Prijslijst - Sacacorchos Cavas Y Vinos de España

24 Jun 2017

Cava´s


DO Conca De Barbera

Bodega: Carles Andreu

Cava Carles Andreu Semi Seco

€ 10.89

Cava Carles Andreu Brut

€ 10.97

Onze schuimende bestseller, gemaakt volgens de methode traditionelle. Champagne kan alleen maar dromen van zo'n prijs! Deze assemblage van Macebeo, Parellada en Xarel.lo bezit kleine belletjes, een parfum van groene appel, kruisbes en mineralen, smaakt fris en pittig naar wit fruit en citrus en sprankelt als 'de groten'. Een feestelijk aperitief!

Cava Carles Andreu Brut Nature

€ 12.08

Ook met zijn vrijwel ongedoseerde Brut Nature scoort Carles Andreu beresterk. Schitterend strogeel qua kleur met een smalle pipeline van piepkleine belletjes, zeer glansrijk en met een gespierde moussekraag. Nog krachtige neus met broodkruimimpressies, gist, kruisbes en zelfs witte chocolade. Daarna licht romige aanzet, maar vooral in het middenstuk sappig wit fruit - vooral witte perzik. Qua basisarchitectuur echter beendroog en mineraal, met naar de finale toe vooral kruisbes en appel die het tempo dicteren . Hyperfrisse, pittig sprankelene afdronk. Een Bru t Nature die liefhebbers van 'onzoet' zal plezieren

Cava Carles Andreu Rosado

€ 13.47

Ook deze rosé wordt gemaakt volgens de traditionele methode à la Champagne, met tweede gisting op de fles. Maar wat een prijs-kwaliteit vergeleken met zijn Franse concurrenten! Intens roodroze, met een aangenaam parfum van aardbeien en kersen, lichtjes gekonfijt rood pitfruit, maar toch beendroog. Nogmaals het bewijs dat de Trepat-druif veel in haar mars heeft. Onstuimige moussekraag met heerlijk briljant, intens roodroze en microscopisch parelende belletjeskanaaltjes. Aan de neus: plezierige en fijne impressies van versgeplukte aardbeien en kersencoulis, gekonfijt van ondertoon. In de mond echter consequent mineraal en beendroog, met daarover laagjes rijp, rood pitfruit en bosaardbeitjes, duidelijk niet te zwaar gedoseerd. Afdronk blijft lang nazinderen. Een mooie prijs-kwaliteitratio voor een schuimende rosé. Schenk deze rode duivel bij een brede waaier gerechten. Ideaal bij groenteterrines, tapa’s, koude kip en wit vlees of vegetarische gerechten.

Cava Carles Andreu Brut Nature Reserva

€ 15.91

Soms kan het kwaliteitsverschil tussen ‘Champagne’ en ‘Cava’ worden verklaard door de kortere rijpingsperiode, maar deze Reserva heeft net zoals zijn Franse collega’s maandenlang ‘sur lattes’ in de kelders van Andreu gelegen. Het is de ideale fles voor wie houdt van een levendige, ongedoseerde en vooral pure ‘Brut’: zeer krachtige maar kleine bubbels worden gevolgd door een attractief boeket van wit fruit en groene peer, biscuit en gistindrukken. In de smaak levendig fris en mineraal, met vooral veel appel. Lange afdronk. Ideaal als aperitief, maar ook uitstekend bij gerookte of gebakken vis, fijne schelpdieren of als ‘digestief’.

Cava Carles Andreu Reserva Barrica Brut Nature

€ 21.30

De uitmuntende topcuvée van deze bodega, gemaakt van Macabeo, Parellada en Chardonnay, 30 maanden in de kelders gerijpt waarvan 6 maanden op Franse eik. Kleine belletjes, een fijn boeket van gele vruchten, rijpe citrus en gist, in de mond beendroog en fris met veel wit fruit. Lijkt blind geproefd op ‘echte’ Champagne. Serveren als luxe-aperitief , bij lichte voorgerechten of bij romige kazen.

Cava Carles Andreu Rosado Barrica

€ 24.20

Deze cuvée is ‘fermentat en barrica’ en gemaakt van de lokale Trepat-druif. De kleur is prachtig roodroze en de belletjes blijven komen. Het boeket geurt naar exotisch hout, gedroogde zwarte kersen en leder. Ook in de smaak veel kersen en 'groseilles', maar vooral ook krachtig en heel pittig, met een fris mondgevoel. De fruitsmaak blijft secondenlang hangen. Een fantastische maaltijd-cava die u kan schenken bij sushi, maar ook bij gerookte paling, gebakken vis, vegetarische bereidingen en zelfs Chinese gerechten.

Cava Carles Andreu Brut Nature Reserva Magnum

€ 34.93

Bodega: Un Momento

Un Momento De Cava Brut

€ 11.99

Bodega: Vinícola de Sarral

Cava Portell Brut

€ 9.98

Witte wijnen


DO Alicante

Bodega: Bodegas Enrique Mendoza

Enrique Mendoza Chardonnay Joven 2016

€ 9.92

Hoe is het mogelijk om zo'n frisse Chardonnay te produceren in zo’n zuidelijke regio? Frisheid en fruitigheid zijn namelijk de twee kenmerken van deze cuvée, geheel afkomstig van druiven uit eigen wijngaard die een lang contact ‘sur lie’ kregen. Floraal (perzikbloesem), met impressies in geur en smaak van gedroogde abrikozen, acaciahoning en witte peper, maar vooral veel fraîcheur. Prima bij gebakken tong, zomerse salades, sashimi,..

Enrique Mendoza Chardonnay Fermentado 2015

€ 12.35

De druiven voor deze prestigecuvée werden midden September geplukt in de wijngaard El Chaconero en vergistten daarna op nieuwe Franse barriques,‘sur lie’. Dat geeft o.a. een fijne fumé geur, met impressies van vanille en tabak, gele perziken en pruimen, momenteel nog een duidelijk eikaccent en stevige tannines. Liefst bij de maaltijd serveren, in gezelschap van gevogelte, pluimwild of vis met of zonder saus.


DO Bierzo

Bodega: Bodegas Godelia

Pilgrim Godello 2014

€ 12.71

Deze wijn van 80% Godello en 20% Doña Blanca (van een meer dan 60 jaar oude wijngaard) wordt manueel geoogst op percelen gelegen op 500 tot 700 meter hoogte. Gedurende 5 maanden rijping op eik en sur lie. Jaarlijkse productie 45.000 flessen. Helder blinkende kleur van stro. Complexe neus met aroma's van steenvruchten en witte bloemen op een lichte minerale achtergrond, met hints van venkel en citrus. Frisromige smaak, met hints van fruit en mineralen.


DO Conca De Barbera

Bodega: Vinícola de Sarral

Portell Semi Seco Blanco

€ 6.16


DO Getariako Txakolina

Bodega: Hiruzta

Txakoli Hiruzta 2014

€ 13.07

Deze wijn, gemaakt met de karakteristieke druiven uit de regio Txakolina, namelijk 95% Hondarrabi Zuri en 5% Gros Manseng, vertoont bij het schenken de typische fijne pareling van een Txakoli wijn. In het glas zien we een heldere bleekgele kleur met een fijne lichtgroene hint in tegenlicht. In de neus intense aroma's van wit fruit (appel, peer), citrus, eindigend in rijp tropisch fruit en oranjebloesem, geaccentueerd door de natuurlijke pareling. In de mond de kenmerkende aciditeit, die echter mooi verweven is in de toetsen van citrus en tropisch fruit. Mooie lange afdronk. Ideaal bij oesters en andere zeevruchten, past deze ook prima bij zilte hapjes, een gerechtje van fijne vis met rijst, en zachte kazen.

Txakoli Hiruzta Berezia 2014

€ 17.86

Ook deze Txakoli is gemaakt van een blend 95% Hondarrabi Zuri en 5% Gros Manseng, maar geproduceerd van druiven uit de beste percelen heeft deze wijn na de gisting 4 maanden "sur lie", (op gist,) mogen rusten. Daarom heeft de prominente aciditeit en de typische pareling plaats geruimd voor een meer genuanceerde aciditeit met een zeer lang aromatisch einde. In de neus een breder boeket met rijp wit fruit gevolgd door meer exotische hinten. Zeer geschikt voor gepocheerde oesters, bereide zeevruchten en iets rijkere vis. Of natuurlijk gewoon om zo te genieten.


DO La Mancha

Bodega: Bodegas Verdúguez

Palacios Reales Macabeo 2015 screwcap

€ 4.72

Palacios Reales Chardonnay 2015

€ 5.97

Palacios Reales Barrica Chardonnay 2014

€ 7.95

Bodega: Un Momento

Un Momento de Sauvignon Blanc 2015

€ 6.95

Un Momento de Sauvignon Blanc Magnum 2015

€ 13.00


DO Navarra

Bodega: Viñedos y Bodegas Ochoa

Ochoa Calendas Viura Chardonnay 2016

€ 6.53

De combinatie van Viura ,Chardonnay en Moscatel werkt uitstekend in deze cuvée. Intens strogeel, met de geur van gekonfijte citrusvruchten, gele perzik, groene vijgen en gele snijbloemen. Vol en rijp in de smaak, met appel en pompelmoes, maar ook rijk. Lekker bij vegetarische schotels, gemengde salades, scampi’s of gebakken zeevis.


DO Priorat

Bodega: Clos de Berenguer

Berenguer Blanc de Botes 2008

€ 20.57

Een blend van Grenache Blanc, Xarel.lo en Pedro Ximenez - met druiven exclusief afkomstig uit de eigen finca - , die vergistten op nieuwe eiken vaten en macereerden op heel lage temperatuur om de aroma’s en smaken te versterken. Heel originele wijn - witte Priorat blijft zeer zeldzaam! - met een rijk boeket van abrikoos, perzikbloesem, vanille en noten. In de smaak haast een Sherry Amontillado, met toasty eik en noten, maar ook veel wit en geel fruit. Lange minerale afdronk. Geschikt voor bij zowel stevig gevogelte, als kalfsvlees of pasta’s met romige saus.


DO Rias Baixas

Bodega: Terras Gauda

Abadia de San Campio 2016

€ 13.31

Deze 100 procent Albariño-cuvée werd internationaal reeds met veel prijzen onderscheiden. Logisch, want hij charmeert enorm door zijn rijk boeket van abrikozen, meloen en kruiden, gevolgd door een mollige, rijpe smaak met vooral opnieuw abrikozen maar ook de pittige frisheid van citrusvruchten. Ideaal bij het aperitief, schelpdieren of gemengde salades.

Terras Gauda 2016

€ 16.60

Deze blend van 70% Albariño, 15% Loureiro en 15% Caino Blanco werd terecht als "Probably the best white wine of Spain" omschreven. De geur is iets mineraler dan de pure Albariño, met impressies van groen en geel fruit (kruisbes, appel). Sappig en rijp in de mond, met een lange limoenfrisse afdronk. Heerlijk bij gebakken of gestoomde vis en schaal - en schelpdieren.

La Mar 2014

€ 24.30

Deze bodega is de kampioen van El Caiño Blanco, de druif die samen met Albariño en Loureiro voor deze wijn werd gebruikt. Maar liefst 90% van alle nog resterende Caiño in de regio staat namelijk bij Terras Gauda aangeplant. We mogen blij zijn dat deze variëteit zo kan overleven, want deze cuvée is een pareltje. Lichtgoudgeel met veel glans. Rijp en floraal boeket van vooral geel fruit, licht exotisch, met o.a. banaan, mango en perzik. Ook in de smaak rijp en mollig, opnieuw exotisch (perzik, abrikoos, melocotón), maar tegelijk ook met veel mineraliteit en levendige zuren. Lange afdronk. Een plezier om te drinken. Serveer deze blanco rond 10°C bij o.a. tongrolletjes, kreeft à la nage, gegrilde zalm of roggenvleugel.

Terras Gauda Negra 2014 2015

€ 26.62

De exclusieve topcuvée van het huis - slechts 6.000 flessen per oogst! - , bevat eveneens een blend van (75%) Albariño, (15%) Loureiro en (10%) Caino Blanco, maar kreeg als extra 4 maanden eiklagering. Rijk geschakeerd in geur en smaak, met sappige impressies van passievrucht, ananas, citroengras en roze pompelmoes. Lange afdronk. Een aanrader bij kreeft, roggevleugel of tarbot, maar ook bij kalfsvlees of licht gevogelte.


DO Ribeiro

Bodega: Bodega Eduardo Peña

Eduardo Pena 2015

€ 15.90

Deze cuvée mikt op complexiteit. Eduardo Rodriguez Peña heeft dan ook de ambitie om de beste wijnen van Ribeiro te produceren! Twintig procent van deze druiven verbleef daarom ‘sur lies’ in Franse en Hongaarse eiken vaten. Het resultaat is sterk: na de wat gelere maar schitterende kleur vinden we een rijp boeket van appelen en exotisch fruit (mango). Breed in de mond, met toasty eik, gele vruchten, rijpe citrus, kruiden zoals verse laurier, maar ook bijzonder frisse zuren. Lange afdronk. Uitzonderlijk bij zalm, forel, kreeft en ook wit vlees, met of zonder rijke saus.


DO Rioja

Bodega: Viña Tobía

Vina Tobia Blanco Joven 2016

€ 6.92

Dé kaskraker onder de witte Rioja’s. 80% Viura en 20% Verdejo Aangenaam, nog jong, boeket van vooral witte vruchten, met in de smaak vooral appel en peer, maar ook een citrusfrisse toets. Niet-eikgelagerde cuvée die prima smaakt bij tapa’s, mosselen, salades en visspiesjes.

Tobia Blanco FB Daimon 2015

€ 9.40

Voor deze blend werd 30% Viura, 30% Sauvignon blanc 25% Malvasia en 15% Tempranillo Blanco gebruikt, vergist in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten. 3 maanden "sobre lias" in dezelfde vaten. Zoals het etiket vermeldt, gaat het om een gelimiteerde productie van slechts 22 barricas. Fonkelend geel, met een fijn boeket van witte bloemen, nectarine, peer en toasty eik. Sappig in rijp in de mond, met vooral peer en witte perzik, vanille maar ook een enorm frisse citrustoets. Een heel moderne, smakelijke wijn voor bij gebakken vis, pasta’s, vegetarische schotels en zeevruchten.

Oscar Tobia Blanco Reserva 2013

€ 14.01

Deze mengeling van 67% Malvasia en 33% Viura verbleef 17 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaatjes. Het betreft een gelimiteerde productie van slechts 20 barricas. Heel veel aroma’s van vanille, gerookte eik en rijpe perziken, gevolgd door een rijke, oaky smaak vol abrikozen en perziken, opnieuw met vanille en verse munt. Een rijke maaltijdwijn bij vis in beurre blanc, kreeft of gevogelte zoals fazant.


DO Rueda

Bodega: Bodega Angel Lorenzo Cachazo

El Perro Verde 2016

€ 12.95

Deze 100% Verdejo is duurder, maar bezit ook meer complexiteit en body (13% alcohol) dan de vorige fles. Uit het glas stuivend boeket van kruisbessen, appel en limoen. In de smaak aangenaam fris en lichtjes mineraal, met opnieuw veel wit en groen fruit. Kruidige afdronk. Een wijn voor het aperitief, lichte entrées, vegetarische schotels, crustacés en gebakken vis.

Bodega: Bodegas GarciaRevalo

Vina Adaja 2016

€ 8.32

Onze bestseller uit de Rueda met een onklopbare prijs-kwaliteit verhouding. Een 100% Verdejo joven, met vooral een citrusfrisse neus, grassig en sappig, met groene appel en limoen. Superfris. Ideaal aperitief, maar ook heel geschikt bij sushi, mosselen of wok.

Tres Olmos Lias 2016

€ 8.98

Zes maanden verbleven deze 'vieilles vignes' van de Verdejo-druif sur lie, om maximaal geur en smaak te leveren. Met succes, want deze Rueda van Bodegas Garciarévalo bezit een citroengele, frisse kleur en geurt fantastisch naar limoen, pompelmoes en gemaaid gras. In de smaak naast veel citrus vooral ook groene appel, venkel en mineralen, met een pompelmoesfrisse afdronk. Minerale finish. Schenk deze heel sappige en citrusfrisse Verdejo als aperitief, of bij paella, gestoomde vis, zomerse salades, wit vlees en romige kazen, ook bij complexere bereidingen.

Harenna 2015

€ 12.71

Bodega: Un Momento

Un Momento de Verdejo 2015 2016

€ 6.95

Rosé wijnen


DO Catalunya

Bodega: Covisal

Vinya D'en Grec Rosado Sc

€ 5.01

Deze rosado van het joven-type werd gemaakt van 100% Trepat druiven. Mooie roze kleur en een boeket van zoete toffee, rijpe kersen en aardbeienjam. Droger in de smaak, echter met veel fraîcheur en klein rood fruit. Pittig.


DO Cigales

Bodega: La Legua

La Legua 7L Rosado De una noche 2016

€ 8.99

Een heldere roze kleur met een briljante schittering. Zeer aromatische neus met hints van aardbei en rozenblaadje. De smaak is fris en fruitig met een goede structuur en die lang nazindert. Cepage: Tempranillo, Garnacha en Cabernet Sauvignon.


DO Rioja

Bodega: Viña Tobía

Alma de Tobia Rosado FB 2014

€ 13.93

Misschien duurder dan de ‘normale’ rosé, maar dit is dan ook een unieke fles. Deze cuvée werd samengesteld uit 55% Tempranillo, 35% Graciano en 10% andere lokale druivensoorten (waaronder Merlot) , die 5 maanden op nieuwe Franse eik werden opgevoed. Briljant roodroze, met een rijp boeket van melkchocolade, rode bessen en noten, een beetje gerookte eik. Vet en rijp in de mond met kersenlikeur, cacao en vanille, maar toch ook heel fris. Lange afdronk. Een rosado die u zelfs kan bewaren.

Rode wijnen


DO Alicante

Bodega: Bodegas Enrique Mendoza

Enrique Mendoza La Tremenda 2014

€ 8.51

De wijngaard “La Tremenda” ligt op 600m boven zeeniveau. Dit gecombineerd met de mediterraanse zon geeft de wijn van 100% Monastrell zijn robijnrode kleur. De aroma’s van rijp rood fruit en hinten van rozemarijn en thijm staan in een mooie balans met de aardse smaak. Schenken oa. bij varkensvlees, gegrilde hamburgers of geroosterde groenten.

Enrique Mendoza Merlot Monastrell 2014

€ 10.60

Ongetwijfeld een van de beste cuvées die eigenaar Pepe Mendoza al heeft gemaakt. Intens robijnrood. Boeket vol rode vruchten (kersen vooral), melkchocolade en verse kruiden zoals tijm en laurier. Vol in de mond, met veel zwart en rood fruit, vanille en een zeer mooie frisheid. Lange kruidige afdronk. Echte maaltijdwijn. Uitstekend bij charcuterie, lam, eend of geroosterd rood vlees. Gerust iets koeler serveren.

Enrique Mendoza Pinot Noir Crianza 2014

€ 11.14

Een Pinot tegen deze prijs uit deze mediterrane herkomstbenaming? Toch is het geen leugen, want deze 1 jaar in Franse eikgelagerde cuvée geurt zuiver naar zwarte en rode kersen, cacao en zoethout, smaakt naar tabak en rode vruchtencoulis en eindigt noterig. Lekker als u hem maximaal op 15/16°C serveert bij geroosterd rood vlees, irish stew, stoofkarbonade of gestoofde lamschenkel.

Enrique Mendoza Shiraz Crianza 2014 syrah

€ 13.79

Geen clarificatie, geen filtering, gisting op stainless steel, 13 maanden afwerking op Franse eik: deze Shiraz bezit een overvloed aan specerijen (kaneel, zoethout, drop), zwarte bosvruchten en violetjes, enorm geconcentreerd. Een mondvullende food wine die het best smaakt bij barbecued ribs, tournedos, lamskoteletjes of bami goreng met rundvlees.

Enrique Mendoza Cabernet-Shiraz Reserva 2012

€ 14.56

Deze voor Europa ongewone blend van 70% Cabernet Sauvignon en 30% Shiraz, die uiteindelijk 16 maanden in Franse eiken vaten aanrijpte en gebotteld werd zonder klaring of filtering, is een fles met nog veel toekomst. Geur van geroosterde koffiebonen, zoethout en zwarte kersen, gevolgd door een nog heel geconcentreerde smaak van eik, zwarte bosbessen, bittere chocolade en zoethout. Noterige afdronk. Een wijn die u voorlopig nog moet decanteren en dan serveren bij stoverijen, confit de canard of rundsvlees in de wok.

Enrique Mendoza Petit Verdot Crianza 2013

€ 14.56

Deze Petit Verdot druif die in Bordeaux zelden alleen wordt gebruikt omdat ze zo moeilijk te cultiveren valt, overtuigt hier zonder probleem na haar 14 maanden lagering op eiken vaten uit Frankrijk en Oregon. Donker qua kleur, met gedroogde en verse specerijen, rijpe cassis en vanille, gevolgd door een smaak van rode bosbessen, zoethout en gerookte tannines, maar tevens een fantastische frisheid. Ideaal bij lam of schaap, pelswild zonder te krachtige saus en stoofpotjes.

Enrique Mendoza Reserva Santa Rosa 2012

€ 23.80

De icoonwijn van deze familie, samengesteld uit streng geselecteerde druiven (70% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot en 15% Syrah) uit de finca “El Chaconero”, die 17 maanden op nieuwe Franse eiken vaten verbleven. We proeven de geringe rendementen: na het gekonfijte zwarte fruit (pruimen, kersen) en mineralen, volgt een fluwelen smaak van nouga, tabak, bosbessen en noterige tannines, die tijd nodig heeft om zich te ontplooien. Decanteren is nodig! Maar dan kan u deze uitstekende cuvée combineren met o.a. filet pur, tajine met lamsvlees, pot au feu, reerug of Beef Wellington.

Enrique Mendoza Estrecho 2014

€ 23.80

Monastrell is in deze regio het favoriete druivenras. Afkomstig uit de wijngaard van El Estrecho de Pipa, 14 maanden verouderd in 500 liter grote nieuwe Franse vaten, krijgen we hier een staal van: het boeket beheerst door specerijen, rode en blauwe pruimen, maar in de smaak heel vinnig en rond, met impressies van abrikozen en gele pruimen, met groene en rode peper in de afdronk. Niet te warm serveren (max. 14/15°C) bij o.a. duif, eend met bosbessen, steak in pepersaus of chili con carne.


DO Bierzo

Bodega: Bodegas Godelia

Pilgrim Mencia 2014

€ 9.92

Deze 100% Mencía wordt manueel geoogst op percelen gelegen op 500 tot 700 meter hoogte. Maceratie gedurende 15 dagen. Daarna 4 maanden rijping op eik sur lie. Jaarlijkse productie 45.000 flessen. Intense kersenrood. Intense aroma's van wilde bloemen en vers fruit met een minerale achtergrond. In de mond fris en elegant, gevoelig en diep.

Pilgrim Crianza 2011

€ 15.27

Ook deze 100% Mencía wordt manueel geoogst op percelen gelegen op 500 tot 700 meter hoogte. Maceratie gedurende 18-22 dagen. Daarna 12 maanden rijping op Franse eiken vaten van 300 en 400 liter. Jaarlijkse productie 45.000 flessen. Granaatrode kleur. Complex en intens met tonen van rijpe rode en zwarte vruchten op een minerale en kruidige achtergrond. Diep, zijdeachtig en elegant. Extra diepgang door de assemblage van Mencía van verschillende percelen met elk hun eigen karakteristieken.

Bodega: Pittacum

Pittacum 8 meses Mencia 2010 NIET MEER GEBRUIKEN

€ 12.51

Een zeer verleidelijke wijn met veel van alles: fruit, vulling, eiken. Net ingeschonken wat lactische tonen in de smaak waardoor ik in eerste instantie moest denken aan een merlot of tempranillo en zeker niet aan een mencia, het druivenras waar deze wijn van gemaakt is. Alleen druiven van oude wijngaarden (50 - 80 jaar !) Een volle en rijke wijn met genoeg frisse en wat herbale tonen om hem niet vermoeiend te laten zijn. Een aanrader dus. Schenk deze wijn wat koeler, aanbevolen als begeleider van stoofvleesschotels, geroosters of gebraden vlees van rund of lam , en zelfs voor wild. Ook bij ambachtelijke kazen.

Pittacum aurea 2007

€ 29.04

100% Mencia van 70 jaar oude wijnstokken. Vol intens diepdonkerrood. Zeer diepdonker. Een erge mooie volle uitbundige neus met zwarte bessen, chocolade, kruidenmelange, houttonen, vanille en menthol. Goed bouquet. Op de tong zalvend, fluwelig, rond, iets droog en erg smoothy, maar ook vol en intens zwarte bessenfruit met donker chocolade, diepe kruidenmelange, iets witte peper en ronde eikenhouttonen. Iets hoog in z’n alcohol, vanille, iets ontbijtkoek, menthol en amandel. Een brede overwegend donker chocolade/zwarte bessen afdronk. Een fluwelige wijn die gewoon kwaliteiten uitstraalt. Genoeg facetten en vol en intens. Schenk deze wijn als begeleider van stoofvleesschotels, geroosters of gebraden vlees van rund of lam , en zelfs voor wild. Ook bij ambachtelijke kazen.


DO Catalunya

Bodega: Bodega Can Grau Vell

Tramp 2013 2014

€ 14.14

Na een goede oogst in 2012 heeft Jordi van Can Grau Vell een wijn met een korter verouderingsproces gemaakt, het kleine broertje van Alcor met andere woorden. De wijn heeft aroma's van compote van rood fruit, zoete specerijen, zoethout. In aanzet zeer subtiel en verfijnd, een fijn palet dat zich ontwikkelt met elegantie. Kortom een moderne wijn, gemaakt om te behagen. Deze cuvée wordt vooral gedomineerd door Syrah (50%), maar aangevuld met 30% Garnacha, 10% Monastrell 6% Cabernet Sauvignon en 4% Marselan. 9 maanden op Franse eik, en een gelimiteerde productie van 6950 flessen. Vanwaar de naam? De wijn werd vernoemd naar Tramp, een verdwaalde hond, die werd opgevangen op het wijndomein en is uitgegroeid tot een trouwe waakhond en vriend.

Alcor 2010

€ 25.25

Deze cuvée wordt vooral gedomineerd door Syrah (46%), maar aangevuld met 28% Garnacha, 6% Cabemet Sauvignon, 8% Marselan en 12% Monastrell. De eiklagering? 18 Maanden op nieuwe en tweedejaars Franse eik, kortom een zeer gelimiteerde productie. Paarsrood, briljant, met echte Cabernet-aroma's (grafiet, cassis), mineraal en gekonfijte zwarte en rode kersen in de mond, maar met een prima fraîcheur. Te genieten bij rosbief, ossenhaas, patrijs of kwartel.


DO Cigales

Bodega: La Legua

La Legua Roble 2014

€ 7.89

Iets duurder dan de vorige cuvée, maar versterkt door 4 maanden lagering op eiken vat. Rijp boeket en rijpe fruitsmaak met bosvruchten, maar ook een cedertoets, qua smaak voller dan vorige fles, met opnieuw de duidelijke aanwezigheid van houtlagering. Afdronk met vanille. Perfect bij kazen met harde korst, stoofkarbonade of varkenshaasje.

La Legua Garnacha Joven 2013

€ 9.99

Garnacha op zijn fruitigst! Boeket van verse frambozen, violette en specerijen (groene peper), lichtjes floraal. Ook in de mond heel veel rijpe bosbessen en rode drop, maar tegelijk ook aangenaam fris en sappig. Peperige afdronk. Drink deze wijn redelijk fris (maximaal 13 à 14°C), vooral bij charcuterie, satés, pizza, ratatouille, kruidige varkensstoverijen en pasta’s met tomatensaus. Zelfs Parker is er weg van (90/100!).

La Legua Crianza 2013

€ 10.47

Een crianza die maar liefst 15 maanden op Franse en Amerikaanse eik lagerde, manueel werd geoogst en voor 95% uit Tempranillo bestaat, aangevuld met 5% Cabernet Sauvignon. Dat geeft een aangenaam geurende wijn, met impressies van vanille, zoete ceder en cacao, in de smaak gevolgd door kokos, sappig rood fruit en melkchocolade. Zachte tannines. Een Tempranillo die het zeer goed zal doen bij kalfsvlees, parelhoen hoevekip en romige kazen.

La Legua Reserva 2011

€ 15.03

Voor deze reserva koos de wijnmaker voor 100% Tempranillo, afkomstig uit de finca familiar van 80 hectare. De geselecteerde druiven konden 2 jaar rustig lageren op Franse en Amerikaanse eik. Opvallend zijn de fijne ceder- en tabakstoets in geur en smaak, de volle smaak van blauwe bosbessen en pruimen, en de gerookte eikimpressies en tannines. Kokos en vanille markeren de lange afdronk van een elegante wijn, die u zonder problemen kan combineren met fijn wit of rood vlees, gevogelte en klein wild.

La Legua Capricho 2013

€ 27.83

De absolute topcuvée van het huis, samengesteld uit 100% (oude) Tempranillo die 24 maanden op Franse barriques mocht verfijnen. In deze jaargang werden slechts 1000 flessen geproduceerd. Het gaat dan ook om een exclusieve wijn, die geurt naar gekonfijte rode en groene vruchten, melkchocolade en hazelnoten. Romig in de mond, met een gerookte eiktoets en opnieuw chocolaté, maar vooral fluwelig rijp rood fruit. Een charmante luxecuvée die nu hemels smaakt, maar nog jaren toekomst heeft. Te schenken bij alle edele vlees -of wildbereidingen.


DO Conca De Barbera

Bodega: Carles Andreu

Carles Andreu Trepat 2014

€ 13.31

Carles Andreu kent u van onze voortreffelijke cava’s, maar ook in deze herkomstbenaming weet hij te scoren. Deze selectie van inheemse Trepat-druiven uit een 50 jaar oude wijngaard, liet hij 1⁄2 jaar op nieuwe Franse eiken vaten lageren. Met als resultaat een naar krenten, vanille, komijn, anijs en rood pitfruit geurende cuvée, die vlezig smaakt naar rode bessen en kersen, rijp maar met een enorme frisheid. Afdronk met zoete toffee. Schitterend koel geserveerd (max. 15°C) bij eendenborst, lamscarré, spaghetti Bolognese of fondue Bourguignonne.


DO La Mancha

Bodega: Bodega Tinedo Cala

Cala 1 2015

€ 7.89

We denken dat we een nieuwe rode prijskraker hebben gevonden voor ons gamma. Deze Castillaanse landwijn met vooral Tempranillo (66%) Syrah (25%) en een beetje Cabernet Sauvignon en Graciano, bezit namelijk een ongelooflijke prijs-kwaliteit verhouding. Uw gasten zullen echt denken dat deze wijn bijna dubbel zo duur kost. Intense rode kleur en een boeket vol rode vruchten, bloemen en chocolade. Zeer vlezig en sappig in de mond met veel bosfruit, zoethout, cacao en een vurige afdronk. Nog heel krachtig, lichtjes oaky. Serveer deze wijn wel niet te warm (rond 14°C), o.a. bij geroosterd rood vlees, stoverijen en lamsvlees.

Cala 2 2014

€ 12.49

Dat deze N°2 enkele euro’s duurder is dan de Cala N°1, heeft niet zozeer te maken met zijn blend (85% Tempranillo en 15% Graciano), maar wel met het feit dat hij 18 maanden in (gebruikte) eiken barriques lagerde. Bovendien worden er slechts 4.500 flessen per oogst van geproduceerd, dus amper 1/3 van de N°1. Wat wel identiek is: de familie Álvarez-Arenas Bayo wil zo natuurlijk en ecologisch mogelijke wijnen leveren. Daarin zijn ze geslaagd. We proeven een wijn met een boeket van geroosterde noten, specerijen, zoete bloemen, kersen en aardbeien, licht gerookt. Elegant in de smaak, met frisse aciditeit en tannines, rijpe bessen en munt. Noterige eikafdronk. Vooral schenken bij lamsbout, gegrild rood vlees of varkensvlees, stoofpotjes en klein wild.

Bodega: Bodegas Verdúguez

Palacios Reales Tempranillo 2015

€ 4.80

Onze terechte bestseller, want waar kan u nog een 100% zuivere Tempranillo-cuvée vinden aan minder dan 5 euro? Geurend naar verse rode en zwarte kersen, een vleugje drop en chocolade, met in de mond vooral kersen en aardbeien. Plezierig sappig en vlezig in de mand, met opnieuw zwart pitfruit, rijpe aardbeien en vijgenpasta, in de finale met zoethout, maar voorzien van voldoende aciditeit. Serveer deze zonnige prijskraker op max. 13/14° C en drink hem bij voorkeur jong. We denken dat deze 2014 de beste cuvée sinds jaren is. Ideaal voor de BBQ, charcuterie, gemarineerde ribbetjes, hamburgers of pizza.

Palacios Reales Cabernet Sauvignon 2010

€ 5.26

Un momento de Crianza 2013

€ 6.95

De fles waarin deze blend van Tempranillo en Cabernet Sauvignon zit, ziet er véél duurder uit. Helder robijnrood, met een boeket van rode pruimen en zwarte kersen, aangenaam rijp en tabacé, mild qua smaak, met een pittige frisheid. De ideale courante, prijsbewuste wijn die u rond 13 à 14°C schenkt, bij charcuterie, BBQ of spaghetti Bolognese.

Palacios Reales Tempranillo MAGNUM Cervantes 2014

€ 11.12

Palacios Reales Crianza Magnum Cervantes 2013

€ 13.00


DO Navarra

Bodega: Viñedos y Bodegas Ochoa

Ochoa Calendas Temp. Garnacha Tinto 2014 2015

€ 6.53

De verse aardbeien van de Tempranillo en de rijpe rode en zwarte kersenimpressies van de Garnacha markeren zowel het boeket als de smaak van deze wijn. Verder ook indrukken van zoete bloemen en mokka. Een fruitgedreven wijn die jong direct lekker smaakt als u hem rond 14° serveert. Schenken bij o.a. kalfsgebraad, varkenshaasje, paella of risotto.

Ochoa Calendas Roble 2013

€ 8.11

Deze Roble van 100% Garnacha geplukt in de hooggelegen, zonnige wijngaard "El Bosque", die 6 maanden in eiken vaten verbleven. Zeer donkere, paarse kleur. Rijk boeket van zwart fruit, zoethout en bosbessen. Vlezig en sappig in de mond, met vooral bosaardbeien en kersen, aangenaam kruidig, fris en volledig in balans. Koeler drinken (14°C) vooral bij gegrilde of gevulde groenten, salami, stoofpotjes en geroosterd varkensvlees.

Ochoa Mil Gracias Varietel Crianza 2012

€ 10.73

Vader Ochoa gaf zijn dochter, een gediplomeerde oenologe, de kans om haar ‘eigen ding’ te doen. Zij maakt nu jaarlijks deze ‘single vineyard’ cuvée als een hommage aan de vorige generaties. Adriana laat de Graciano-druiven 9 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten rijpen, wat leidt tot een fantastisch boeket van gedroogde pruimen, vijgen, chocolade en leder, met veel cederhout, blauwe pruimen en noten in de smaak. Een vlezige topwijn voor bij klein wild, tournedos, rosbief of stevige kazen.

Ochoa Origen Stunning Stones 2011

€ 11.30

We kennen dit domein in Navarra al langer en we weten dat dochter Adriana steeds meer haar ‘eigen ding’ kan doen. Dit is haar inderdaad verbazingwekkende cuvée met 70% Tempranillo, aangevuld met Merlot en Cabernet Sauvignon. Nog mooi robijnrood, met een boeket dat geurt naar chocolade, gegrilde noten en koffie, maar ook veel zwarte kersen. Ook de smaak is nog straf na 7 jaar, met zoethout, pijptabak, ceder en vooral bramen en kersen. Een wijn die krachtig (gebraden of geroosterd) rood vlees, lamsvlees en klein wild mooi zal begeleiden.


DO Priorat

Bodega: Clos de Berenguer

Berenguer Clos de Tafall 2014

€ 11.69

Een Priorat in deze prijsklasse !!! Deze cuvée werd samengesteld uit Garnacha tinto, Carinena en Cabernet Sauvignon, 12 maanden legering in Franse eik. Produktie van 20,000 flessen. Uiteraard bereikt deze cuvée niet de finesse of fruitconcentratie van de 'grote jongens' maar u krijgt véél temperament en een goed getypeerde wijn voor weinig geld. Normale robijnrode kleur met royaal tranenspoor langs de glaswand. Neus van zwarte thee, geroosterde noten, kaneel en dedroogde pruimen, plus een licht muskustoets. In de mond 'straf', met veel zwart fruit, een minerale toets en voorts impressies van pruimen, groene vijgen, amber, donkere chocolade en English breakfast thee, opnieuw licht animaal en tabacé. Nog ferme tanines. Voor wie houdt van een kloeke, enigzins rustieke cuvée die vooral opleeft in confrontatie met gerechten.

Berenguer MIN 2014 2015

€ 14.94

Kleur: intens kersenrood met paarse rand. Dikke gekleurde tranen. Neus: rijp zwart fruit, zoete specerijen, ceder, vanille Mond: een krachtige doch elegante wijn met in de aanzet rijp rood fruit met een verfrissende aciditeit die aan krieken doet denken. Stevige – doch rijpe – tannine. Een lange afdronk waarin de fijne fruitzuurtjes primeren. Vinificatie: de druiven werden geselecteerd uit de meer schaduwrijke wijngaarden en de twee typische ondergronden van het wijndomein: licorella (zwarte leisteen) en klei-kalk met rolkeien. Druivenrassen: Garnacha, (Samsó) Cariñena, Cabernet Sauvignon, Syrah. Rijping: 10 maand op nieuwe Franse eiken vaten Bewaring: mag gedronken worden maar kan nog 5 jaar bewaren Culinair associaties: rundvlees (steak saignant), lamskroontje, vederwild (jong duifje).

Berenguer Seleccio 2013

€ 31.46

Handgeplukte druiven uit de wijngaard van deze clos, met als basis 33% Garnacha, 33% Cariñena, 17% Cabernet Sauvignon en 17% Syrah, die 16 maanden Franse eiklagering kregen. Bovendien gaat het hier om een topcuvée van stokken tussen 70 à 100 jaar oud en een productie van amper 2.100 flessen per jaar. De moeite waard, want met impressies van zwart fruit, geroosterde noten, mokka, zwarte kersen en Turks fruit, enorm verleidelijk. Serveren bij pasta met paddestoelen, reerug, Tournedos Rossini of gans.

Berenguer Finca Les Sorts 2008

€ 48.40

Van deze unieke cuvée werden in 2006 slechts 1.200 flessen gemaakt. Een 100% Cabernet Sauvignon, die 15 maanden op eiken barriques werd opgevoed. Een topwijn met veel kleur en veel boeket (mokka, cassis, leder), maar vooral in de mond indrukwekkend, vol gekonfijte pruimen, cassis, mineralen, chocolade en rijpe tannines. Enorme afdronk. Een juweeltje om te schenken bij speciale gelegenheden, vooral bij hazenrug, everzwijn, hert, ossenhaas of rijpe kazen.

Berenguer Syrah de Finca 2008

€ 48.40

De Cabernet Sauvignon is al iets bijzonders, maar deze 100% Syrah is helemaal een verrassing. Opnieuw een gelimiteerde oogst van nauwelijks 1000 flessen. Dit hebt u nog nooit geproefd: na de jonge, volrode kleur volgt een explosie van zoetrijp fruit in geur en smaak, met indrukken van hazelnoten, pure chocolade, vanille, bosbessen, heel vlezig en fluwelig. De smaak blijft minutenlang hangen. De 15 maanden eik en de 15% alcohol maken er een ‘big wine’ van die echter zal schitteren aan tafel bij haarwild, lamsbout, cassoulet en zelfs Indische of Thaise gerechten.


DO Ribeira Del Duero

Bodega: Cepa21

Hito 2014

€ 12.71

Wedden dat uw vrienden denken dat deze wijn dubbel zoveel kost? Afkomstig van een 50 hectare groot domein dat Emilio Moro bezit. Een joven tinto met veel structuur en body, die niet alleen over veel fruit beschikt (zwarte kersen, bosaardbeien, pruimen), maar ook nog krachtige tannines en eik dankzij de 8 maanden opvoeding in Franse barricas. Lange afdronk met specerijen en vanille. Mooie fraicheur. Een voor zijn prijs ongezien complexe, rijke en rijpe wijn. Prima bij hoevekip, lamsvlees, gevulde kalkoen, filet pur en rosbief.

Cepa 21 2014

€ 20.87

De Moro-familie maakt onder dit Cepa21-etiket een moderne Ribera, die voor 100% uit Tinto Fino bestaat - de plaatselijke Tempranillo - en 14 maanden op Franse en Amerikaanse barriques heeft gelagerd. Dat geeft een elegante wijn met een mooie robijnrode kleur, een neus van bramen, zwarte kers, aardbei, peper en wierook, nog vrij krachtig en fruitig (cassis) in de mond. Zeer lange afdronk met nu nog eik en veel vanille. Opvallende frisheid. Een wijn die prima smaakt bij pasta’s met rijke saus, filet pur en klein wild.

Bodega: Emilio Moro

Finca Resalso E. Moro 2015

€ 10.89

Terwijl u wacht tot de ‘grote’ wijnen van Moro hun toppunt bereiken, kan u al volop genieten van deze fruitige, jeugdige Tempranillo. Puur fruitgenot van aardbeien, kersen en frambozen, levendig, met een kruidige toets en net genoeg structuur door de 4 maanden lagering op Franse barriques. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Schenk deze wijn wel koeler op 14/15°C bij steaks, hamburgers, stoofpotjes en de betere charcuterie.

Emilio Moro Tinto Fino 2014

€ 19.36

Ook deze cuvée is een goed en goedkoop alternatief in afwachting dat de exclusieve Malleolus-reeks rijp is. Bijzonder fijne wijn, met veel hazelnoten, vanille, rode vruchten, oosterse specerijen en vlezige bosbessen. Dat alles ook perfect rijp en fluwelig, met een toets van geroosterde kruiden, aarde en ceder door de 12 maanden lagering in Franse en Amerikaanse vaten. Nu reeds prima te drinken, vooral bij varkensvlees, lam en klein wild.

Malleolus Tinto E. Moro 2014

€ 32.97

Geproduceerd van oude stokken (tot 75 jaar!), verbleef deze wijn 18 maanden in Franse barriques. Intens dieprood, met een zeer mooi boeket van gekonfijt fruit, mineralen en gerookte eik. In de mond bijzonder vlezig, barstend van de rijpe rode en zwarte vruchten (kersen, aardbeien, bosbes), cacao, veel specerijen en een mooie aciditeit. Lange afdronk met fijne houttoets. Smaakt nu al lekker bij gegrild rundvlees, lam -of schapenvlees, rosbief en pluimwild.

Emilio Moro Malleolus de Valderramiro 2010 11

€ 89.90

In Valderramiro bevinden zich 4 hectare met de oudste stokken van deze winery – tot 85 jaar oud – die exclusief voor deze cuvée werden gebruikt. Bovendien fermenteerde de wijn in (nieuwe) Amerikaanse eik en werd nog eens 18 maanden in (nieuwe) Franse ‘barricas’ opgevoed. Met als resultaat een wijn die nog lang kan ouderen. Briljant kersenrood, heel veel rijp fruit aan de neus (zwarte kers), mokka en een hint van fumé eik. In de smaak rijp, geconcentreerd en fluwelig, met o.a. chocolade, bosbes en mineralen. Lange afdronk. Perfect bij gegrild rood vlees, wildstoverijen, patrijs en lamscarré.

Emilio Moro Sanchomartin Tinto Fino 2010 11

€ 119.79

De absolute topper van het gamma. Prijzig, maar vergeleken met veel grands crus classés uit Bordeaux van dezelfde kwaliteit nog steeds een buitenkans. Vooral indrukwekkend in de neus, met geroosterde noten, mokka, mineralen, cederhout, vanille en zwarte bosbessen. Ook in de smaak heel complex en geconcentreerd zwart fruit, opnieuw fumé, met nog stevige tannine. Een wijn die u minstens nog 10 à 15 jaar kan bewaren. Nu vooral schenken bij wild zoals everzwijn, hazenrug en hert, of bij gegrild rood vlees.

Bodega: Gran Salinero

Gran Salinero Tinto Joven 2014

€ 9.16

Een Ribera del Duero aan deze prijs!! Heel rond en soepel in de mond met rood pitfruit, zeer aangenaam en met een mooie aciditeit.

Gran Salinero Tinto Roble 2013

€ 10.22

Ribera del Duero altijd duur? Probeer dan eens deze cuvée, die slechts 4 maanden lagerde op Franse eik, maar geurt naar verse aardbeien, frambozen en eik. Heel rond en soepel in de mond met rood pitfruit, zeer aangenaam en met een mooie aciditeit. Te proberen bij charcuterie, kazen en licht vleeswerk.

Gran Salinero Roble Seleccion 2013

€ 14.06

100% Tempranillo op 100% nieuwe Amerikaanse eik, gedurende 7 maanden. We proeven een wijn vol vanille, eik en pure chocolade, met in de mond veel vlezigheid en marmelade van rood fruit, cacao en gerookt hout. Een lange afdronk met mooi versmolten tannines. Onze tips: ossenhaas, geroosterd varkenvlees, oude Gouda of Edammer. Beperkte produktie van 2000 flessen.

Gran Salinero Crianza 2014

€ 16.42

Amper 1200 flessen worden per oogst van deze Tempranillo-cuvée gemaakt, die zo’n 12 maanden in Franse en Amerikaanse eik verblijft. Iets robuustere geur en smaak dan vorige cuvée, met impressies van muskus, laurier, rijpe bramen en frambozen. Vooral te serveren bij hartige vleesbereidingen met saus.

Bodega: Viñedos Alonso del Yerro

Alonso del Yerro 2011

€ 19.36

Maria 2010 Alonso del Yerro

€ 48.40


DO Rioja

Bodega: Bodegas Domeco de Jarauta

Vina Marro Tinto Joven 2015

€ 5.82

De nieuwste oogst van dit betrouwbare Rioja-domein, waarvoor alleen druiven werden gebruikt die uit de eigen wijngaarden komen. Uiteraard nog jonge kleur met paarse schijn en een plezierig aroma van frambozen en aardbeien. Ook in de mond veel verse rode bessen en aardbeien, sappig, licht peperig. Een plezierwijn voor de komende tuinfeesten. Koeler geserveerd (14°) prima bij kip, BBQ of kalfsvlees.

Vina Marro Semi Crianza Seleccionada 2014

€ 8.65

Deze cuvée zit van begin tot einde vol klein rood fruit, sappig en kruidig. Ondanks het feit dat hij helemaal versmolten is, bezit hij toch nog de tannines om een paar jaartjes van te genieten. Het is vooral de Tempranillo (75%) en de 6 maanden Amerikaanse eik die hem deze body gaven. Een passe-partout voor bij saté, steaks, boeuf bourguignon,... Schenk hem eveneens wat koeler (max. 14/15°C).

Vina Marro Crianza 2014

€ 9.34

Totaal andere stijl dan de voorgaande : dit is minder streng en eleganter dan vorige cuvée, misschien te verklaren door de 14 maanden lagering op Amerikaanse barriques. Geur van o.a. tabak, groene vijgen en vooral in de smaak gekonfijt fruit , rijp maar toch met voldoende fraîcheur. Vooral prima bij gevogelte en kalfsvlees.

Vina Marro Reserva 2012

€ 12.09

Een blend waarin de Tempranillo domineert (80%), maar die zomaar eventjes 24 maanden op barriques lagerde en nog eens 16 maanden op fles vooraleer hij werd gelanceerd. Verfijnd boeket met zoete ceder en specerijen, in de mond helemaal versmolten met pruimen en bosbessen. Echte maaltijdwijn voor bij pluimwild, parelhoen of hoevekip.

Domeco de Jarauta 2010

€ 23.86

Wanneer een wijnmaker zijn familienaam schenkt aan een cuvée van gelimiteerde productie dan moet het wel bijzonder zijn. José Vicente Domeco de Jarauta vindt deze Rioja en Tempranillo, waarvan hij deze oogst slechts 6000 flessen maakte, dit eresaluut waard. Een wijn met een jonge, robijnrode kleur en een fijn boeket van cederhout, pruimen, geroosterde noten, cacao en tabak. In de mond zeer fruitig en rijp, met vooral zwarte vruchten, praliné, zoete ceder en specerijen. Lange afdronk met nog altijd veel fruit. Een ‘big wine’ die we kunnen serveren bij rundvlees, klein wild, gegrild lam of stevige stoverijen van varkensvlees.

Bodega: Dinastía Vivanco

Dinastia Vivanco Crianza 2009

€ 12.35

Bodega: Viña Tobía

Vina Tobia Tinto Joven 2016

€ 6.92

100% Tempranillo . Nog jonge kleur met paarse glans. Boeket met chocoladetruffel en zwarte besjes, maar vooral plezierig in de mond met rode kersen en aalbessen, heel fris en rond. De ideale dagdagelijkse wijn voor bij varkensvlees, steak of BBQ. Schenk hem wel iets koeler (rond 14°C).

Tobia Tinto FB Daimon 2015

€ 9.40

De rode cuvée van dit vernieuwend gamma dat Bodegas Tobia recent heeft gelanceerd. Een assemblage van 50% Tempranillo en 50% Garnacha met 6 maanden lagering op Franse en Amerikaanse barriques. Een briljante donkerrode kleur met een elegant boeket van pruimen en bosaardbeien. Zacht en rijp in de smaak met hints van zwarte en rode kers, mediumbody, met bovendien zeer frisse zuren. Een moderne elegante wijn, te schenken bij varkensvlees, gegrilde steaks en stoofpotjes.

Tobia Tinto Seleccion 2014

€ 11.25

Deze 80 procent Tempranillo, 10% Graciano en 10% Garnacha lagerde 18 maanden op zowel Franse als Amerikaanse barriques, wat duidelijk blijkt uit zijn lichte eikaroma’s en de cedertoets in de smaak. Verder impressies van mineralen, zwart fruit en anijs. Mooi op dronk en geschikt voor bij gemarineerd rood vlees, cassoulet of stoverijen.

Oscar Tobia Tinto Reserva 2011 12

€ 17.09

Dat het om een reservawijn gaat is duidelijk: de vooral 95% Tempranillo-druiven lagerden 28 maanden in Franse en Hongaarse barriques, waarvan er slechts 114 werden gebotteld. Een heel fijne cuvée, met impressies van cappuccino, melkchocolade, vanille en gerookte eik, fluwelig qua smaak met nog uitstekende zuurgraad. Schenken bij pluimwild, kalfsbereidingen of lamsvlees.

Alma de Tobia Tinto 2009

€ 29.95

Zowel qua kleur, boeket als smaak is deze wijn nog springlevend. Samengesteld uit Tempranillo (50%), Garnacha (35%) en Mazuelo (15%) en 20 maanden gelagerd op Franse eik, proeven we veel gekonfijt en vlezig fruit (cassis, blauwe pruimen, bosbessen), specerijen, geroosterde noten, nouga en fijne tannines. Pure finessewijn die nog jarenlang uw beste vlees- en wildschotels zal aanvullen.


DO Terra Alta

Bodega: Bodega Cooperativa de Gandesa

Somdinou Tinto 2013

€ 9.63

Deze cuvée van zeer oude druivelaars loont de moeite. Na de nog ondoorzichtige, robijnrode kleur en de nodige tranendynamiek tegen de glaswand, blijkt het boeket aanvankelijk nog relatief gesloten, maar na lang walsen en zuurstofhappen komen aroma's vrij van kaneel, granaatappel, zoethout, zwarte kers, naast een minerale toets. De smaak daarentegen is een zoete inval, want fantastisch rijp, suave en vlezig, met uitbundige bosaardbeien en frambozen in de aanval, naast violette, en zoete drop . Tot slot een fijne gerookte toets plus vooral mooi frissen zuren die, samen met de sappige tannines, voor genoeg fraicheur en dus een sterke totaalindruk zorgen. Schenk hem gul rond 16 à 17°


DO Toro

Bodega: Viñedos Alonso del Yerro

Paydos 2011

€ 28.35

We geven u meteen een goede raad: decanteer deze wijn en laat u niet misleiden door de 15,5% alcohol op het etiket. Dan pas ruiken we de gerookte eik, noten, cacao en tabak en proeven we daarna de zeer rijpe smaak, met jammy bosbessen. Lange afdronk met opnieuw tabaksimpressies en krachtige tannines. Een super-Toro die veel duurdere Ribera del Duero’s overklast, makkelijk nog 10 jaar bewaart en die we best bewaren voor speciale gelegenheden als er pelswild of vleesgerechten met stevige saus op het menu staan.


DO Utiel - Requena

Bodega: Bodegas Sentencia

Sentencia Coupage 2010

€ 39.99

Een topcuvée om stil van te worden. Heel exclusief, want jaarlijks worden er maar 1.500 flessen van gemaakt, op basis van Bobal (70%), Garnacha en Syrah die een jaartje in hoofdzakelijk Franse eiken vaten rijpen. Een plezier om te proeven: diep van kleur, met een indrukwekkend boeket van cederhout, noten, bosbessenjam, mokka en grafiet. Nog gecorseerd en ‘oaky’ in de mond, met impressies van praliné, zoethout, zwart fruit en een lange afdronk met veel specerijen. Kan nog zonder problemen jaren bewaard worden, maar nu al lekker bij wild (hert, hazenrug,…) of geroosterd rood vlees.


DO VT Castilla y Leon

Bodega: Ermita Del Conde

Sulpicia Tinto 2011

€ 9.99

Wijn afkomstig van jonge wijngaarden, gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter. 4500 planten / ha met een rendement van een kg druiven per plant. Cépage 90 % Tempranillo - 10 % Merlot . De smaak is fruitig, zelfs boterachtig, met romige tannines die in de afdronk puntiger en frisser worden. Deze wijn past perfect bij een mooi stuk vlees van de grill.

Ermita Del Conde Tinto 2009

€ 17.99

Wijn afkomstig van eeuw(en)oude wijnstokken op een krijtachtige arme grond gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter. Een mix van Tempranillo ( 95 % ) en Merlot ( 5 % ); 12 maanden gelagerd op vat, 80 % Franse eik en 20 % Amerikaanse eik . Het aroma aroma omvat geconfijt fruit met een ondertoon van balsamico. Een volle maar elegante wijn van zachte tannines die alle eer doet aan de karakteristieken van het terroir. Gaat perfect bij verstorven haarwild, maar ook zo te degusteren bij het haardvuur.

Pago Del Conde Tinto 2010

€ 32.95

Wanneer de kwaliteit van de druiven uitzonderlijk goed is, produceren zij een klein aantal exclusieve flessen genaamd "Pago del Conde". Deze wijn is afkomstig van eeuwenoude wijnstokken van twee percelen Otero en Valdemon in een krijtachtige arme grond, gelegen in Coruña del Conde, op een hoogte van 900 meter . Wijnstokken met vermogens onder de 1.000 kg / ha . De complexiteit van het aroma is intens en gelaagd over een minerale achtergrond.

Bodega: Quinta Sardonia

Quinta Sardonia Sardon 2014

€ 13.79

Kleur: intens purper met dikke gekleurde tranen. Neus: rijp rood fruit waaronder kersen, zoete specerijen (zoethout), ceder, vanille Mond: in de aanzet rijp rood fruit met een verfrissende aciditeit en rijpe tannine. Vinificatie: Afzonderlijke vergisting per perceel en druivenras. Rijping van 12 maand in totaal waarvan 6 maand op Franse eiken vaten (225l) en de rest op fouders (1200l), betonnen eiervormige cuves en inox cuves afhankelijk van het druivenras. Deze wijn werd niet geklaard om zijn puurheid te bewaren. Druivenrassen: Tempranillo (Tinto Fino), Garnacha, Cabernet Sauvignon, Malbec. Bewaring: mag gedronken worden maar kan nog 5 jaar bewaren Culinaire associaties: vlees gebakken (pan / oven) of geroosterd, barbecue. Kruidige stoofpot.

Quinta Sardonia QS2 2013

€ 21.47

Op papier de tweede wijn van dit wereldberoemde huis, maar zeker geen lichte wijn. Integendeel: deze door Tempranillo (80%) gedreven wijn bezit 15% alcohol en bleef 13 maanden in Franse barriques, zoals de ‘groten’. Het is dan ook Peter Sisseck, de man achter ‘Pingus’, die deze biodynamische cuvée maakt. Na de ongelooflijk diepe kleur en een tijdje in de karaf – hij heeft lucht nodig! – ruiken we fumé eik, zwarte kers, pruimen, vanille en hazelnoten. Vlezig en fluwelig zoetrijp, met naast het overvloedige fruit ook impressies van geroosterde noten, tabak, melkchocolade. Een wijn die nog jaren zal verbeteren, maar u wel kan schenken bij everzwijn, patrijs, hertenfilet, rosbief of lamszadel.

Quinta Sardonia QS 2011

€ 36.80

De internationale media zijn gek op deze wijn - iedereen geeft 92 à 94/100 - en dat is niet verwonderlijk: deze biodynamische cuvée van Peter Sisseck (van de al even bekende ‘Pingus’) en Jerome Bougnaud haalt het beste boven van de (50%) Tempranillo, Cabernet Sauvignon (30%) en nog een viertal druiven, die samen 18 maand in Franse barriques werden opgevoed. Pure finesse! Nog jong donkerrood, met een schitterend boeket vol vanille, ceder, espresso en oosterse specerijen. Elegant en kruidig in de smaak, vol rijpe bosbes en zwarte kers, fluwelig van structuur. Lange afdronk met kokos en eik. Reserveer dit voor speciale gelegenheden en fijne (vlees)bereidingen. Zal de komende jaren zeker nog in prijs verhogen!

Dessertwijnen


DO Alicante

Bodega: Bodegas Enrique Mendoza

Enrique Mendoza Moscatel de la Marina 2015

€ 9.39

Wat een prijs-kwaliteit voor deze vino de liqor van deze klassieke mediterrane druif, die profiteert van het microklimaat langs de kust. Een verleidelijk boeket van o.a. zoete lychees en oranjebloesem, gevogld door de smaak van violetjes, suikerboon en gekonfijt groen fruit. Kan zo naast een grote Muscat de rivesaltes staan. Probeer dit eens als aperitief, bij een rijpe Roquefort of andere schimmelkaas.

Enrique Mendoza Moscatel de Mendoza 2012 50cl

€ 11.81

De streng geselecteerde druifjes Moscatel Alejandria voor dit 50 cl-flesje verbleven 10 maanden op nieuwe Franse eik. Het resultaat mag er zijn: van geur tot smaak een rijke vino de liqor met gerookte eik, gember, gekonfijte citroen, mandarine, violetjes, nouga en vanille. Minder zoet dan u verwacht of vreest is dit een genietwijn voor de échte fijnproever, die ook aan de kaastafel of bij visgerechten met romige saus schitterend zal overkomen.

Enrique Mendoza Dol‡ de Mendoza 2011 ( 50cl )

€ 17.99

Als u liefhebber bent van de Franse Maury of Banyuls, zal u deze rode zoete wijn zeker appreciëren. Samengesteld uit 65% Monastrell, 20% Tempranillo en 15% Cabernet Sauvignon van minimaal 30 jaar oude wijnstokken en na 7 maanden eiklagering, zien we een intens rode wijn met impressies van cacao, zwarte bes en cederhout. Absoluut niet mierzoet. Serveer wel vrij koel (8-10°C) en probeer het als digestief of bij licht (chocolade)gebak.


DO Navarra

Bodega: Viñedos y Bodegas Ochoa

Ochoa Moscatel ( 50 cl) 2014

€ 11.97

De Moscatel-druiven (petits grains) werden lichtjes overrijp geplukt in de hoog gelegen Traibuanas-wijngaard van de finca om maximale fruitconcentratie te verkrijgen. Heerlijk parfum van sinaasappelzeste, mandarine en pepermunt, sappig en zoet met impressies van gekonfijte sinaasappel en violette. Serveren rond 9/10°C, onder meer bij ganzen- of eendenlever, al dan niet gebakken.