Ribeira Sacra

Denominación de Origen: Ribeira Sacra


Bodega: Ponte da Boga

Witte wijnen

Ponte Da Boga Godello 2016

€ 14.90

Druivenrassen: 100% Godello.
Kleur: Lichtgeel
Neus: Intens en complex. Vooral fruitig: limoen, appel, peer, meloen. Kruidige en florale toetsen.
Mond: Mooie structuur door zijn frisse zuren, mineraliteit en lange fruitige afdronk.
Vinificatie: De druiven worden lichtjes geperst. Hierna volgt een korte schilweking gedurende 6 uur.
Na de persing gebeurt de fermentatie onder temperatuurcontrole van 18°c gedurende 10 dagen. De wijn rust nog op de fijne droesem gedurende 5 maand in inoxvaten waaronder een klein deel op Franse eiken vaten van 500l.
Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: kaasschotel, salades, gebakken vis [zalm], zeevruchten, …

Rode wijnen

Ponte Da Boga Expression Historica 2015

€ 17.45

Druivenrassen: 27% Mencía, 59% Sousón, 8% Merenzao, 6% Brancellao
Kleur: Intens kersenrood
Neus: Complexe neus. Vooral fruitig en floraal: kersen, krieken en viooltjes. Ook veel kruidigheid: zwarte peper, tijm en rozemarijn. Toetsen van karamel en hars.
Mond: Krachtig maar mooi in balans. Heel floraal [viooltjes] en kruidig met frisse zuren in de aanzet. Een lange afdronk met aanwezige doch elegante tannine.
Vinificatie: De druiven worden ontrist en licht gekneusd vooraleer ze gefermenteerd worden onder temperatuurcontrole van 24°-29°c gedurende 10 dagen. Hierna volgt er een korte maceratie gedurende 8 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog 10 maand op eiken vaten.
Bewaring: Kan gedronken worden. Verdere rijping mogelijk tot minstens 2020.
Culinaire associaties: Kaasschotels, gevulde kalkoen, vlees gegrild/ gebarbecued, paté, …

Ponte Da Boga Capricho Merenzao 2015

€ 32.95

Druivenrassen: 100% Merenzao
Kleur: Helder robijnrood met medium kleurintensiteit
Neus: Rijp rood fruit [rode bessen en bosfruit], hars, specerijen, florale en minerale tonen.
Mond: Sappige, fruitige aanzet gevolgd door een levendige aciditeit. Fluwelige wijn met een lange maar elegante fruitige afdronk met aanwezige doch fijne tannine.
Vinificatie: Na de ontristing en lichte kneuzing volgt de gisting onder temperatuurcontrole tussen 24 en 29°c gedurende 10 dagen. Vervolgens ondergaat de wijn een schilweking met remontage [overpompsysteem] gedurende 8 a 9 dagen gevolgd door een malolactische fermentatie en rijping in eiken vaten gedurende 10 maand.
Bewaring: Op dronk, kan nog lang bewaard worden tot 2025
Culinaire associaties: Steak in peper/champignonsaus, rood vlees op de barbecue, eend, Spaanse ham: Iberico, Serrano, Chorizo,…

Ponte Da Boga Porto de Lobos Brancellao 2015

€ 32.95

Druivenrassen: 100% Brancellao
Kleur: Helder robijnrood met een medium kleurintensiteit
Neus: Vooral specerijen, rijp rood fruit, getoaste geuren en een zekere mineraliteit.
Mond: Krachtige, kruidige en sappige wijn die perfect in evenwicht is. Vol van smaak met lange
afdronk.
Vinificatie: De gisting gebeurt onder temperatuurcontrole tussen 24 en 29°c gedurende 10 dagen. Vervolgens ondergaat de wijn een schilweking met remontage [overpompsysteem] gedurende 8 a 9 dagen gevolgd door een malolactische fermentatie en rijping in eiken vaten gedurende 10 maand.
Bewaring: Op dronk, kan nog lang bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Geroosterd rood vlees, ribbetjes, goed gekruid lamsvlees [lamsschouder in de oven], gerookt hammetje


Bodega: ~Divers

Witte wijnen

Lapena Blanco 2006

€ 37.58

Regio : Ribeira Sacra

Rode wijnen

Dominio Do Bibei Lalama 2013

€ 18.83

Regio : Ribeira Sacra