Catalunya

Denominación de Origen: Catalunya


Bodega: Bodega Can Grau Vell

Rode wijnen

Tramp 2013 2014

€ 14.14

Na een goede oogst in 2012 heeft Jordi van Can Grau Vell een wijn met een korter verouderingsproces gemaakt, het kleine broertje van Alcor met andere woorden. De wijn heeft aroma's van compote van rood fruit, zoete specerijen, zoethout. In aanzet zeer subtiel en verfijnd, een fijn palet dat zich ontwikkelt met elegantie. Kortom een moderne wijn, gemaakt om te behagen. Deze cuvée wordt vooral gedomineerd door Syrah (50%), maar aangevuld met 30% Garnacha, 10% Monastrell 6% Cabernet Sauvignon en 4% Marselan. 9 maanden op Franse eik, en een gelimiteerde productie van 6950 flessen. Vanwaar de naam? De wijn werd vernoemd naar Tramp, een verdwaalde hond, die werd opgevangen op het wijndomein en is uitgegroeid tot een trouwe waakhond en vriend.

Alcor 2010

€ 25.25

Deze cuvée wordt vooral gedomineerd door Syrah (46%), maar aangevuld met 28% Garnacha, 6% Cabemet Sauvignon, 8% Marselan en 12% Monastrell. De eiklagering? 18 Maanden op nieuwe en tweedejaars Franse eik, kortom een zeer gelimiteerde productie. Paarsrood, briljant, met echte Cabernet-aroma's (grafiet, cassis), mineraal en gekonfijte zwarte en rode kersen in de mond, maar met een prima fraîcheur. Te genieten bij rosbief, ossenhaas, patrijs of kwartel.


Bodega: Covisal

Rosé wijnen

Vinya D'en Grec Rosado Sc

€ 5.01

Deze rosado van het joven-type werd gemaakt van 100% Trepat druiven. Mooie roze kleur en een boeket van zoete toffee, rijpe kersen en aardbeienjam. Droger in de smaak, echter met veel fraîcheur en klein rood fruit. Pittig.