- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Bodega Eduardo Peña Maria Andrea 2021
€14,75
-
- Artikelcode RBOS003
- EAN 8437016128022
50% Treixadura, 25% Albariño, 25% Loureira
Op voorraad
BESCHRIJVING <kik hier>
Druivenrassen: 50% Treixadura, 25% Albariño, 25% Loureira
Kleur: helder lichtgeel met groene reflecties
Neus: uitgesproken fruitig, elegant en intens, citrustonen, laurier, mango, meloen, kweepeer en gele bloemen
Mond: medium intens, lichte vette textuur, soepel, fruitig, met een goede zuurgraad, een fijn bittertje en middellange afdronk.
Vinificatie: manuele oogst en selectie van de druiven bij ontvangst in de bodega. De verschillende druivenrassen worden afzonderlijk gevinifieerd, maar vooraleer worden ze bevroren met droogijs en dan zachtjes geperst. Na een paar uur inweken heeft er in deze most een zeer goede extractie van de terpenen (geurstoffen) plaatsgevonden. Hierna volgt de vergisting gedurende veertien dagen op inox vaten met temperatuurcontrole op 16°C. Finaal wordt de wijn nog enkele maanden gerijpt op de droesem (fijne lies)
Bewaring: Op dronk. Bewaart nog een drietal jaar
Culinaire associaties: zeevruchten, gebakken of gegrilde vis, slaatjes, gevogelte, …
Kleur: helder lichtgeel met groene reflecties
Neus: uitgesproken fruitig, elegant en intens, citrustonen, laurier, mango, meloen, kweepeer en gele bloemen
Mond: medium intens, lichte vette textuur, soepel, fruitig, met een goede zuurgraad, een fijn bittertje en middellange afdronk.
Vinificatie: manuele oogst en selectie van de druiven bij ontvangst in de bodega. De verschillende druivenrassen worden afzonderlijk gevinifieerd, maar vooraleer worden ze bevroren met droogijs en dan zachtjes geperst. Na een paar uur inweken heeft er in deze most een zeer goede extractie van de terpenen (geurstoffen) plaatsgevonden. Hierna volgt de vergisting gedurende veertien dagen op inox vaten met temperatuurcontrole op 16°C. Finaal wordt de wijn nog enkele maanden gerijpt op de droesem (fijne lies)
Bewaring: Op dronk. Bewaart nog een drietal jaar
Culinaire associaties: zeevruchten, gebakken of gegrilde vis, slaatjes, gevogelte, …
Reviews