Ribeira Del Duero

Denominación de Origen: Ribeira Del Duero


Bodega: Cepa21

Rode wijnen

Hito 2014

€ 12.71

Wedden dat uw vrienden denken dat deze wijn dubbel zoveel kost? Afkomstig van een 50 hectare groot domein dat Emilio Moro bezit. Een joven tinto met veel structuur en body, die niet alleen over veel fruit beschikt (zwarte kersen, bosaardbeien, pruimen), maar ook nog krachtige tannines en eik dankzij de 8 maanden opvoeding in Franse barricas. Lange afdronk met specerijen en vanille. Mooie fraicheur. Een voor zijn prijs ongezien complexe, rijke en rijpe wijn. Prima bij hoevekip, lamsvlees, gevulde kalkoen, filet pur en rosbief.

Cepa 21 2014

€ 20.87

De Moro-familie maakt onder dit Cepa21-etiket een moderne Ribera, die voor 100% uit Tinto Fino bestaat - de plaatselijke Tempranillo - en 14 maanden op Franse en Amerikaanse barriques heeft gelagerd. Dat geeft een elegante wijn met een mooie robijnrode kleur, een neus van bramen, zwarte kers, aardbei, peper en wierook, nog vrij krachtig en fruitig (cassis) in de mond. Zeer lange afdronk met nu nog eik en veel vanille. Opvallende frisheid. Een wijn die prima smaakt bij pasta’s met rijke saus, filet pur en klein wild.


Bodega: Emilio Moro

Rode wijnen

Finca Resalso E. Moro 2015

€ 10.89

Terwijl u wacht tot de ‘grote’ wijnen van Moro hun toppunt bereiken, kan u al volop genieten van deze fruitige, jeugdige Tempranillo. Puur fruitgenot van aardbeien, kersen en frambozen, levendig, met een kruidige toets en net genoeg structuur door de 4 maanden lagering op Franse barriques. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Schenk deze wijn wel koeler op 14/15°C bij steaks, hamburgers, stoofpotjes en de betere charcuterie.

Emilio Moro Tinto Fino 2014

€ 19.36

Ook deze cuvée is een goed en goedkoop alternatief in afwachting dat de exclusieve Malleolus-reeks rijp is. Bijzonder fijne wijn, met veel hazelnoten, vanille, rode vruchten, oosterse specerijen en vlezige bosbessen. Dat alles ook perfect rijp en fluwelig, met een toets van geroosterde kruiden, aarde en ceder door de 12 maanden lagering in Franse en Amerikaanse vaten. Nu reeds prima te drinken, vooral bij varkensvlees, lam en klein wild.

Malleolus Tinto E. Moro 2014

€ 32.97

Geproduceerd van oude stokken (tot 75 jaar!), verbleef deze wijn 18 maanden in Franse barriques. Intens dieprood, met een zeer mooi boeket van gekonfijt fruit, mineralen en gerookte eik. In de mond bijzonder vlezig, barstend van de rijpe rode en zwarte vruchten (kersen, aardbeien, bosbes), cacao, veel specerijen en een mooie aciditeit. Lange afdronk met fijne houttoets. Smaakt nu al lekker bij gegrild rundvlees, lam -of schapenvlees, rosbief en pluimwild.

Emilio Moro Malleolus de Valderramiro 2010 11

€ 89.90

In Valderramiro bevinden zich 4 hectare met de oudste stokken van deze winery – tot 85 jaar oud – die exclusief voor deze cuvée werden gebruikt. Bovendien fermenteerde de wijn in (nieuwe) Amerikaanse eik en werd nog eens 18 maanden in (nieuwe) Franse ‘barricas’ opgevoed. Met als resultaat een wijn die nog lang kan ouderen. Briljant kersenrood, heel veel rijp fruit aan de neus (zwarte kers), mokka en een hint van fumé eik. In de smaak rijp, geconcentreerd en fluwelig, met o.a. chocolade, bosbes en mineralen. Lange afdronk. Perfect bij gegrild rood vlees, wildstoverijen, patrijs en lamscarré.

Emilio Moro Sanchomartin Tinto Fino 2010 11

€ 119.79

De absolute topper van het gamma. Prijzig, maar vergeleken met veel grands crus classés uit Bordeaux van dezelfde kwaliteit nog steeds een buitenkans. Vooral indrukwekkend in de neus, met geroosterde noten, mokka, mineralen, cederhout, vanille en zwarte bosbessen. Ook in de smaak heel complex en geconcentreerd zwart fruit, opnieuw fumé, met nog stevige tannine. Een wijn die u minstens nog 10 à 15 jaar kan bewaren. Nu vooral schenken bij wild zoals everzwijn, hazenrug en hert, of bij gegrild rood vlees.


Bodega: Gran Salinero

Rode wijnen

Gran Salinero Tinto Joven 2014

€ 9.16

Een Ribera del Duero aan deze prijs!! Heel rond en soepel in de mond met rood pitfruit, zeer aangenaam en met een mooie aciditeit.

Gran Salinero Tinto Roble 2013

€ 10.22

Ribera del Duero altijd duur? Probeer dan eens deze cuvée, die slechts 4 maanden lagerde op Franse eik, maar geurt naar verse aardbeien, frambozen en eik. Heel rond en soepel in de mond met rood pitfruit, zeer aangenaam en met een mooie aciditeit. Te proberen bij charcuterie, kazen en licht vleeswerk.

Gran Salinero Roble Seleccion 2013

€ 14.06

100% Tempranillo op 100% nieuwe Amerikaanse eik, gedurende 7 maanden. We proeven een wijn vol vanille, eik en pure chocolade, met in de mond veel vlezigheid en marmelade van rood fruit, cacao en gerookt hout. Een lange afdronk met mooi versmolten tannines. Onze tips: ossenhaas, geroosterd varkenvlees, oude Gouda of Edammer. Beperkte produktie van 2000 flessen.

Gran Salinero Crianza 2014

€ 16.42

Amper 1200 flessen worden per oogst van deze Tempranillo-cuvée gemaakt, die zo’n 12 maanden in Franse en Amerikaanse eik verblijft. Iets robuustere geur en smaak dan vorige cuvée, met impressies van muskus, laurier, rijpe bramen en frambozen. Vooral te serveren bij hartige vleesbereidingen met saus.


Bodega: Viñedos Alonso del Yerro

Rode wijnen

Alonso del Yerro 2011

€ 19.36

Maria 2010 Alonso del Yerro

€ 48.40