Ribera Del Duero

Denominación de Origen: Ribera Del Duero


Bodega: Cepa21

Rode wijnen

Hito 2016

€ 12.71

Rijping: 8 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Fruitig. Vooral vers zwart fruit, kersen en bosbessen. Na het walsen komt de kruidigheid naar boven en toetsen van houtrijping: vanille en cederhout.
Mond: Behoorlijk complex. Zwart fruit in de aanzet met een mooie kruidigheid. De specerijen, vanille en de levendige tannine zorgen voor een krachtige, lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van jonge wijnranken. De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en de veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 8 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan bewaard worden tot 2021.
Culinaire associaties: Varkensvlees, kalfsvlees, rosbief, filet pur, gevulde kalkoen, ….

Cepa 21 2014

€ 20.87

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …

Hito Magnum 2014 2016

€ 29.04

Rijping: 8 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Fruitig. Vooral vers zwart fruit, kersen en bosbessen. Na het walsen komt de kruidigheid naar boven en toetsen van houtrijping: vanille en cederhout.
Mond: Behoorlijk complex. Zwart fruit in de aanzet met een mooie kruidigheid. De specerijen, vanille en de levendige tannine zorgen voor een krachtige, lange afdronk.

Malabrigo 2011

€ 51.97

Cepa 21 3L 2014

€ 104.62

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …

Cepa 21 5L 2014

€ 174.37

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …

Cepa 21 9L 2009 2014

€ 308.59

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Robijnrood.
Neus: Complex. Zwart fruit: bramen, zwarte kersen en bosbessen. Kruidigheid: zwarte peper, Provençaalse kruiden. Duidelijke aroma’s van houtlagering: sigarenkistje, tabak en vanille.
Mond: Krachtig en complex in de aanzet. Zwart rijp fruit met vele kruiden. Duidelijke toetsen van houtlagering. De krachtige tannine, mooie zuren en de lange volle dronk geven deze wijn veel potentieel.
Vinificatie: De fermentatie gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De malolactische vergisting en veroudering gebeurt verder op Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Wijn met veel potentieel.
Culinaire associaties: Klein wild, gegrild rundsvlees, gegrild lamsvlees, stoofpotjes, …


Bodega: Divers

Rode wijnen

Balbas Roble 2014

€ 9.14

Regio : Ribera del Duero

Carmelo Rodero Tinto 2011

€ 11.18

Regio : Ribera del Duero

Martin Berdugo Barrica 2008 2009

€ 11.40

Regio : Ribera del Duero

Comenge 2004

€ 13.75

Regio : Ribera del Duero

Vizcarra 2006

€ 14.99

Regio : Ribera del Duero

Vizcarra 2009

€ 15.50

Regio : Ribera del Duero

Tionio Crianza 2006

€ 16.73

Regio : Ribera del Duero

Habla Del Silencio 2013

€ 16.77

Regio : Ribera del Duero

Teofilo Reyes Crianza 2008

€ 17.21

Regio : Ribera del Duero

Valtravieso Crianza 2006

€ 17.55

Regio : Ribera del Duero

Condado de Haza Crianza 2013

€ 17.71

Regio : Ribera del Duero

Torres Celeste 2010

€ 17.97

Regio : Ribera del Duero

Vina Sastre Crianza 2005 2007

€ 18.02

Regio : Ribera del Duero

Protos Crianza 2009 2012

€ 19.03

Regio : Ribera del Duero

Pradorey Crianza 2010

€ 19.09

Regio : Ribera del Duero

Montecastro 2013

€ 21.14

Regio : Ribera del Duero

Pago de Los Capellanes Crianza 2014

€ 22.40

Regio : Ribera del Duero

Pesquera Crianza 2013

€ 22.68

Regio : Ribera del Duero

Vina Pedrosa Crianza 2011

€ 23.35

Regio : Ribera del Duero

M2 de Matallana 2006

€ 24.81

Regio : Ribera del Duero

Finca Villacreces 2005

€ 25.26

Regio : Ribera del Duero

Convento San Francisco Crianza 2008

€ 25.99

Regio : Ribera del Duero

Matarromera Crianza 2013 14

€ 26.00

Regio : Ribera del Duero

Psi 2013

€ 28.59

Regio : Ribera del Duero

Ferratus 2007

€ 28.66

Regio : Ribera del Duero

Pesquera Reserva 2012

€ 30.93

Regio : Ribera del Duero

Dominio de Atauta 2013

€ 30.94

Regio : Ribera del Duero

Ferratus Sensaciones 2005

€ 35.51

Regio : Ribera del Duero

Vina Pedrosa Gran Reserva 1992 (Perez Pascuas)

€ 39.20

Regio : Ribera del Duero

Dehesa de Los Canonigos Reserva 2001

€ 51.43

Regio : Ribera del Duero

Alion 2008 2013

€ 56.92

Regio : Ribera del Duero

Vina Pedrosa Gran Reserva 1992 2001

€ 67.81

Regio : Ribera del Duero

Vizcarra Ines 2005

€ 72.60

Regio : Ribera del Duero

Matallana 2004

€ 76.23

Regio : Ribera del Duero

Finca Villacreces Nebro 2004

€ 136.46

Regio : Ribera del Duero

Finca Villacreces Nebro 2005

€ 145.20

Regio : Ribera del Duero

Vina Pedrosa Perez Pascuas Gran Reserva 2001

€ 199.61

Regio : Ribera del Duero

Vega Sicilia Unico 2003 2004

€ 246.68

Regio : Ribera del Duero

Vina Sastre Pesus 2003

€ 320.65

Regio : Ribera del Duero


Bodega: Emilio Moro

Rode wijnen

Finca Resalso E. Moro 2015

€ 10.89

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 4 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Paars.
Neus: Vooral zwart fruit: braambessen, kersen. Lichte houttoetsen en drop, typisch voor een Tinto Fino.
Mond: Intens fruitig met frisse zuren. Een gemiddelde afdronk met levendige tannine.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van jonge wijnranken [5 tot 12 jaar]. De vergisting gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. Vervolgens veroudert de wijn verder op Franse eiken vaten gedurende 4 maanden.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Kan wat koeler geserveerd worden [14 à 15°C]. Varkensvlees, tapas, gehakt, ovenschotels, Spaanse ham, kaasschotels, …

Emilio Moro Tinto Fino 2015

€ 19.36

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.

Finca Resalso Magnum 2015

€ 25.41

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 4 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Paars.
Neus: Vooral zwart fruit: braambessen, kersen. Lichte houttoetsen en drop, typisch voor een Tinto Fino.
Mond: Intens fruitig met frisse zuren. Een gemiddelde afdronk met levendige tannine.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van jonge wijnranken [5 tot 12 jaar]. De vergisting gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. Vervolgens veroudert de wijn verder op Franse eiken vaten gedurende 4 maanden.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: Kan wat koeler geserveerd worden [14 à 15°C]. Varkensvlees, tapas, gehakt, ovenschotels, Spaanse ham, kaasschotels, …

Malleolus Tinto E. Moro 2014

€ 32.97

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 18 maanden op Franse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Intens. Gekonfijt zwart fruit, rijpe frambozen. Kruidige toetsen zoals zoethout en kruidnagel, die samen met de vanille en tabak aroma’s van de houtrijping nar voorbrengen.
Mond: Een volle wijn. Verrassend veel fruit in de aanzet. Zeer fijne wijn met aanwezige tannine en zuren. Dit geeft de wijn body maar tegelijk ook fraîcheur. Finaal wordt deze wijn afgesloten met een enorm lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden met oude wijnranken tot 75 jaar oud. De vergisting gebeurt onder temperatuurcontrole in inoxvaten. Daarna volgt er een maceratie met schilcontact gedurende 18 dagen. Na de malolactische vergisting op eiken vaten, veroudert de wijn verder in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 18 maanden.
Bewaring: kan gedronken worden maar heeft baat bij verdere bewaring tot 2025
Culinaire associaties: Gerijpt rundsvlees, gegrild rundsvlees, wild, …

Emilio Moro Tinto Fino Magnum 2014

€ 44.99

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.

Emilio Moro Malleolus de Valderramiro 2010 11

€ 89.90

In Valderramiro bevinden zich 4 hectare met de oudste stokken van deze winery – tot 85 jaar oud – die exclusief voor deze cuvée werden gebruikt. Bovendien fermenteerde de wijn in [nieuwe] Amerikaanse eik en werd nog eens 18 maanden in [nieuwe] Franse `barricas` opgevoed. Met als resultaat een wijn die nog lang kan ouderen. Briljant kersenrood, heel veel rijp fruit aan de neus [zwarte kers], mokka en een hint van fumé eik. In de smaak rijp, geconcentreerd en fluwelig, met o.a. chocolade, bosbes en mineralen. Lange afdronk. Perfect bij gegrild rood vlees, wildstoverijen, patrijs en lamscarré.

Emilio Moro Sanchomartin Tinto Fino 2010 11

€ 119.79

De absolute topper van het gamma. Prijzig, maar vergeleken met veel grands crus classés uit Bordeaux van dezelfde kwaliteit nog steeds een buitenkans. Vooral indrukwekkend in de neus, met geroosterde noten, mokka, mineralen, cederhout, vanille en zwarte bosbessen. Ook in de smaak heel complex en geconcentreerd zwart fruit, opnieuw fumé, met nog stevige tannine. Een wijn die u minstens nog 10 à 15 jaar kan bewaren. Nu vooral schenken bij wild zoals everzwijn, hazenrug en hert, of bij gegrild rood vlees.

Emilio Moro Tinto Fino 3 l 2014

€ 122.00

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.

Emilio Moro Tinto Fino 5 l 2014

€ 203.00

Druivenrassen: 100 % Tinto Fino [Tempranillo]
Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Expressieve aroma’s. Vooral rijp zwart fruit. Toetsen van hars, cederhout en vanille.
Mond: Een levendige aciditeit. Veel rijp zwart fruit in de aanzet. Versmolten tannine met een mooie lange afdronk.
Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van wijnranken tussen 12 en 25 jaar oud. De druiven worden ontrist, gekneusd en vervolgens ondergaan ze een korte schilweking van 15 dagen. De vergisting gebeurt onder controle van de temperatuur in inoxvaten. De wijn veroudert verder op Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Bewaring: Op dronk. Kan zeker nog bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Varkensvlees, lamsvlees, rundsvlees, klein wild.


Bodega: Gran Salinero

Rode wijnen

Gran Salinero Roble Seleccion 2014

€ 14.06

100% Tempranillo op 100% nieuwe Amerikaanse eik, gedurende 7 maanden. We proeven een wijn vol vanille, eik en pure chocolade, met in de mond veel vlezigheid en marmelade van rood fruit, cacao en gerookt hout. Een lange afdronk met mooi versmolten tannines. Onze tips: ossenhaas, geroosterd varkenvlees, oude Gouda of Edammer. Beperkte produktie van 2000 flessen.

Gran Salinero Crianza 2014

€ 16.42

Amper 1200 flessen worden per oogst van deze Tempranillo-cuvée gemaakt, die zo`n 12 maanden in Franse en Amerikaanse eik verblijft. Iets robuustere geur en smaak dan vorige cuvée, met impressies van muskus, laurier, rijpe bramen en frambozen. Vooral te serveren bij hartige vleesbereidingen met saus.


Bodega: Viñedos Alonso del Yerro

Rode wijnen

Alonso Del Yerro 2011

€ 19.36

Maria 2010 Alonso Del Yerro

€ 48.40