Bierzo

Denominación de Origen: Bierzo


Bodega: Pittacum

Rode wijnen

Petit Pittacum 2015

€ 8.25

Druivenrassen: 100 % Mencia
Rijping: korte rijping van 3 maand op eiken vaten.
Kleur: Intens kersenrood.
Neus: Een aangenaam bouquet van rood fruit: Framboos, aardbeien met toch wel wat houttoetsen zoals vanille.
Mond: Sappig rood fruit. Een easy-drinking Mencia.
Vinificatie: De druiven worden met de hand geselecteerd. Hierna worden ze overgeplaatst in fermenteertanks en worden ze gefermenteerd onder temperatuur van 25°c gedurende 15 dagen.
Bewaring: Geen bewaarwijn.
Culinaire associaties: Veelzijdige gerechten: Bij charcuterie, gevogelte, varkensgebraad, spaghetti-bolognaise, vis [tonijnsteak].

Pittacum Barrica 2011

€ 13.00

Druivenrassen: 100% Mencia
Kleur: Robijnrood met paarse schijn
Neus: Rood fruit, specerijen, mineraliteit, cederhout en een toets vanille.
Mond: Mooie balans tussen rijp fruit en specerijen. Behoorlijk krachtig, Tannine is aanwezig maar mooi rijp en rond. Lange afdronk.
Vinificatie: De druiven worden hand- geselecteerd en gesorteerd. De fermentatie gebeurt in inoxvaten aan een constante temperatuur van 25 °c gedurende 15 dagen. Vervolgens rust de wijn nog 1 maand lang op deze vaten vooraleer de wijn gerijpt wordt op Franse eiken vaten. De houtrijping duurt ongeveer 8 maand en vóór de start van de verkoop rust de wijn nog 2 jaar in de kelder.
Bewaring: Mag gedronken worden, maar bewaard nog minstens tot 2019.
Culinaire associaties: Lamsvlees, Rood geroosterd vlees, Eend in een saus, lokale specialiteit: speenvarken.

Pittacum Val de la Loba 2014

€ 19.97

Druivenrassen: 100% Mencia.
Kleur: Intens donkerrood.
Neus: Rood fruit domineert de neus, florale toetsen [viooltjes], getoaste toetsen, cederhout en tabak
Mond: een complexe, elegante aanzet. Mooi in evenwicht: krachtige tannine, met een mooie frisheid van rood fruit, afgewerkt met een lange frisse afdronk.
Vinificatie: De druiven worden hand-geselecteerd voor de vinificatie. De fermentatie gebeurt onder temperatuurcontrole van 28°c gedurende 20 dagen in open vaten met regelmatige pigeage [met een stok naar beneden duwen van het vruchtvlees en de schillen]. Vervolgens verouderd de wijn op Franse eiken vaten gedurende 12 maand.
Bewaring: Stevig. Kan zeker bewaard worden tot 2025.
Culinaire associaties: Stoofvlees, hutsepot, pluimwild, coque au vin,…


Bodega: | divers

Rode wijnen

TILENUS Pagos de Posada 2001

€ 32.25

Regio : Bierzo

TILENUS Pagos de Posada 2002 03

€ 32.25

Regio : Bierzo

PAIXAR 2009

€ 47.50

Regio : Bierzo

DOMINIO DE TARES Tares P.3 2004

€ 67.28

Regio : Bierzo


Bodega: | diverse

Rode wijnen

DESC.J.PALACIOS Petalos del Bierzo 2010 2011

€ 16.25

Regio : Bierzo