Conca De Barbera

Denominación de Origen: Conca De Barbera


Bodega: Carles Andreu

Rode wijnen

Carles Andreu Trepat 2014

€ 13.31

Carles Andreu kent u van onze voortreffelijke cava’s, maar ook in deze herkomstbenaming weet hij te scoren. Deze selectie van inheemse Trepat-druiven uit een 50 jaar oude wijngaard, liet hij 1⁄2 jaar op nieuwe Franse eiken vaten lageren. Met als resultaat een naar krenten, vanille, komijn, anijs en rood pitfruit geurende cuvée, die vlezig smaakt naar rode bessen en kersen, rijp maar met een enorme frisheid. Afdronk met zoete toffee. Schitterend koel geserveerd (max. 15°C) bij eendenborst, lamscarré, spaghetti Bolognese of fondue Bourguignonne.

Cava´s

Cava Carles Andreu Semi Seco

€ 10.89

Cava Carles Andreu Brut

€ 10.97

Onze schuimende bestseller, gemaakt volgens de methode traditionelle. Champagne kan alleen maar dromen van zo'n prijs! Deze assemblage van Macebeo, Parellada en Xarel.lo bezit kleine belletjes, een parfum van groene appel, kruisbes en mineralen, smaakt fris en pittig naar wit fruit en citrus en sprankelt als 'de groten'. Een feestelijk aperitief!

Cava Carles Andreu Brut Nature

€ 12.08

Ook met zijn vrijwel ongedoseerde Brut Nature scoort Carles Andreu beresterk. Schitterend strogeel qua kleur met een smalle pipeline van piepkleine belletjes, zeer glansrijk en met een gespierde moussekraag. Nog krachtige neus met broodkruimimpressies, gist, kruisbes en zelfs witte chocolade. Daarna licht romige aanzet, maar vooral in het middenstuk sappig wit fruit - vooral witte perzik. Qua basisarchitectuur echter beendroog en mineraal, met naar de finale toe vooral kruisbes en appel die het tempo dicteren . Hyperfrisse, pittig sprankelene afdronk. Een Bru t Nature die liefhebbers van 'onzoet' zal plezieren

Cava Carles Andreu Rosado

€ 13.47

Ook deze rosé wordt gemaakt volgens de traditionele methode à la Champagne, met tweede gisting op de fles. Maar wat een prijs-kwaliteit vergeleken met zijn Franse concurrenten! Intens roodroze, met een aangenaam parfum van aardbeien en kersen, lichtjes gekonfijt rood pitfruit, maar toch beendroog. Nogmaals het bewijs dat de Trepat-druif veel in haar mars heeft. Onstuimige moussekraag met heerlijk briljant, intens roodroze en microscopisch parelende belletjeskanaaltjes. Aan de neus: plezierige en fijne impressies van versgeplukte aardbeien en kersencoulis, gekonfijt van ondertoon. In de mond echter consequent mineraal en beendroog, met daarover laagjes rijp, rood pitfruit en bosaardbeitjes, duidelijk niet te zwaar gedoseerd. Afdronk blijft lang nazinderen. Een mooie prijs-kwaliteitratio voor een schuimende rosé. Schenk deze rode duivel bij een brede waaier gerechten. Ideaal bij groenteterrines, tapa’s, koude kip en wit vlees of vegetarische gerechten.

Cava Carles Andreu Brut Nature Reserva

€ 15.91

Soms kan het kwaliteitsverschil tussen ‘Champagne’ en ‘Cava’ worden verklaard door de kortere rijpingsperiode, maar deze Reserva heeft net zoals zijn Franse collega’s maandenlang ‘sur lattes’ in de kelders van Andreu gelegen. Het is de ideale fles voor wie houdt van een levendige, ongedoseerde en vooral pure ‘Brut’: zeer krachtige maar kleine bubbels worden gevolgd door een attractief boeket van wit fruit en groene peer, biscuit en gistindrukken. In de smaak levendig fris en mineraal, met vooral veel appel. Lange afdronk. Ideaal als aperitief, maar ook uitstekend bij gerookte of gebakken vis, fijne schelpdieren of als ‘digestief’.

Cava Carles Andreu Reserva Barrica Brut Nature

€ 21.30

De uitmuntende topcuvée van deze bodega, gemaakt van Macabeo, Parellada en Chardonnay, 30 maanden in de kelders gerijpt waarvan 6 maanden op Franse eik. Kleine belletjes, een fijn boeket van gele vruchten, rijpe citrus en gist, in de mond beendroog en fris met veel wit fruit. Lijkt blind geproefd op ‘echte’ Champagne. Serveren als luxe-aperitief , bij lichte voorgerechten of bij romige kazen.

Cava Carles Andreu Rosado Barrica

€ 24.20

Deze cuvée is ‘fermentat en barrica’ en gemaakt van de lokale Trepat-druif. De kleur is prachtig roodroze en de belletjes blijven komen. Het boeket geurt naar exotisch hout, gedroogde zwarte kersen en leder. Ook in de smaak veel kersen en 'groseilles', maar vooral ook krachtig en heel pittig, met een fris mondgevoel. De fruitsmaak blijft secondenlang hangen. Een fantastische maaltijd-cava die u kan schenken bij sushi, maar ook bij gerookte paling, gebakken vis, vegetarische bereidingen en zelfs Chinese gerechten.

Cava Carles Andreu Brut Nature Reserva Magnum

€ 34.93


Bodega: Un Momento

Cava´s

Un Momento De Cava Brut

€ 11.99


Bodega: Vinícola de Sarral

Witte wijnen

Portell Semi Seco Blanco

€ 6.16

Cava´s

Cava Portell Brut

€ 9.98