Nieuw in het assortiment: Bodegas y Viñedos Sentencia

Nieuw in het assortiment: Bodegas y Viñedos Sentencia

Bodegas y Viñedos Sentencia werd in 2006 opgericht door Alberto Pedrón. Hij is afkomstig uit een familie wijnbouwers sinds generaties. Destijds was het niet ongewoon in de wijnregio Utiel Requeña (Valencia) om volledige wijngaarden uit te roeien en eventueel te herplanten met nieuwe wijnstokken, de zogenaamde "verbeteraars". Ongeveer 6 ha familie-eigendom stonden in deze context ten dode opgeschreven, vandaar de naam van het domein: Sentencia (het "vonnis").

Het was de kinderdroom van Alberto om deze familiale wijngaarden over te nemen en zijn eigen project te starten. Uit respect voor dit uniek erfgoed, enkele wijngaarden met destijds vergeten variëteite en met een diversiteit aan ondergronden, groeide de wens om avant-garde wijnen te produceren, volledig manueel, authentiek en origineel. De wijn "Sentencia' werd geboren.

 

In de loop van de jaren breide Alberto zijn areaal uit om nieuwe wijnen te produceren. Momenteel heeft Alberto de volgende wijngaarden in beheer:

- Aldea los Pedrones (de oorspronkelijk familiale wijngaarden). Momenteel 8 ha op een hoogte van ongeveer 700 m. Variëteiten: Bobal, Garnacha en Royal (de bekende blauwe tafeldruif)

- Finca el Pino gelegen op een hoogte van 800 m. Variëteiten: Syrah en Macabeo

- Paraje "La Feunte" gelegen op een hoogte van 700m. Variëteiten: Bobal

- Paraje "Las Bairetas": Variëtieten: Moscatel en Merseguera

Van de vijf wijnen die Sentencia produceert hebben we de drie rode toegevoegd aan ons assortiment,

- de El Bosque Habitado (het "bewoonde bos") een bijna pure Syrah Rijping van 5 maand deels in inox vaten, nieuwe Franse eiken vaten en tinajas (aardewerken kruiken)

- de El Indulto (de "kwijtschelding"), een pure Bobal. Rijping van 10 maand in gebruikte Franse eiken vaten

- de Sentencia die we reeds in beperkte hoeveelheden op voorraad hadden, is een Bobal en Garnacha blend. Rijping van 15 maand in gebruikte Franse eiken vaten.

 

Ontdek de wijnen van Bodegas Sentencia.