Bierzo

Denominación de Origen: Bierzo


Bodega: Bodegas Godelia

Witte wijnen

Pilgrim Godello 2014

€ 12.71

Deze wijn van 80% Godello en 20% Doña Blanca (van een meer dan 60 jaar oude wijngaard) wordt manueel geoogst op percelen gelegen op 500 tot 700 meter hoogte. Gedurende 5 maanden rijping op eik en sur lie. Jaarlijkse productie 45.000 flessen. Helder blinkende kleur van stro. Complexe neus met aroma's van steenvruchten en witte bloemen op een lichte minerale achtergrond, met hints van venkel en citrus. Frisromige smaak, met hints van fruit en mineralen.

Rode wijnen

Pilgrim Mencia 2014

€ 9.92

Deze 100% Mencía wordt manueel geoogst op percelen gelegen op 500 tot 700 meter hoogte. Maceratie gedurende 15 dagen. Daarna 4 maanden rijping op eik sur lie. Jaarlijkse productie 45.000 flessen. Intense kersenrood. Intense aroma's van wilde bloemen en vers fruit met een minerale achtergrond. In de mond fris en elegant, gevoelig en diep.

Pilgrim Crianza 2011

€ 15.27

Ook deze 100% Mencía wordt manueel geoogst op percelen gelegen op 500 tot 700 meter hoogte. Maceratie gedurende 18-22 dagen. Daarna 12 maanden rijping op Franse eiken vaten van 300 en 400 liter. Jaarlijkse productie 45.000 flessen. Granaatrode kleur. Complex en intens met tonen van rijpe rode en zwarte vruchten op een minerale en kruidige achtergrond. Diep, zijdeachtig en elegant. Extra diepgang door de assemblage van Mencía van verschillende percelen met elk hun eigen karakteristieken.


Bodega: Pittacum

Rode wijnen

Pittacum 8 meses Mencia 2010 NIET MEER GEBRUIKEN

€ 12.51

Een zeer verleidelijke wijn met veel van alles: fruit, vulling, eiken. Net ingeschonken wat lactische tonen in de smaak waardoor ik in eerste instantie moest denken aan een merlot of tempranillo en zeker niet aan een mencia, het druivenras waar deze wijn van gemaakt is. Alleen druiven van oude wijngaarden (50 - 80 jaar !) Een volle en rijke wijn met genoeg frisse en wat herbale tonen om hem niet vermoeiend te laten zijn. Een aanrader dus. Schenk deze wijn wat koeler, aanbevolen als begeleider van stoofvleesschotels, geroosters of gebraden vlees van rund of lam , en zelfs voor wild. Ook bij ambachtelijke kazen.

Pittacum aurea 2007

€ 29.04

100% Mencia van 70 jaar oude wijnstokken. Vol intens diepdonkerrood. Zeer diepdonker. Een erge mooie volle uitbundige neus met zwarte bessen, chocolade, kruidenmelange, houttonen, vanille en menthol. Goed bouquet. Op de tong zalvend, fluwelig, rond, iets droog en erg smoothy, maar ook vol en intens zwarte bessenfruit met donker chocolade, diepe kruidenmelange, iets witte peper en ronde eikenhouttonen. Iets hoog in z’n alcohol, vanille, iets ontbijtkoek, menthol en amandel. Een brede overwegend donker chocolade/zwarte bessen afdronk. Een fluwelige wijn die gewoon kwaliteiten uitstraalt. Genoeg facetten en vol en intens. Schenk deze wijn als begeleider van stoofvleesschotels, geroosters of gebraden vlees van rund of lam , en zelfs voor wild. Ook bij ambachtelijke kazen.