Vakantie in eigen tuin. Wijntips voor zomer 2020.

Vakantie in eigen tuin. Wijntips voor zomer 2020.

De zomer van 2020 is van start gegaan. Na de lange lockdown periode verlangt iedereen naar een beetje ontspanning. Voor velen wordt het een "staycation", vakantie in eigen land. Tuinparty's en BBQ's in je eigen bubbel blijven populair. Daarbij hoort een zomerse wijn op je eigen terras.

Wij geven jou alvast enkele fijne wijntips.  

 

De Albariño's van Terras Gauda

 

Sinds jaren horen de wijnen van het wijndomein Terras Gauda tot onze vaste toppers. Kwaliteitsvolle Albariño-wijnen zijn hun vaste waarde.

  • De Abadía de San Campio 2019 (100% Albariño) is aangenaam fris en fruitig (mango, ananas, groene appel, ...). 
  • De Terras Gauda O' Rosal 2019, het vlaggenschip van het domein, is een blend met Albariño, Caiño blanco en Loureiro. Deze uiterst elegante wijn combineert rijp geel fruit (perzik, ananas), zeste van sinaasappel, munt, laurier en verfrissend minerale toetsen. 

Beide wijnen zijn ideale begeleiders van zeevruchten (oester en andere schaaldieren, krab, kreeft), vis, rijst- en pastagerechten.Voor beide wijnen geldt een 5 + 1 gratis.

 

 

De super Verdejo's van Garciarévalo

 

Ook de Verdejo-wijnen van Garciarévalo behoren tot onze vaste waarden. Dank zij een areaal oude wijngaarden, minstens 60 jaar oud en de oudste van meer dan 100 jaar, samen met de uiterst dorre zanderige ondergrond en een microklimaat gevormd door twee rivieren, blijven hun Verdejo-druifjes klein, maar vol aroma en gebalanceerde aciditeit. Een uitzonderlijk basis voor hoogstaande Verdejo-wijnen. 

De Viña Adaja 2019 is de aperitiefwijn bij uitstek. Uiterst aromatisch en easy drinking. De Finca Tres Olmos 2019 blijft de veelzijdige eetwijn met citrus, rijp geel fruit, de typische dille / venkeltoets en een lange finale met gebalanceerde aciditeit en een licht bittertje. De Harenna 2018 blijft het stokpaardje van het domein.  Tot nader bericht geldt een korting van 15% vanaf 12 flessen van dezelfde wijn.

 
 

7L de rosé van één nacht

 

Het lijkt wel de titel van een sprookje. 

Onze rosé 7L Rosado de una noche van het wijnhuis La Legua is een kwaliteitsrosé met een korte pelweking (één nacht) van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Garnacha-druiven, waarvan enkel de lekwijn wordt gebruikt.  De druiven worden niet geperst. In vaktermen spreekt men over de sangrado of saignée-techniek.

Deze fris-fruitige rosé is lekker droog met een neus van rood fruit (aardbei, kers) en rozenblaadjes. De frisse zuurtjes geven hem een lange en aangename afdronk. Uiterst geschikt als aperitief en bij lichte maaltijden.

 
 
 

Pure Garnacha

 

De druiven voor de "Las Garnachas de Tritium" zijn afkomstig van een wijngaard in Cenicero, gesitueerd in het meest noordelijke gebied van Rioja, met een duidelijk Atlantisch klimaat. Deze koelere omstandigheden zorgen voor een bijzondere elegantie in de wijn.

Het rijpe rode fruit (kersen) in geur en smaak wisselen af met mediterrane kruiden (thijm, rozemarijn). Ondanks de quasi afwezige tannine blijft deze Garnacha-wijn in balans door zijn elegante verfrissende zuurtjes.

Lichtjes gekoeld (14°C) is hij ideaal bij lichte (vlees)gerechten, pastagerechten, paella, ...