Rias Baixas

Denominación de Origen: Rias Baixas


Bodega: Terras Gauda

Witte wijnen

Abadia de San Campio 2016

€ 13.31

Deze 100 procent Albariño-cuvée werd internationaal reeds met veel prijzen onderscheiden. Logisch, want hij charmeert enorm door zijn rijk boeket van abrikozen, meloen en kruiden, gevolgd door een mollige, rijpe smaak met vooral opnieuw abrikozen maar ook de pittige frisheid van citrusvruchten. Ideaal bij het aperitief, schelpdieren of gemengde salades.

Terras Gauda 2016

€ 16.60

Deze blend van 70% Albariño, 15% Loureiro en 15% Caino Blanco werd terecht als "Probably the best white wine of Spain" omschreven. De geur is iets mineraler dan de pure Albariño, met impressies van groen en geel fruit (kruisbes, appel). Sappig en rijp in de mond, met een lange limoenfrisse afdronk. Heerlijk bij gebakken of gestoomde vis en schaal - en schelpdieren.

La Mar 2014

€ 24.30

Deze bodega is de kampioen van El Caiño Blanco, de druif die samen met Albariño en Loureiro voor deze wijn werd gebruikt. Maar liefst 90% van alle nog resterende Caiño in de regio staat namelijk bij Terras Gauda aangeplant. We mogen blij zijn dat deze variëteit zo kan overleven, want deze cuvée is een pareltje. Lichtgoudgeel met veel glans. Rijp en floraal boeket van vooral geel fruit, licht exotisch, met o.a. banaan, mango en perzik. Ook in de smaak rijp en mollig, opnieuw exotisch (perzik, abrikoos, melocotón), maar tegelijk ook met veel mineraliteit en levendige zuren. Lange afdronk. Een plezier om te drinken. Serveer deze blanco rond 10°C bij o.a. tongrolletjes, kreeft à la nage, gegrilde zalm of roggenvleugel.

Terras Gauda Negra 2014 2015

€ 26.62

De exclusieve topcuvée van het huis - slechts 6.000 flessen per oogst! - , bevat eveneens een blend van (75%) Albariño, (15%) Loureiro en (10%) Caino Blanco, maar kreeg als extra 4 maanden eiklagering. Rijk geschakeerd in geur en smaak, met sappige impressies van passievrucht, ananas, citroengras en roze pompelmoes. Lange afdronk. Een aanrader bij kreeft, roggevleugel of tarbot, maar ook bij kalfsvlees of licht gevogelte.