ 17.55

Regio : Ribera del Duero

Condado de Haza Crianza 2013

€ 17.71

Regio : Ribera del Duero

Torres Celeste 2010

€ 17.97

Regio : Ribera del Duero

Vina Sastre Crianza 2005 2007

€ 18.02

Regio : Ribera del Duero

Pradorey Crianza 2010

€ 19.09

Regio : Ribera del Duero

Teofilo Reyes Crianza 2015

€ 20.98

Regio : Ribera del Duero

Protos Crianza 2012 2014

€ 21.20

Regio : Ribera del Duero

Montecastro 2014

€ 21.36

Regio : Ribera del Duero

Pago de Los Capellanes Crianza 2014

€ 22.40

Regio : Ribera del Duero

Pesquera Crianza 2013 2015

€ 22.68

Regio : Ribera del Duero

Vina Pedrosa Crianza 2011

€ 23.35

Regio : Ribera del Duero

Convento San Francisco Crianza 2008

€ 25.99

Regio : Ribera del Duero

Matarromera Crianza 2013 2014

€ 26.00

Regio : Ribera del Duero

Finca Villacreces 2005 2015

€ 27.10

Regio : Ribera del Duero

Ferratus 2007

€ 28.66

Regio : Ribera del Duero

Dominio de Pingus, PSI 2014

€ 28.74

Regio : Ribera del Duero

Protos Reserva 2012

€ 29.21

Regio : Ribera del Duero

Dominio de Atauta 2013

€ 30.94

Regio : Ribera del Duero

Pesquera Reserva 2012

€ 34.50

Regio : Ribera del Duero

Ferratus Sensaciones 2005

€ 35.51

Regio : Ribera del Duero

Hacienda Monasterio 2015

€ 37.70

Regio : Ribera del Duero

Aalto 2015

€ 42.20

Regio : Ribera del Duero

Dehesa de Los Canonigos Reserva 2001

€ 51.43

Regio : Ribera del Duero

Alion 2013

€ 56.92

Regio : Ribera del Duero

Vizcarra Ines 2005

€ 72.60

Regio : Ribera del Duero

Matallana 2004

€ 76.23

Regio : Ribera del Duero

Finca Villacreces Nebro 2004

€ 136.46

Regio : Ribera del Duero

Vina Pedrosa Perez Pascuas Gran Reserva 2001

€ 199.61

Regio : Ribera del Duero

Vega Sicilia Unico 2004

€ 272.96

Regio : Ribera del Duero

Vina Sastre Pesus 2003

€ 320.65

Regio : Ribera del Duero


Bodega: Emilio Moro

Rode wijnen

Emilio Moro Tinto Fino 2015

€ 20.19

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.

La Felisa Ecologico Emilio Moro 2016

€ 32.97

Malleolus Tinto E. Moro 2016

€ 32.97

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 18 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Intens. Gekonfijt zwart fruit, rijpe frambozen. Kruidige toetsen zoals zoethout en kruidnagel, die samen met de vanille en tabak aroma’s van de houtrijping nar voorbrengen.
Mond: Een volle wijn. Verrassend veel fruit in de aanzet. Zeer fijne wijn met aanwezige tannine en zuren. Dit geeft de wijn body maar tegelijk ook fraîcheur. Finaal wordt deze wijn afgesloten met een enorm lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden met oude wijnranken tot 75 jaar oud. De vergisting gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. Daarna volgt er een maceratie met schilcontact gedurende 18 dagen. Na de malolactische vergisting op eiken vaten, veroudert de wijn verder in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 18 maanden.
Bewaring: kan gedronken worden maar heeft baat bij verdere bewaring tot 2025
Culinaire associaties: Gerijpt rundsvlees, gegrild rundsvlees, wild, …

Emilio Moro Tinto Fino Magnum 2015

€ 46.05

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.

Emilio Moro Malleolus Tinto Magnum 2015

€ 88.18

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 18 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Intens. Gekonfijt zwart fruit, rijpe frambozen. Kruidige toetsen zoals zoethout en kruidnagel, die samen met de vanille en tabak aroma’s van de houtrijping nar voorbrengen.
Mond: Een volle wijn. Verrassend veel fruit in de aanzet. Zeer fijne wijn met aanwezige tannine en zuren. Dit geeft de wijn body maar tegelijk ook fraîcheur. Finaal wordt deze wijn afgesloten met een enorm lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden met oude wijnranken tot 75 jaar oud. De vergisting gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. Daarna volgt er een maceratie met schilcontact gedurende 18 dagen. Na de malolactische vergisting op eiken vaten, veroudert de wijn verder in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 18 maanden.
Bewaring: kan gedronken worden maar heeft baat bij verdere bewaring tot 2025
Culinaire associaties: Gerijpt rundsvlees, gegrild rundsvlees, wild, …

Emilio Moro Malleolus de Valderramiro 2010 2014

€ 95.00

In Valderramiro bevindt zich 4 hectare met de oudste [tot 85 jaar oud] stokken van dit wijndomein die exclusief voor deze cuvée werden gebruikt. Bovendien fermenteerde de wijn in [nieuwe] Amerikaanse eik en werd nog eens 18 maanden in [nieuwe] Franse `barricas` opgevoed. Met als resultaat een wijn die nog lang kan ouderen. Briljant kersenrood, heel veel rijp fruit aan de neus [zwarte kers], mokka en een hint van fumé eik. In de smaak rijp, geconcentreerd en fluwelig, met o.a. chocolade, bosbes en mineralen. Lange afdronk. Perfect bij gegrild rood vlees, wildstoverijen, patrijs en lamscarré.

Emilio Moro Sanchomartin Tinto Fino 2010 2011

€ 119.79

De absolute topper van het gamma. Prijzig, maar vergeleken met veel grands crus classés uit Bordeaux van dezelfde kwaliteit nog steeds een buitenkans. Vooral indrukwekkend in de neus, met geroosterde noten, mokka, mineralen, cederhout, vanille en zwarte bosbessen. Ook in de smaak heel complex en geconcentreerd zwart fruit, opnieuw fumé, met nog stevige tannine. Een wijn die u minstens nog 10 à 15 jaar kan bewaren. Nu vooral schenken bij wild zoals everzwijn, hazenrug en hert, of bij gegrild rood vlees.

Emilio Moro Tinto Fino 3l 2016

€ 124.81

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.


Bodega: Gran Salinero

Rode wijnen

Gran Salinero Tinto Roble 2016

€ 10.16

Gran Salinero Roble Seleccion 2014

€ 14.06

Druivenras: 100 % Tempranillo
Rijping: 7 maanden op nieuwe Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood
Neus: Zowel fruitig als kruidig. Braambessen, bosbessen, zwarte peper, kaneel en nootmuskaat.
Toetsen van houtlagering: Vanille, chocolade en zoethout.
Mond: Een vlezige wijn. Vooral rijp zwart fruit in de aanzet. Achteraf gevolgd door vanille, chocolade en koffie, typische kenmerken van Amerikaanse eiken vaten. Een mooie afdronk met aanwezigheid van levendige zuren en fijne tannine.
Vinificatie: Eerst volgt er een langzame prefermentatie onder koude temperatuur om aroma te maximaliseren. De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur en het sap blijft in contact met de schil [ schilweking] met remontage [ het sap overhevelen]. Vervolgens verouderd de wijn verder op nieuwe Amerikaanse eiken vaten gedurende 7 maanden.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Barbecuevlees, varkensvlees, Mexicaanse gerechten.

Gran Salinero Crianza 2015

€ 15.95

Druivenras: 100 % Tempranillo
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: robijnrood
Neus: Complex. Kruidigheid en aroma’s van houtlagering overheerst het fruit. Veel zwarte peper, kaneel en nootmuskaat gevolgd door chocolade, vanille, drop en zoethout.
Mond: Een complexe, krachtige wijn. Het zwart fruit domineert. Een mooie, lange afdronk met mooie kruidige toetsen en krachtige tannine.
Vinificatie: Eerst volgt er een langzame prefermentatie onder koude temperatuur om aroma te maximaliseren. De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur en het sap blijft in contact met de schil [schilweking] met remontage [het sap overhevelen]. Vervolgens veroudert de wijn verder op nieuwe Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Kan gedronken worden of bewaard tot 2020
Culinaire associaties: Wildgerechten, lamsvlees, gegrild rood vlees, stoverijen.

Gran Salinero Reserva 2014

€ 23.20

Druivenras: 100 % Tempranillo
Rijping: 24 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten en 24 maand op fles
Kleur: intens robijnrood
Neus: Complex. Kruidigheid en aroma’s van houtlagering [ zwarte peper, kaneel en nootmuskaat gevolgd door chocolade, vanille, drop en zoethout ], intens zwart fruit [bramen]
Mond: Een complexe, krachtige wijn. Het zwart fruit domineert. Een mooie, lange afdronk met mooie kruidige toetsen en krachtige tannine.
Bewaring: Kan gedronken worden of bewaard tot minstens 2024
Culinaire associaties: haarwild, lamsvlees, gegrild rood vlees


Bodega: Viñedos Alonso del Yerro

Rode wijnen

Alonso Del Yerro 2011

€ 19.36

Regio : Ribera del Duero

Maria 2010 Alonso Del Yerro

€ 48.40